21 May 2008

Dulce de Leche Roll or (Brazo de gitano (Spain)or Brazo de Reina(Chile)


This is a typical sweet treat of Chile, Brazo de Reina, you know by Dulce de Leche's roll or roulade and in Spain they called Brazo de gitano, how all the rolls you may filling with a lot of thing and I have other yummy recipes but I know all die by Dulce de Leche and me too.


I filling with boiled tins of Dulce de Leche but I place here other recipe of Dulce de Leche of a nice friend of Spain Auro, you may see her recipes in http://lacocinadeauro.com/ she has many and delicious recipes and she has translator Spainsh/English.



And you may make too other recipes of Dulce de leche that I have in Labels "Dulce de Leche".

All are tested.



Ingredients


6 eggs

1 cup of caster sugar

1 and half teaspoon of baking powder

1 cup of flour

2 tins of boiled condensed Milk or the Auro's Recipe that I place here.

If you prefer the tins see the method at Labels "Dulce de Leche"

Caster sugar to powder

Method


Beat the whites with a pinch of salt how to merengue add the caster sugar slowly and add the yolks with carefully, join well, add the flour with the baking powder.




Preheat the oven to slow heat.


Empty the dough in a greased paper over a baking tray spread well.



Cook at Medium heat in oven by 8 to 10 minutes. This dough cook so fast, not have to be golden.


Moist a kitchen towel and turn up the dough over it, moist with a brush to take out the paper most easy.


Wraped the roll carefully and let by a while.





Open the roll and filling spread with the dulce de leche and roll again to mold. Take by 1 to 2 hours to normal temperature.


Place in a large dish and powder with caster sugar.


.
Dulce de Leche Auro's Recipe


Ingredients

1 liter whole milk

200 cc of double cream

100 grs. golden sugar

200 grs. granulated white sugar

Vanilla zest

a pinch of bicarbonate


Method


In a pot heat the milk and vanilla zest to medium heat, stir with a woodespoon, when is boiling add the double cream,the two sugars and bicarbonate .

Was taken a cinnamon color. Continue stirring, about 1 hour and half begin to thicken,continue stirring is ready when you look the bottom of the pot, let chill and place in jar as a jam or use to filling treats or you may eat with a teaspoon!!!



EN ESPAÑOL


Brazo de reina (Chile) o brazo gitano (España)



El Brazo de reina o Brazo gitano relleno con Dulce de Leche es un tìpico dulce de aquì en Chile, desgraciadamente lo estàn haciendo mucho en los Supermercados pero su masa no tiene nada que ver con la que uno hace en casa, sè por què es usan premezcla para todo, es cierto que es màs barato pero la consistencia es màs seca.

Mucha gente los compra porque Chile està pasando por una etapa en que en las casas no se cocina mucho. Bueno esa es la idea de los Blogs tambièn que generaciones màs jòvenes (que hay muchos) se entusiasmen por la cocina y rescaten antiguas recetas y hagan otras nuevas.

Muchas de mis amigas encuentran como raro que yo cocine pero cada uno con sus gustos.

Ahora vamos a la receta.

El brazo de reina tiene otras variantes y se puede rellenar con frutas o crema etc. pero el tìpico es este con Dulce de Leche o manjar, arriba se le puede espolvorear azùcar impalpable pero tambièn se puede cubrir con Dulce de Leche y espolvorear nueces o coco rallado por ejemplo, son variantes.

Yo rellenè este con tarro o bote de leche condensada hecho dulce de leche. Pero encontrè estupenda una receta de mi amiga Auro de España y la coloco aquì con su autorizaciòn, es una bella persona, ademàs pueden ver otras recetas de Dulce de Leche en Labels que ya he puesto antes todas son buenas, pero esta de Auro me encantò.

Ella en su blog tiene estupendas recetas para las que no la conozcan aùn.Su blog es http://lacocinadeauro.com/ y realmente se los recomiendo me encantan sus recetas.





Ingredientes

6 huevos

1 taza de azùcar impalpable

1 cucharadita y media de polvos de hornear

1 taza de harina normal

Dulce de Leche

azùcar impalpable para espolvorear



Mètodo



Batir las claras con una pizca de sal como para merengue, bien firmes, agregar suavemente elazùcar impalpable y luego las yemas de a poco, unir bien, entonces agregar la harina con los polvos de hornear.Unir todo bien

Precalentar el horno a calor suave.



Vaciar en una lata de horno cubierta por un papel enmantequillado o engrasado y llevar a horno Mediano por 8 a 10 minutos.

No debe quedar dorado solamente cocido. (es màs fácil para enrollar)



Humedecer una toalla de cocina y darlo vuelta encima, humedecer el papel con una brocha para desprender màs fàcilmente. enrollar en la toalla y dejar un rato

.

Despues abrir y cubrir con el Dulce de leche y enrollar nuevamente.

