This is a typical sweet treat of Chile, Brazo de Reina, you know by Dulce de Leche's roll or roulade and in Spain they called Brazo de gitano, how all the rolls you may filling with a lot of thing and I have other yummy recipes but I know all die by Dulce de Leche and me too.
I filling with boiled tins of Dulce de Leche but I place here other recipe of Dulce de Leche of a nice friend of Spain Auro, you may see her recipes in http://lacocinadeauro.com/ she has many and delicious recipes and she has translator Spainsh/English.
And you may make too other recipes of Dulce de leche that I have in Labels "Dulce de Leche".
All are tested.
Ingredients
6 eggs
1 cup of caster sugar
1 and half teaspoon of baking powder
1 cup of flour
2 tins of boiled condensed Milk or the Auro's Recipe that I place here.
If you prefer the tins see the method at Labels "Dulce de Leche"
Caster sugar to powder
Method
Beat the whites with a pinch of salt how to merengue add the caster sugar slowly and add the yolks with carefully, join well, add the flour with the baking powder.
Preheat the oven to slow heat.
Empty the dough in a greased paper over a baking tray spread well.
Cook at Medium heat in oven by 8 to 10 minutes. This dough cook so fast, not have to be golden.
Moist a kitchen towel and turn up the dough over it, moist with a brush to take out the paper most easy.
Wraped the roll carefully and let by a while.
Open the roll and filling spread with the dulce de leche and roll again to mold. Take by 1 to 2 hours to normal temperature.
Place in a large dish and powder with caster sugar.
.
Dulce de Leche Auro's Recipe
Ingredients
1 liter whole milk
200 cc of double cream
100 grs. golden sugar
200 grs. granulated white sugar
Vanilla zest
a pinch of bicarbonate
Method
In a pot heat the milk and vanilla zest to medium heat, stir with a woodespoon, when is boiling add the double cream,the two sugars and bicarbonate .
Was taken a cinnamon color. Continue stirring, about 1 hour and half begin to thicken,continue stirring is ready when you look the bottom of the pot, let chill and place in jar as a jam or use to filling treats or you may eat with a teaspoon!!!
EN ESPAÑOL
Brazo de reina (Chile) o brazo gitano (España)
El Brazo de reina o Brazo gitano relleno con Dulce de Leche es un tìpico dulce de aquì en Chile, desgraciadamente lo estàn haciendo mucho en los Supermercados pero su masa no tiene nada que ver con la que uno hace en casa, sè por què es usan premezcla para todo, es cierto que es màs barato pero la consistencia es màs seca.
Mucha gente los compra porque Chile està pasando por una etapa en que en las casas no se cocina mucho. Bueno esa es la idea de los Blogs tambièn que generaciones màs jòvenes (que hay muchos) se entusiasmen por la cocina y rescaten antiguas recetas y hagan otras nuevas.
Muchas de mis amigas encuentran como raro que yo cocine pero cada uno con sus gustos.
Ahora vamos a la receta.
El brazo de reina tiene otras variantes y se puede rellenar con frutas o crema etc. pero el tìpico es este con Dulce de Leche o manjar, arriba se le puede espolvorear azùcar impalpable pero tambièn se puede cubrir con Dulce de Leche y espolvorear nueces o coco rallado por ejemplo, son variantes.
Yo rellenè este con tarro o bote de leche condensada hecho dulce de leche. Pero encontrè estupenda una receta de mi amiga Auro de España y la coloco aquì con su autorizaciòn, es una bella persona, ademàs pueden ver otras recetas de Dulce de Leche en Labels que ya he puesto antes todas son buenas, pero esta de Auro me encantò.
Ella en su blog tiene estupendas recetas para las que no la conozcan aùn.Su blog es http://lacocinadeauro.com/ y realmente se los recomiendo me encantan sus recetas.
Ingredientes
6 huevos
1 taza de azùcar impalpable
1 cucharadita y media de polvos de hornear
1 taza de harina normal
Dulce de Leche
azùcar impalpable para espolvorear
Mètodo
Batir las claras con una pizca de sal como para merengue, bien firmes, agregar suavemente elazùcar impalpable y luego las yemas de a poco, unir bien, entonces agregar la harina con los polvos de hornear.Unir todo bien
Precalentar el horno a calor suave.
Vaciar en una lata de horno cubierta por un papel enmantequillado o engrasado y llevar a horno Mediano por 8 a 10 minutos.
No debe quedar dorado solamente cocido. (es màs fácil para enrollar)
Humedecer una toalla de cocina y darlo vuelta encima, humedecer el papel con una brocha para desprender màs fàcilmente. enrollar en la toalla y dejar un rato
.
