29 December 2011

Almond panacotta strawberries













I made this dessert for Christmas, and special dessert light and not sugar (I used Splenda)
For Christmas was my Dad  that wasn't eat sugar.Anyway I used many times Splenda or sucralose  instead of sugar.
And love strawberries in any time, look what find my nice friend Betsy when she was making a  strawberry salad stopping by in her blog is absolutely nice. She is amazing and always make beauty things.
This recipe is adaptade from Goodhousekeeping.com

Almond Panacotta strawberries

Ingredients

20 grs. unflavored gelatin
water
1/2 tablespoon of vegtable oil
1 1/2 cup whole milk
1 cup heavy or whipping cream
1/3 cup plus 2 tablespoon of Splenda or sugar
1/2 tsp.almond extract
1/4 tsp. vanilla extract
pinch of salt
2 cups of strawberries  hulled and thinly sliced
1  tablespoon of amaretto (optional)
3 tablespoon sliced almonds

In a small bowl, sprinkle gelatin over 3 tablespoon cold water;
set aside.Lightly grease custard cups or ramekins with oil.
In a saucepan heat milk, cream, 1/3 cup of splenda or sugar, almond and vanilla extract, a pinch of salt until bubbling  around edges of pan stirring to dissolve sugar.
Remove from heat and stir in gelatin mixture until dissolved.
Divide cream mixture among prepared cups.
Refrigerate 4 hours.
Meanwhile in medium bowl, stir together strawberries, liqueur. if using and remaining 2 tablespoon of splenda.
Run thin bladed knife around sides of ramekins invert each cup onto small serving plate.
Top with strawberries garnish with almonds.


Print recipe here





 ESPAÑOL


Panacotta con frutillas y almendras










Hice esta panacotta de almendras y frutillas para Navidad, y la hice con splenda, ya que como están mis papas, no puedo usar azúcar, es un postre liviano y delicioso.Y las frutillas le vienen muy bien, con las frutillas o fresas pasan cosas muy especiales si no vean el Blog de mi amiga Betsy la frutilla curiosa que encontró cuando hacía una ensalada , aprovechen de ver el blog de Betsy que es precioso. Es una mujer especial y hace cosas preciosas.



Ingredientes

20 grs. de gelatina en polvo sin sabor
agua
1/2 taza aceite vegetal
1 1/2 taza de leche entera
1 taza de crema batida o crema espesa
1/3 taza de azúcar o splenda más dos cucharadas de azucar
1/2 cucharadita de extracto de almendras
1/4 cucharadita extracto de vainilla
una pizca de sal
2 tazas de frutillas cortadasen láminas a lo largo
1 cucharad de licor de almendras o amaretto (optativo)
3 cucharadas de almendras laminadas

Preparación

En un pequeño bol espolvorear la gelatina con 3 cucharadas de agua fría, reservar.
Aceitar los ramekins.
Aparte en una olla mediana calentar la leche, la crema, 1/3 taza de azúcar o splenda, extracto de almendra y extracto de vainilla y una pizca de sal.
Calentar hasta que el líquido esté burbujeante. revolver bien para disolver el azúcar.
Retirar del calor y agregar la gelatina  y mezclar hasta disolver bien.
Dividir esta crema entre los pocillos ya preparados. Refrigerar por 4 horas.
Mientras tanto en otro bowl mezclar las frutillas en láminas con el licor si se usa,  las dos cucharadas de azúcar restantes.
Pasar un cuchillo por la orilla de los ramekins o pocillos y darlos vuelta sobre un plato pequeño.
Servir con las frutillas y las almendras.
Mantener en el refrigerador antes de servir.

 



67 comments:

  1. Yay! I get to be first! :) Thanks for linking to my special Christmas strawberry! :)

    This looks delicious! Love Almond flavored things. Light and beautiful! Perfect for Christmas there where you are!

    ReplyDelete
  2. Exactly dear you are the first (lol) Im glad you like you can make with other berries too or freeze berries:)

    ReplyDelete
  3. Gloria es la chica bonita de la cocina. Estoy agradecida.

    Te amo,
    Lolita

    ReplyDelete
  4. ohh Lola you are so sweet! besos, gloria

    ReplyDelete
  5. Thanks wahts for dessert, have a happy New Year:)

    ReplyDelete
  6. wow....that looks delicious....drooling over the pics....wising u n ur family happy new year in advance :-)

    ReplyDelete
  7. Lovely--a breath of spring on a plate.

