10 July 2008

Lemon Ricotta Cheesecake








I was thinking I have to make something sweet (sometimes love savoy dishes) so I adapted this recipe from GOODHOUSEKEEPING Recipes that have a lot and I always like to see because I know Goodhousekeeping magazine a lot of times, when Mom bought the issue, and she made some of there too.




OK I made lemon again but I love and this is a so different recipe than other, the ricotta is nice to cheesecake and tasty.



And I add chocolates pieces to garnish and was so fine lemon and chocolate are a so good team.


















Ingredients

2 cups of graham crackers crumbs

4 Tbsp. butter or margarine,softened

4 lemons

11/4 cup of sugar

2 spoonfuls of cornstarch

8 onzas cream cheese softened

1 container (15 oz) ricotta cheese

4 eggs

1 cup of double cream

2 teaspoon vanilla extract





1.Preheat oven to medium heat, I used a springform pan of 26 cm. and if you want place foil in the bottom to prevent batter from leaking out during baking.(But really I dont did and I don't have problem).



2. In the processor grind the graham crakers and in a bowl mix these with the butter soft or margarine, in springform pan, place the mix of graham cracker with butter. With hands press mixture firmly onto bottom of pan. Bake crust by 10 minutes.When is ready let cool by 15 minutes.





3. Descend the heat of the oven to slow meanwhile, we make the filling.

From 3 of the lemons grated the peel ( 2 spoonfuls) and squeeze1 cup juice.In a small bowl stir together, sugar and cornstarch until blended.

In a large bowl with mixer on medium speed, beat cream cheese and ricotta until smooth, about 5 minutes.Slowly beat in sugar mixture.Reduce speed to low; beat in eggs,the double cream ,vanilla and lemon peel and juice just until blended,scraping bowl often with rubber spatula.



4. Pour batter onto crust. Bake cheesecake about 45 minutes. Turn off over,let cheesecake remain in oven 20 minutes.





5.Remove cheescake from oven. To help prevent cracking during cooling,run a thin knife between edge cheesecake and pan as soon as cheesecake comes out the oven. Cool cake in pan by 1 hour. Cover and refrigerate cheescake until 2 hours, until well chilled.





6.Place in a plate. From remaining lemons cut with sharp knife, some slices very thin to garnish and the center place pieces of chocolate or grated chocolate.<>

EN ESPAÑOL

No habìa hecho nada dulce y sè que algunos lo echan de menos asì que aquì pongo una receta de Cheesecake the ricotta y limòn que es muy buena y la adaptè de la revista Goodhousekeeping que muchas veces hago receta, para los que no la conocen es una revista de USA y la conozco desde chica porque mi mamá siempre la compraba y tiene muy buenas recetas.



Cheesecake de ricotta y limòn



Ingredientes

2 tazas de galletas molidas tipo graham crakers u otras

4 cucharadas de mantequilla o margarina suavizada (se puede derretir UN POCO en el microondas, pero sòlo un poco para que no cueste unirla)

4 limones

1 taza 1/4 de azùcar

2 cucharadas de maicena

1 paquete queso crema suave (8oz)

1 pote de ricotta (15 oz)

4 huevos

1 taza de crema espesa o nata

>2 cucharaditas de vainilla


>Método


Calentar el horno. Preparar un molde de tarta desmoldable (26 cm.) si se quiere se le pone papel aluminio en el fondo, pero la verdad es que no le puse y no tuve problemas, si el molde es bueno no deberìa salirse la mezcla.


Moler en el procesador las galletas y en un cuenco o bowl unir las galletas molidas con la mantequilla suavizada, unir bien hasta que se tiene una especie de pasta suave, colocar en el molde y aplanar con la mano para que quede bien y levantar un poco de masa por los costados para poner despues la mezcla. Llevar a horno y cocinar por 10 minutoes. Cuando estè listo dejar enfriar por 15 minutos.

(Bajar el calor del horno mientras preparamos el relleno)

Rallar la càscara de 3 limones y reservar el jugo, (1 taza màs o menos) despues en un cuenco pequeño unir con el azúcar y la maicena mezclando bien unos 5 minutos a velocidad media con la batidora, unir suavemente con la mezcla de limòn, maicena y azùcar.