Despues abrir y cubrir con el Dulce de leche y enrollar nuevamente.
Dejar por una o dos horas enrollado a temperatura ambiente para que se amolde bien .
Cuando estè listo colocar en un plato y espolvorear encima con azùcar impalpable.
Receta de Auro de Dulce de Leche
Ingredientes
1 litro de leche entera
200 grs. de crema espesa
100 grs, azùcar rubia
200 grs. azùcar blanca granulada
1 vainilla
1 pizca de bicarbonato
Mètodo
En una olla a fuego medio poner la leche con la vanilla, se puede abrir para poner las semillas. Se mezcla bien con una cuchara de palo. Cuando hierve se le agrega la crema, las dos azùcar y el bicarbonato.Seguir revolviendo .
Se demora en espesar màs o menos 1 hora y 1/2, se nota que ya està listo cuando empieza a verse el fondo de la olla.
Se puede probar en un plato para ver si està espeso pero se espesa màs cuando se enfrìa.
Se pueden rellenar diversos dulces, tostadas o comer con cuchara!!!
That filling looks so good, Gloria. I'll bring the coffee ;)
ReplyDeleteThis is one of my favourites!!! Vida x
ReplyDeletethis is one of my favorites too;; but i normally just buy a baked one.;i dont know how to make them. thanks for sharing the recipe gloria..yummy
ReplyDeleteps, its been a week im trying to go to your site im always having trouble opening your site.must be my computer or something..just wondering
Oh Gloria, this so devlishly good, I could eat the whole thing!
ReplyDeleteYumm-yumm, this is on of Alfredo's favorites! I will have to try this one to see if I make it like his mama. Un abrazo fuerte!
ReplyDeletexoxox Amy
Thanks my friends!I know how we love Dulce de Leche!! Is my sin!
ReplyDeleteDear Maryann, thanks dear to coming, besos Gloria
Vida, nice you like! xGloria
My dear Dhanggit, I know you love Dulce de Leche.
Is strangue that you say about the PC, nothing new here, when I have poproblems to go to some site I go first other That I know you are p.e. and from this site I enter, sometimes is more easy. Hope you don't have problem to enter dear. Gloria
Peter thanks by coming, you can it all dear if you like!! xGloria
Dear Amy, thanks by coming, so Alfredo like a lot?? good you may make for him !! besos Gloria
ReplyDeleteGloria, you most certainly know how to bake. This sounds and looks wonderful.
ReplyDeleteThanks my dear Pixie, is really yummy!!! xxxGloria
ReplyDeleteGloria, el rollo de carne me va a salvar la vida, tengo invitados las dos proximas semanas y no mucho tiempo asi que es una receta fantastica!!! Gracias!!!!
ReplyDeleteBesos
Paulova
Gracias por venir amiga, es una muy buena receta y no tiene mayores problemas, salvo los tiempo del microondas cualquier cosa me preguntas.Besos Gloria
ReplyDeleteI would die for this too!
ReplyDeleteHow me Margaret, really love Dulce de Leche! xxxxGloria
ReplyDeleteHola Gloria:
ReplyDeleteQué bueno tu tronco o brazo de dulce de leche. Yo en mi blog tengo uno en el que lo combino con mascarpone. El dulce de leche es delicioso. Un beso y espero te haya gustado el premio. Aquí en España no tenemos mucha costumbre de hacerlo en casa, yo también puse la receta en el blog, pero en general lo suelo comprar. Besos de nuevo
Si ni�a, claro que me encant� el premio! pero ahora viene lo dif�cil a quien darselo, tengo que pensar. Aqu� tambi�n venden el dulce de leche pero yo encuentro que el hecho en casa es espectacular.xGloria
ReplyDeleteEse brazo de Dioses...tiene que ser una delicia Gloria y relleno de ese manjar diabólico que a ti y a mi nos gusta tanto....pues ya ni hablemos, jajaja genial guapísima, como todo lo que haces..
ReplyDeleteGracias amiga por traerme aquí a tu casita,..y darme el mejor de tus sillones.
Un besazo muy grande
Por supuesto amiga eres siempre bienvenida, tu dulce de leche luce espectacular!! Gracias Auro.besos.Gloria
ReplyDeleteI have not tried Dulce de Leche yet but those rolls look really good!!
ReplyDeleteKevin,Kevin, you have to try and taste and tell me after what you think!! I think you will love Dulce de Leche!! xxGloria
ReplyDeleteAaaaaaay, se me hace agua la boca, Gloria!! Me encanta el brazo de reina.
ReplyDeleteTe he dejado un pequeño premio en mi blog. Pasate cuando puedas.
