I love lemon desserts I think are fantastic to all year certainly, these little lemon puddings you may make in overproof glass mini or coffe mugs, I use ramekins that are wonderful to baked at oven.This recipe is from http://www.womansday.com/ where I find nice recipes.
Ingredients
1 1/2 cups sugar
1/4 cup cornstarch
1/4 teaspoon of salt
1 1/2 cups of whole milk
1 tablespoon of grated lemon zest
4 large eggs,yolks and whites separated, at room
temperature
3/4 cup lemon juice
1 tablespoon of butter
1/2 teaspoon cream of tartar
Preparation
1. In food procesor or a bowl, combine 1cup of sugar,the cornstarch,lemon zest and salt; process until zest is finely ground and mixture is tenty very pale yellow. Transfer mixture to a medium saucepan. Whisk in milk until smooth. Bring to a boil over medium heat,stirring gently until pudding thickens. Boil 1 minute,whisking,then remove from heat.
2. Whisk yolks in a small bowl until blended. Gradually whisk in cup of the hot pudding; return to sauce pan and whisk in lemon juice.Bring mixture back to a boil, whisking constantly, and boil 1 minute longer. Remove from heat; whisk in butter until melted and incorporated.Spoon pudding into mugs or ramekins or custard cups. place a large sheet of foil over custards to keep warm.
3. Beat the whites and cream of tartar in a large bowl with mixer to medium speed untilsoft peaks form.Gradually beat in remaining 1/2 cup of sugar an continue to beat until, stiff, glossy peaks form.
4. Transfer merimgue to a plastic bag.Gather meringue to one corner of the bag. Cut off 1/2 inch tip from that corner with scissors. Pipe meringue onto top of each hot pudding to cover comppletely, piping the meringue about 2 inch . Place puddings in oven 6 to 8 minutes. Let chill.
Later keep at the refrigerator until serve.
Budines de merengue con limón
La verdad, me encantan los postres de limón todo el año, sea la época que sea.Esto es deliciosamente parecido a un Pie de limón o Pastel de limón como quieran llamarle, es igual de rico, pero sin masa, se puede hacer en estos moldecitos o de silicona o de pyrex, lo único que tienen que ser apropiados para horno.
Adapté esta receta de http://www.womansday.com/ que tiene una pagina de recetas muy buena y otras cosas muy interesantes.
Ingredientes
1 1/2 taza de azúcar (360 grs.)
3/4 taza de harina de maíz o maicena
1 cucharada de cáscara de limon rallado
1/4 cucharadita de sal
1 1/2 taza de leche entera
4 huevos (yemas y claras por separado) a temperatura normal
1/2 taza de jugo de limón
1 cucharada de mantequilla
1/2 cucharadita de cremor tártaro
Método
1. En la procesadora o en bowl, combinar 1 taza de azúcar, la harina de maiz o maicena, la ralladura de limón, y salt, procesar hasta que finalemente la mezcla tenga una textura fina y tenga un color amarillo palido.
Colocar en una olla mediana. Batir con la leche hasta que esté suave. Hervir a fuego medio, seguir revolviendo hasta que la mezcla se espese.Hervir un minuto, revolver y retirar del fuego.
2. Batir las yemas en un bowl pequeño. De a poco mezclar con una taza del budin caliente, llevar a la olla nuevamente y agregar el jugo de limón. Coloque la mezcla en un bowl, revolviendo contantemente, hierva por 1 minuto, Saque del fuego, agregar y mezclar la mantequilla hasta que se derrite y se incorpore.. Coloque la mezcla de budín en moldes pequeños aptos para horno. Colocar un papel aluza foil sobre ellos para que se mantengan tibios.
3. Batir las claras y el cremor tártaro en un bowl grande con la batidopra a velocidad mediana hasta que se hagan merengues firmes. Gradualmente agregar el resto del azúcar y continuar batiendo hasta que quede un merengue firme.
4. Colocar el merengue en una bolsa plástica y cortarle una punta con tijeras. Decore con el merengue sobre los postres de limón hasta cubrir totalmente. Coloque lows budines al horno de6 a 8 minutos. o hasta que esten dorados. Dejar enfriar.
Más tarde dejar en el refrigerador hasta que se vayan a servir.
A mí me encanta el limón, en todo, sobre todo el granizado de limón o el sorbete de limón.