Reducir la velocidad y agregar los huevos de a uno, vainilla y crema espesa o nata. Mezclar todo bien.
< Poner la mezcla sobre la base de tarta que tenemos preparada.

Cocinar el cheescake por unos 45 minutos, cuando està listo se ve màs o menos firme, despues cuando se enfrìe quedarà como son tìpicos los cheesecakes,cuando estè listo apagar el horno y dejar adentro por unos 20 minutos y despùes sacar y tapar para enfriar afuera un rato y despues en el refrigerador unas 2 horas para que quede bien helado y compacto (se puede comer tibio pero no es lo mismo, ademàs se puede desarmar.)

Para servir colocar en un plato de torta, cortar el limòn que quedò en rodajas finitas para adornar y al centro yo le puse ramas o pedazos de chocolate, queda muy buena la mezcla limòn/chocolate.

23 comments:

  1. It looks so yummy.....could you send a piece to me please....I'm too busy to cook today.

    Have a great weekend Gloria

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  2. Dear Grammy I will happy to send you some piece, all if you like, xxxxhave a lovely weekend dear! xGloria

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  3. Tienes muuucha razón: limón y chocolate son una excelente combinación. Y en un cheescake todavía? Ufffff... DEMASIADO RICO :)
    Sii! Hoy salí de vacaciones pero me voy al Sur.

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  4. Isa que te vaya SUPER, aprovecha de descansar! cariños, Gloria

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  5. This is *the* cheesecake that I want and have been yearning for: lemon + ricotta + cheesecake. Thanks for sharing. Bookmarking this one now.

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  6. Gloria, My favorite type of cheescake with ricotta of course!
    Delicious!!

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  7. Gloria, I love cheesecake and the only thing I would here is a sprinkle of..."canella" or cinnamon!

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  8. I would so love this! I think they should make the cheese-lemon desserts the official summer desserts :). Yummy!

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  9. Mari, is my favorite cheescake too!!! is so yummy, x Gloria

    Peter,Peter I know you your kidding me, but really powder canella must be nice too! xxGloria

    Lore, really was so yummy I love too cheese lemon dessert! xGloria

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  10. Magnífico pastel de queso crema! Es uno de mis favoritos postres.
    Y admiro tu dedicacion por haber tomado el tiempo de traducir en Inglés y Español.

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  11. That looks really good! I have not tried making a cheesecake with ricotta yet. I like the sound of the lemon ricotta cheesecake a lot.

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  12. Vancouver II, sorry in the morning I dont see you, I have to say I love lemon cheescake and this is one of most yummy I tasted!! Thanks to stopping by! xGloria

    Gracias Narysol y gracias por venir al blog, amí tamién me encanta el chhesecake de limón,Gloria

    Kevin, really with ricotta is so nice try it, Gloria

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  13. Lemon and choclate that goes very well together. It looks very yummy! I noticed the recipe - thanks and greetings from Germany

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  14. Dear Petra, many times!!! How are you ?? Thanks to passing by, xxxxGloria

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  15. Hola compatriota!!!....tienes un blog muy lindo, todo se ve riquísimo....
    Besos!

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  16. Gracias Kako, que amorosa eres, eres muy bien venida!! Gloria

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  17. Hola Gloria, que rico, me encanta la ricota, hace tiempo que estoy con ganas de comer una tarta que hacia mi abuela con ricota y pasas pero no me acuerdo mucho d ela receta, este cheesecake con limon y ricota te digo que po probare en breve, un beso, daniela

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  18. Pimienta y chocolate, esta es muy buena pero recuedo que tengo una receta de kuchen que de queso o ricotta con pasas la voy a poner más adelante, te aviso, Cariños Gloria

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  19. This looks SO yummy! 1 slice for me, please?

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  20. I dont know, you sometimes are a bad boy, but I fogive you may eat an slice dear xxxGloria

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  21. This looks like a slice of heaven! I'll have to drop by your house some afternoon so that we can have a nice chat & nibble on some of your wonderful sweets.

    xoxox Amy

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  22. Chocolate and lemon citrus do make a good team Gloria:D

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  23. mmmmmmmm
    me encanta el cheese cake...
    ¿para hacer el clásico, debo reemplazar el limón por algo en especial?

    Besos!!

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