Besitos!
Gloria, that looks fantastic!
ReplyDeleteOooh, it's so swirly and delicious-looking.
ReplyDeleteHi Gloria! This looks gorgeous, really gooey and yummy. A real treat!
ReplyDeleteVicky xxx
This is destined to become one of my favourite desserts Gloria:D
ReplyDeleteIsa, cómo has estado tú, más rato voy a pasar por tu Blog, hoy no tienes clases ¡que rico!
ReplyDeleteThanks so much Sylvie x
Thanks dear Emiline, x
Vicky, Im so glad you passing by, thanks dearxxGloria
Dear Vall many thanks I know you love Dulce de Leche!! xGloria
Hola Gloria,
ReplyDeleteme encanta el dulce de leche así que este bizcocho debe estar delicioso.
Me gustan mucho las recetas de tu blog, enhorabuena.
Saludos
Gracias Dolita, que amable eres, siempre seràs bienvenida! xGloria
ReplyDeleteOh, I eat it with a spoon too! :-) People in California think I am crazy, but it is SOOOO good! This roll sounds excellent. I will be making it!
ReplyDeleteI am always looking for something new and this is such a great blog. You are so creative! KC
ReplyDeleteDear Joy I always eat with a spoon you are not alone!!! Im sure you will like so xx Gloria
ReplyDeleteKC, you are so nice, many thanks Gloria
Me gusta todo que tiene Dulce de Leche en el nombre:) Yum yum! I have to try this one.
ReplyDeleteThanks Farida! x Gloria
ReplyDeleteVoy a probar a hacer esta receta de dulce de leche y te cuento. Lo que más me gusta es el nombre chileno, "brazo de reina" mucho más bonito que el de brazo de gitano. La verdad es que a mí me gusta más. Gloria yo te di el premio, tú lo recibes con cariño y lo demás no importa. Besotes querida.
ReplyDeleteYa lo puse Tarta sacher (el premio) la cosa es que estoy corta de tiempo para hacer una entrada pero lo puse y dije quienes me lo ragalaban,Cariños, Gloria
ReplyDeleteWOW Gloria this is one very awesome bake!! I just love Dulce de Leche and this is just a perfect bake to use it in :)
ReplyDeleteRosie x
Many thanks dear Rosie! xx Gloria
ReplyDeleteSalut! My name is Clifford Ginther . I loved www.blogger.com bad credit loan
ReplyDeleteBonjour! Kevin Mitchell . payday loans
ReplyDeletepayday loans toronto This website is worthwhile I loved it hugely
ReplyDeleteAAA Toronto Payday Loans 1172 Bay St #101, Toronto, ON M5S 2B4 (416) 477-2817
I cant remember the last time I came across such an informative piece such as what you have here. I will return for more info for sure
ReplyDeletehow to deal with mood swings
very nice. I found the whole thing to be easy and fun to read. Not one boring part in it.
ReplyDeleteBH Cosmetics Reviews
I never realized this stuff was so popular. Some of the remarks people are leaving here are really interesting to read. I'll have to look more into this as it is rather intriguing.
ReplyDeleteBaby Legs Review
Can't tell you how much I like this article. Great work.
ReplyDeleteHome Gallery Stores Reviews
I am really Glad i ran across this web site.Added canelakitchen.blogspot.com to my bookmark!
ReplyDeleteOld Mission San Luis Rey Cemetery is Oceanside Cemetery , founded in 1798, is the oldest cemetery in North County San Diego still in operation. Old Mission San Luis Rey Cemetery is a sanctuary offering peace of mind for you and your loved ones. Contact us for San Diego funeral services . Every effort will be made to ensure that families have minimal worry when death occurs. They will be assisted in setting the date and time by the cemetery office. The Mission is committed to taking care of the California cemetery as part of this National Historic Landmark. Immediate need or advanced planning, our experienced and caring staff is available to help you.
ReplyDeleteYou have written an article that I find fascinating and I am glad I read it.
ReplyDeleteI hope you have plans to continue.
Thanks so much for this wonderful article;this is the stuff that keeps me awake through the day.I am sure I’ll visit again and will recommend to my friends. San Diego retreats
ReplyDeleteI had to read this three times because I wanted to be sure on some of your points. I agree on almost everything here, and I am impressed with how well you wrote this article.
ReplyDeleteDia de los Muertos
It isn’t very often that articles on this subject catch my eye, but yours has so much detail I couldn’t resist. This is some of the best work I’ve read.
ReplyDeleteSan Diego Home Insurance
Fantastic Article. great article, very useful for us.. Thank you for the information.
ReplyDelete