    Best,
    Bonnie

    ReplyDelete
  8. I also use Slenda Gloria! this is the perfect holiday dessert.
    Rita

    ReplyDelete
  9. That looks amazing! Are strawberries and other berries in season where you live now?

    ReplyDelete
  10. Perfect summer dessert for the festive season!

    ReplyDelete
  11. Oh my, I would kill for that!! :)

    ReplyDelete
  12. Another delicious treat, Gloria. Happy New Year! xo

    ReplyDelete
  13. Looks lovely! I love panacotta too . Best wishes to you & your family for the New Year. Bonnes Fêtes et une Heureuse Année 2012 :)

    ReplyDelete
  14. Se ve muy cremosa y con el contraste de las frutillas...Deliciosa.
    Bss

    ReplyDelete
  15. You and Betsy are on a strawberry crusade..haha

    ReplyDelete
  16. Una delicia Gloria!! maravilloso postre para estas fiestas. Feliz Año Nuevo!! Besos

    ReplyDelete
  17. Gloria, que delicia, lo anoto para mi suegro, ya sabes que es diabetico, se lo haré cuando nos visite en Enero, gracias amiga y Feliz 2012!!! que traiga mucha salud.

    ReplyDelete
  18. un dolce molto goloso!! tantissimi auguri di buon anno ^_^

    ReplyDelete
  19. Una delicia de pannacota, te ha quedado genial.

    Feliz año

    ReplyDelete
  20. They look beautiful Gloria, and great photos!

    Happy New Year!

    Ciao
    Alessandra

    ReplyDelete
  21. I love pannacota. It reminds me of summer. May God bless you and your family. Happy New year!

    ReplyDelete
  22. Hi Only Fish Happy to see you again, a happy new year to you:)

    Thanks Bonnie:)

    Nice Rita I love Splenda I think taste like sugar (also someones dont think so (lol)

    Thanks Kris, yes he have strawberries,blueberries and raspberries cos we are in summer (so hot) but you van use freeze berries too!

    Thanks Hazel, xx gloria

    Thanks Marina, gloria

    Thanks Barbara, Happy New Year, gloria

    Thanks Lostinausten, The best whishes to you too:)

    Gracias Mese, x gloria

    Yes Pat (ha) well dear we love strawberries so much (lol)

    Gracias Rosana:)

    Gracias Pilar, queda super rico, a mi papá le encantó, en realidad a todos, no sabía que tu suegro era diabético, para el Año Nuevo veré que le hago, un abrazo y Feliz año, besos

    Grazie Puffin, a buno anno per te:))

    Gracias José manuel, veré si te puedo ver, no he podido, besos

    Grazie Alessandra, Happy New year for you and daugther:)

    ReplyDelete
  23. Thanks so much veronica blessing to you and your family! gloria

    ReplyDelete
  24. tanti tanti auguri di buon anno!!un abbraccio!

    ReplyDelete
  25. This is a perfect dessert for a New Year celebration! Beautiful!

    ReplyDelete
  26. Me encanta este postre en sí y como opción para el año nuevo.
    Un abrazo grande Gloria, espero que este 2012 sea mucho mejor!

    ReplyDelete
  27. Suena muy bien Gloria, me encanta la textura des estos postres

    Feliz 2012, que sigas cocinando rico ^^

    ReplyDelete
  28. What a stunning Christmas dessert, Gloria!!! Love those beautiful ripe strawberries on top :) And so nice you could make something delicious that your dad could eat! xoxo

    ReplyDelete
  29. They look so gorgeous Gloria. Have a wonderful New year celebration!!

    ReplyDelete
  30. Perfect pictures!! The strawberries look so bright and cheery.

    ReplyDelete
  31. Thanks so mucha federica:)

    Thanks Savoring:)

    oh Moon I hope so:) Ya me dan miedo los años nuevos. Bueno siempre se puede esperar, te mando un abrazo grande para ti, gracias por tu amistad Moon:)

    Gracias Mario, un abrazo grande:)

    Thanks Lizzy my friend, Yes I always try specially for these days, :)

    You too Valli, hope you have a nice and wonderful new year!!