Dejar por una o dos horas enrollado a temperatura ambiente para que se amolde bien .

Cuando estè listo colocar en un plato y espolvorear encima con azùcar impalpable.

Receta de Auro de Dulce de Leche

Ingredientes



1 litro de leche entera

200 grs. de crema espesa

100 grs, azùcar rubia

200 grs. azùcar blanca granulada

1 vainilla

1 pizca de bicarbonato



Mètodo

En una olla a fuego medio poner la leche con la vanilla, se puede abrir para poner las semillas. Se mezcla bien con una cuchara de palo. Cuando hierve se le agrega la crema, las dos azùcar y el bicarbonato.Seguir revolviendo .


Se demora en espesar màs o menos 1 hora y 1/2, se nota que ya està listo cuando empieza a verse el fondo de la olla.


Se puede probar en un plato para ver si està espeso pero se espesa màs cuando se enfrìa.


Se pueden rellenar diversos dulces, tostadas o comer con cuchara!!!























































































































































































































































50 comments:

  1. That filling looks so good, Gloria. I'll bring the coffee ;)

    ReplyDelete
  2. This is one of my favourites!!! Vida x

    ReplyDelete
  3. this is one of my favorites too;; but i normally just buy a baked one.;i dont know how to make them. thanks for sharing the recipe gloria..yummy

    ps, its been a week im trying to go to your site im always having trouble opening your site.must be my computer or something..just wondering

    ReplyDelete
  4. Oh Gloria, this so devlishly good, I could eat the whole thing!

    ReplyDelete
  5. Yumm-yumm, this is on of Alfredo's favorites! I will have to try this one to see if I make it like his mama. Un abrazo fuerte!

    xoxox Amy

    ReplyDelete
  6. Thanks my friends!I know how we love Dulce de Leche!! Is my sin!
    Dear Maryann, thanks dear to coming, besos Gloria

    Vida, nice you like! xGloria

    My dear Dhanggit, I know you love Dulce de Leche.
    Is strangue that you say about the PC, nothing new here, when I have poproblems to go to some site I go first other That I know you are p.e. and from this site I enter, sometimes is more easy. Hope you don't have problem to enter dear. Gloria

    Peter thanks by coming, you can it all dear if you like!! xGloria

    ReplyDelete
  7. Dear Amy, thanks by coming, so Alfredo like a lot?? good you may make for him !! besos Gloria

    ReplyDelete
  8. Gloria, you most certainly know how to bake. This sounds and looks wonderful.

    ReplyDelete
  9. Thanks my dear Pixie, is really yummy!!! xxxGloria

    ReplyDelete
  10. Gloria, el rollo de carne me va a salvar la vida, tengo invitados las dos proximas semanas y no mucho tiempo asi que es una receta fantastica!!! Gracias!!!!
    Besos
    Paulova

    ReplyDelete
  11. Gracias por venir amiga, es una muy buena receta y no tiene mayores problemas, salvo los tiempo del microondas cualquier cosa me preguntas.Besos Gloria

    ReplyDelete
  12. I would die for this too!

    ReplyDelete
  13. How me Margaret, really love Dulce de Leche! xxxxGloria

    ReplyDelete
  14. Hola Gloria:

    Qué bueno tu tronco o brazo de dulce de leche. Yo en mi blog tengo uno en el que lo combino con mascarpone. El dulce de leche es delicioso. Un beso y espero te haya gustado el premio. Aquí en España no tenemos mucha costumbre de hacerlo en casa, yo también puse la receta en el blog, pero en general lo suelo comprar. Besos de nuevo

    ReplyDelete
  15. Si ni�a, claro que me encant� el premio! pero ahora viene lo dif�cil a quien darselo, tengo que pensar. Aqu� tambi�n venden el dulce de leche pero yo encuentro que el hecho en casa es espectacular.xGloria

    ReplyDelete
  16. Ese brazo de Dioses...tiene que ser una delicia Gloria y relleno de ese manjar diabólico que a ti y a mi nos gusta tanto....pues ya ni hablemos, jajaja genial guapísima, como todo lo que haces..
    Gracias amiga por traerme aquí a tu casita,..y darme el mejor de tus sillones.

    Un besazo muy grande

    ReplyDelete
  17. Por supuesto amiga eres siempre bienvenida, tu dulce de leche luce espectacular!! Gracias Auro.besos.Gloria

    ReplyDelete
  18. I have not tried Dulce de Leche yet but those rolls look really good!!

    ReplyDelete
  19. Kevin,Kevin, you have to try and taste and tell me after what you think!! I think you will love Dulce de Leche!! xxGloria

    ReplyDelete
  20. Aaaaaaay, se me hace agua la boca, Gloria!! Me encanta el brazo de reina.
    Te he dejado un pequeño premio en mi blog. Pasate cuando puedas.
    Besitos!