ReplyDeleteBesos.
Uuuhhhmmmm!!!
ReplyDeleteMi familia se vuelve loca por el helado de limón.
Lo haremos esta Semana Santa.
Un beso Glory.
Oh Gloria, I love anything lemon meringue and these puddings look delicious!! I hope that you have a wonderful weekend with lots of nice things happening. Sending love and prayers! XXOO
ReplyDeleteGracias Toro, a mí me encanta el limón tambien.xxGloria
ReplyDeleteA mi tambien me encanta el limón gato, gracias , Gloria
Dear Marie, Yes I really love all meringue lemon and I have to say I really love this dessert, as a Lemon pie but maybe better I dont know why. Thanks by coming dear, I will send you a mail soon. Huggs to you and Todd, Gloria
Hola cocinera linda! Que bueno merengue de limón, me tomaré uno.
ReplyDeleteBesitos!
Claro María Jesús, te mando un beso, xxGloria
ReplyDeleteMmmmmm GLoRia! no dejaría nada de este pudding! YuMMy! :D
ReplyDelete1 besín
Que bueno Luis, a mí también me encantan los postres de limón, cariños, que estés bien , Gloria
ReplyDeleteI love lemon Gloria, this looks so good!!
ReplyDeleteFresh flavours...what a nice meringue Gloria. I love citrus. xoxoxo
ReplyDeleteThanks Bunny, yes I love lemon desserts too, xxGloria
ReplyDeleteThanks Deeba, I love meringue and citrus too,xxGloria
Oh, me too! I love lemon desserts.
ReplyDeleteQue buen postre Gloria!!!!, me lo anoto, lo quiero hacer, se ve sencillo pero sobre todo riquísimo!
ReplyDeleteBesos, ya estoy con solcito tambien :-)
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ReplyDeleteDear Yoy Im happy you passing by!! I will see you soon!! xxGloria
ReplyDeleteI love lemon too always!!
Kako que bueno que te llegó el sol amiga, aquí ha bajado un poco la intensidad, gracias a Dios, fue un verano terrible, o ha sido, este postre me encanto por lo rico y simple, besossssGloria
I love lemon desserts - this looks wonderful.
ReplyDeleteQue delicia dios mío, me encanta, me dejas que me lleve una copita para probar?
ReplyDeleteUn beso cariño
i do love a crisp meringue topping, and the lemon flavor is always refreshing. great treat, gloria!
ReplyDeleteThanks dear Pam, me too!! Gloria
ReplyDeleteMar, por supuesto llévate un postre o dos, besoos, Gloria
Thanks Grace I love merengue desserts too!!! xxGloria
amiga, sabes que viendo esas recetitas que aparecen abajo (las tres) descubrí una budin con mermelada de naranja, se ve estupendo, anoté la receta para hacerlo. Pero tengi una duda, ahía hablas que para rebajar calorías ocupas Splenda, que es eso???
ReplyDeleteTe mando un abrazo, te voy a escribir.
Que fué de Alicia?, no me ha visitado mas.
Te estoy mandando un mail en que te explico lo de la Splenda (es un endulzante no calórico y sabe como el azúcar, te lo mando. xxGloria
ReplyDeleteGloria, I love lemon merinque!
ReplyDeletexox, Marie
Hi Gloria
ReplyDeleteLove the taste of lemon.
Your pudding is awesome.
Have a great weekend x
Thanks dear Marie I love meringue too and lemon!! xxGloria
ReplyDeleteThanks dear Anna, you are so nice, I really love these pussins ar so yummy!! and easy!,xxHave a lovely weekend too! Gloria
I absolutely love these Gloria. Lemon meringue pie is my favourite so these do remind me of that:D
ReplyDeleteYes Dear Vall I think so too!! Is as a Lemon pie without the dough, is so yummy!!! xxGloria
ReplyDeletei love the taste of lemon-it is so versatile-the lemon meringue looks delicious-nice music too!
ReplyDeleteThanks dear Foodbin, you are so nice. I love the music!!!
ReplyDeleteIm agree with you the lemon is nice to many foods is so versatile, Thanks Gloria
I like these, Gloria :)
ReplyDeleteThanks Maryann!! xxxGloria
ReplyDeleteIndividual lemon meringue cakes are a great idea!
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