    Thanks so much Rebecca, this time is nic efor strawberries because we are in summer:)

    ReplyDelete
  32. Looks delicious! Happy New Year!!

    ReplyDelete
  33. Thanks Kitchen flavours, Happy New year to you dear:)

    ReplyDelete
  34. Looks delicious, great dessert for the holidays.

    ReplyDelete
  35. ¡Riquísima!. Me encanta la panacotta, y me viene estupendamente la receta porque yo tampoco puedo hacer postres con azúcar, por mi marido.
    Te deseo un 2012 lleno de alegrías.
    Un besote, guapa.

    ReplyDelete
  36. eating healthy cooking healthy feeling great

    ReplyDelete
  37. Pannacotta is my favourite, especially with strawberries.

    ReplyDelete
  38. Is lovely Gloria and looks so pretty on your dishes. How sweet! Happy New Year with lots of love! xxoo

    ReplyDelete
  39. Ohh looks great I love almonds.

    ReplyDelete
  40. Que buena idea el remplazar por splenda Una receta muy rica para todos los golosos que no pueden comer azúcar
    Que disfrutes de unas hermosa fiesta de fin de año y que el próximo 2012 te traiga mucha prosperidad salud y amor
    besos

    ReplyDelete
  41. Wow, there's so much good stuff in there!

    ReplyDelete
  42. and you cant eat all David:)

    ReplyDelete
  43. Wow that looks really good and healthy following :)

    ReplyDelete
  44. que exquisito!! I love panacotta!!!! y la tuya se ve increible!!!! a ver si me animo para hacerla este fin de semana!!! Felicidades, Glorita!! que este 2012 venga lleno de felicidad para ti y familia. Un abracito!

    ReplyDelete
  45. Que delicia de panna cotta!!...una receta que siempre triunfa!!....Te deseo un maravilloso año 2012 !!.... con abundancia de salud, trabajo, amor y paz !!.... y por supuesto ..... recetas maravillosas!! . todo lo mejor para ti y familia !!.... Abrazotes, Marcela

    ReplyDelete
  46. Great dessert! Love panna cotta and this is perfect for the holidays!

    ReplyDelete
  47. I bet Chile strawberries are tasty and sweet unlike the tasteless ones sold around the Western world :)

    ReplyDelete
  48. Te ha quedado estupenda me pido una ración, me alegro de que te gustara la paella yo llevo haciendo muchos años, felices fiestas te deseo que tus sueños se cumpla besos

    ReplyDelete
  49. Pasé para desearte un muy buen año, feliz junto a toda la familia. y que sigas deleitandono con tus deliciosas preparaciones. Abrazote.

    ReplyDelete
  50. Dear Gloria, Wishing you a Happy and Blessed New Year, Catherine xo

    ReplyDelete
  51. Thanks to you all and Happy New year, the best:) Gloria

    Gracias Anabella, te mando un abrazo grande, besos

    ReplyDelete
  52. Beautiful panna cotta! Happy New Year, Gloria!

    ReplyDelete
  53. Thanks Thomas, happy New Year to you:)

    ReplyDelete
  54. Excellent! Love that you served them with strawberries.

    ReplyDelete
  55. Thnaks Angie, happy New year dear:)

    ReplyDelete
  56. Hey, you have a new picture of your daughter on your sidebar! Tell her that I think she is a beauty! :)

    ReplyDelete
  57. Thanks dear Betsy, but I cant (ha,ha) she doesnt like I place pics of them (lol) teenagers you know! I taked this for Christmas day:)

    ReplyDelete
  58. Oh..ok...it's our little secret. :)

    ReplyDelete
  59. Yes dear I will add one of my son(lol)

    ReplyDelete
  60. Deliciosos todos tus postres!!! Feliz Año Nuevo! Besos,

    ReplyDelete
  61. Happy New Year to you Gloria, delicious line up!

    ReplyDelete
  62. this is so special, gloria--it's dainty and delicate yet truly delicious and satisfying. bravo!

    ReplyDelete
  63. Querida Gloria
    Gracias por tu visita.......Feliz anio nuevo para ti y tu familia, que este anio venga cargadito solo de bien, mucha salud, trabajo, dinero y muchas sorpresas!!!!!!!!!
    sweetcakestoronto
    Besos
    miri

    ReplyDelete

I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

Not anonymous users

Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

.

p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...