    ReplyDelete
  21. Gloria, that looks fantastic!

    ReplyDelete
  22. Oooh, it's so swirly and delicious-looking.

    ReplyDelete
  23. Hi Gloria! This looks gorgeous, really gooey and yummy. A real treat!
    Vicky xxx

    ReplyDelete
  24. This is destined to become one of my favourite desserts Gloria:D

    ReplyDelete
  25. Isa, cómo has estado tú, más rato voy a pasar por tu Blog, hoy no tienes clases ¡que rico!

    Thanks so much Sylvie x

    Thanks dear Emiline, x

    Vicky, Im so glad you passing by, thanks dearxxGloria


    Dear Vall many thanks I know you love Dulce de Leche!! xGloria

    ReplyDelete
  26. Hola Gloria,
    me encanta el dulce de leche así que este bizcocho debe estar delicioso.
    Me gustan mucho las recetas de tu blog, enhorabuena.
    Saludos

    ReplyDelete
  27. Gracias Dolita, que amable eres, siempre seràs bienvenida! xGloria

    ReplyDelete
  28. Oh, I eat it with a spoon too! :-) People in California think I am crazy, but it is SOOOO good! This roll sounds excellent. I will be making it!

    ReplyDelete
  29. I am always looking for something new and this is such a great blog. You are so creative! KC

    ReplyDelete
  30. Dear Joy I always eat with a spoon you are not alone!!! Im sure you will like so xx Gloria

    KC, you are so nice, many thanks Gloria

    ReplyDelete
  31. Me gusta todo que tiene Dulce de Leche en el nombre:) Yum yum! I have to try this one.

    ReplyDelete
  32. Voy a probar a hacer esta receta de dulce de leche y te cuento. Lo que más me gusta es el nombre chileno, "brazo de reina" mucho más bonito que el de brazo de gitano. La verdad es que a mí me gusta más. Gloria yo te di el premio, tú lo recibes con cariño y lo demás no importa. Besotes querida.

    ReplyDelete
  33. Ya lo puse Tarta sacher (el premio) la cosa es que estoy corta de tiempo para hacer una entrada pero lo puse y dije quienes me lo ragalaban,Cariños, Gloria

    ReplyDelete
  34. WOW Gloria this is one very awesome bake!! I just love Dulce de Leche and this is just a perfect bake to use it in :)

    Rosie x

    ReplyDelete
  35. Many thanks dear Rosie! xx Gloria

    ReplyDelete
  36. Salut! My name is Clifford Ginther . I loved www.blogger.com bad credit loan

    ReplyDelete
  37. Bonjour! Kevin Mitchell . payday loans

    ReplyDelete
  38. payday loans toronto This website is worthwhile I loved it hugely
    AAA Toronto Payday Loans 1172 Bay St #101, Toronto, ON M5S 2B4 (416) 477-2817

    ReplyDelete
  39. I cant remember the last time I came across such an informative piece such as what you have here. I will return for more info for sure
    how to deal with mood swings

    ReplyDelete
  40. very nice. I found the whole thing to be easy and fun to read. Not one boring part in it.
    BH Cosmetics Reviews

    ReplyDelete
  41. I never realized this stuff was so popular. Some of the remarks people are leaving here are really interesting to read. I'll have to look more into this as it is rather intriguing.
    Baby Legs Review

    ReplyDelete
  42. Can't tell you how much I like this article. Great work.
    Home Gallery Stores Reviews

    ReplyDelete
  43. I am really Glad i ran across this web site.Added canelakitchen.blogspot.com to my bookmark!

    ReplyDelete
  44. Old Mission San Luis Rey Cemetery is Oceanside Cemetery , founded in 1798, is the oldest cemetery in North County San Diego still in operation. Old Mission San Luis Rey Cemetery is a sanctuary offering peace of mind for you and your loved ones. Contact us for San Diego funeral services . Every effort will be made to ensure that families have minimal worry when death occurs. They will be assisted in setting the date and time by the cemetery office. The Mission is committed to taking care of the California cemetery as part of this National Historic Landmark. Immediate need or advanced planning, our experienced and caring staff is available to help you.

    ReplyDelete
  45. You have written an article that I find fascinating and I am glad I read it.
    I hope you have plans to continue.

    ReplyDelete
  46. Thanks so much for this wonderful article;this is the stuff that keeps me awake through the day.I am sure I’ll visit again and will recommend to my friends. San Diego retreats

    ReplyDelete
  47. I had to read this three times because I wanted to be sure on some of your points. I agree on almost everything here, and I am impressed with how well you wrote this article.
    Dia de los Muertos

    ReplyDelete
  48. It isn’t very often that articles on this subject catch my eye, but yours has so much detail I couldn’t resist. This is some of the best work I’ve read.
    San Diego Home Insurance

    ReplyDelete
  49. Fantastic Article. great article, very useful for us.. Thank you for the information.

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted