Now that in the north hemisphere will arrive the Spring this Salad Torte is so nice and you may filling with you desire, Here I place the ingredients normally I put but youy may change by others. In this recipe the crepes are so thin to this Torte, how you know the american crepes are more bulk.
Ingredients
4 eggs
1 and half cup of whole milk
2 cups of plain flour
1/2 teaspoonful of baging powder
1 pinch of salt
1 pinch of sugar
1/2 spoonful of vegetal oil
Method
In a large mixing bowl, whisk the eggs first and add the pinch of sugar ,baking powder,and the pinch of salt, gradually add the milk and flour, stirring to combine and beat until smooth.
Heat a frying pan (if you have use the special pan to crepes) and place to medium to light heat. Pour 1/2 spoonful of vegetal oil, heat and add 1/2 cup of the batter, tilt the pan with a circular motion so that the batter coats the surface evenly. Cook the crepes a bou 1 minute or two, until the bottom is golden, loosen with aspatula, turn and cook by the other side.
In a dish reserve the crepes to filling later with salads.
Filling crepe's cake
1 lettuce finely chopped
3 eggs boiled and mashed.
1 cup of mayonnaise
lemon's juice
1 chicken breast boiled
2 or 3 mashed avocados
3 tomatoes peel and cut in slices
2 cups of grain corns boiled
salt and lemon to season
Method to filling
Prepare the different types of filling: In a bowl pour the lettuce, 1/3 cup of mayonnaise, salt, pepper and lemon's juice, mix well and reserve. In other the boiled eggs mashed and add a little mayonnaise.
In other bowl, place the corn grains, 1/2 cup of mayonnaise, salt and pepper.
In other the breast chicken chopped, season and reserve.
In a large dish you can make the crepe's cake, so pour one crepe and add the letuce first,and then other Crepe and the chicken breast, other and crepe and the corns grains, the same with the tomatoes, eggs boiler mashed and the mashed avocados.
Let at the Fridge at the moment of serve.
.
If you want you may cover with mashed avocados, or not how the picture.
You may reserve someones crepes and freeze.
You may serve whith white rice or other salads.
If you like you may filling with differents salads, only veggis, or add chopped ham., green beans etc.
This recipe of crepes is so good to filling with jam or dulce de leche.
EN ESPAÑOL
Torta salada de panquekes o Crepes
Ahora que està por llegar la Primavera en el Hemisferio Norte, esta receta de Crepes rellenos como torta es muy agradable y se puede rellenar con lo que Uds. quieran, yo pongo aquì con lo que normalmente la relleno pero lo mismo se puede rellenar con otras cosas como jamòn picado o judìas verdes (porotos verdes).
Nota: Estos Crepes son delgados, no como los americanos que son un poco màs gruesos.
Ingredientes
4 huevos
1 y 1/2 taza de leche entera
2 tazadas de harina normal
1/2 cucharadita de polvos de hornear
pizca de sal
pizca de azùcar
1/2 cucharada de aceite vegetal
Preparaciòn
Batir bien los huevos, agregar la pizca de sal y la de azùcar, luego alternar la leche con la harina hasta tener un batido homogèneo.
En un sartèn (puede ser uno especial para crepes) ojalà de teflòn, colocar la 1/2 cucharada de aceite se caliente el fuego de suav a medio, no muy fuerte, y se coloca una 1/2 taza de batido o menos si se quieren màs delgados, esparcir con cuidado la mezcla en el sartèn y cuando estè dorado (1 o 2 minutos)darlo vuelta con una espàtula , ir reservando en un plato los crepes ya hechos para despues rellenar.
Ingredientes para rellenar la Torta de Crepes
1 lechuga pequeña picada fina
3 huevos duros (cocidos) molidos
1 taza de mayonesa
sal, pimienta para sazonar
jugo de limòn
2 tazas de granos de maiz o choclos ya cocidos
3 aguacates molidos
3 tomates pelados y cortados en rodajas finas
1 pechuga de pollo cocida y desmenuzada en trozos pequeños
Preparaciòn de los diferentes rellenos: En un bowl colocar la lechuga picada, 1/3 taza de mayonesa, sal pimienta y jugo de limòn, mezclar y reservar.
En otro bol el maìz picado y agregar 1/2 taza de mayonesa, sal y pimienta.
En otro bowl el pollo desmenuzado y sazonado.
La palta molida y aliñada.
Los huevos molidos y agregarles un poco de mayonesa.
Aliñar los tomates ya cortados y pelados.
Para armarla torta, se coloca en un plato grande un panqueque o crepe y se rellena por ejemplo con la lechuga ya mezclada con mayonesa, se pone otro crepe y se rellena con el pollo desmenuzado, otro crepe y el aguacate molido y asì con todos lo rellenos alternando con los crepes. Si se quiere se puede cubrir con aguacate molido o dejarla como està en la foto.
Se deja en el refrigerador hasta el momento de servir.
Se puede servir con arroz blanco u otras ensaladas.
Estos Crepes tambièn son muy buenos rellenos con mermelada o Dulce de Leche.
I haven't seen this dish before. How wonderful it looks.
ReplyDeleteI remembered your crepe cake posting and have just had another look at that.
What a glorious way to have a spring salad! It looks terrific Gloria!
ReplyDeleteYes Margaret, I love to make panquekes or crepes of differents types, this salad crepes tarte, like so here when I made, a few days I saw at the Supermarket and they sell by slices!! butI think ever is more delicious the Crepes make at home!! xxGloria
ReplyDeleteDebs I like you like so, I forget to say is delicious with a Sagvignon Blanc!! Cheers! Gloria
Hola Gloria, de mi blog paso al tuyo rápidamente y me encuentro con esta delicias. La tarta de crepes o panqueques. Ya mismo tomo nota y uno de estos días la haré. Qué rica. Ya veo que también has puesto crepes, me alegra que alguna cosilla mía te pueda servir. Un besazo y a seguir con nuestras cosas.
ReplyDeleteTartasacher
That stuffed stack of crepes looks really good!
ReplyDeleteTartasacher, sì yo te agradezco la ayuda porque siempre trato de ponerme en el lugar de los que leen, en inglès español, me paso buscando las palabras exactas para que se entienda bien la receta, por ejemplo no me podìa acordar como se decìa porotos verdes, y me acordè que ustedes les dicen judìas verdes. xxxGracias. Gloria
ReplyDeleteYes Kevin I think is the type of things you will enjoy, is good when we have friends to dinner or yo want to eat something light and you may have the crepes freeze! Gloria
Pues aquí me tienes conociéndote, y ya con lo primero que me tomo me dejas....
ReplyDeleteMe encantan los panqueques o creps en todas su modalidades, así que... a estudiar todas las recetillas que he visto que tienes
Un saludo y con tu permiso, por aquí me pasearé
Gloria
ReplyDeletea recipe which appears to be healthy and tasty, will surely attempt to make it. thanks for posting, eh !
Comoju por supuesto esta es tu casa que esa es la idea, a mì tambièn me encantò tu blog, ando pensando en ese capuchino que todavìa no preparo.xx Gloria
ReplyDeleteAnamika, Thanks by passing by yes this is a healthy and no difficult recipe I think, and you may freeze the panquekes and let to other time.xxGloria
This sounds wonderful Gloria. I will be making something similar in the days to come..hopefully:D
ReplyDeleteThanks Vall, is so nice to the time coming because you may change the filling how you want and some people make only with vegis and is so yummy!! xxx Gloria
ReplyDeletegracias gloria y estamos a las ordenes.
ReplyDeleteSaludos
olga
Me encanta esta receta! Sobre todo lo fresca que es, especial para estos días de calor!
ReplyDeleteMuchas gracias por tu comentario en mi blog. Me gusto mucho.
Tu blog también es great y es muy amable de tu parte que te des el trabajo de pasar todo del español al inglés para que todos entiendan tus exquisitas recetas.
Gracias Olguis, ya te coment� que me gust� mucho tu blog! xxGloria
ReplyDeleteIsa, como te va mi ni�a, es duro entrar al colegio despues de las vacaciones didn't??? Si esta receta es rica para esta �poca y tambi�n para la Primavera, por eso la puse. cari�os.xxGloria
Hello Gloria, this looks delicious. I remember some Chilean friends who were vegetarian and they made this with vegetables and bechamel sauce between the layers, very delicious. Can you help me with something Gloria, I need Achiote or Annatto Seed, do you find this in Chile?? I have never seen this in Australia. Thanks Vida x
ReplyDeleteDear Vida, always is delicious and how your friends you may make only with veggis, Respect to Achiote or Annato seed I never herad but I note right now and when I have something I will tell you.xxGloria
ReplyDeleteGloria, This looks beautiful and and delicious. I've never had crepes this way, I'd love to try this!
ReplyDeleteYes Marie I think you will like because I think you like savoy food!! and is so easy I think. Gloria
ReplyDelete¡Esto es una idea agradable!
ReplyDeleteAnthony, really is so nice specially to Spring/ summer to make with fresh vegetables!
ReplyDeleteThis looks very yummi!
ReplyDeleteThanks Petra, Thanks to comingª!! Gloria
ReplyDeleteExcellent! Typically I never ever study whole articles but the approach anyone authored this information is basically amazing which kept my personal fascination with studying i liked it.
ReplyDelete