3 May 2016

Greek yogurt Scones ( Scones con yogurt griego)



















Almost all my post start with a little story (except when I don't have much any time )
Long time  I was thinking  in prepare anotherscones recipe,  like my mom, scones are typically English  and are round because you eat with tea and you can put butter or jam or whatever you want.
It was a beautiful day when I took the pictures. A sunny day in autumn.  (Today Is really cloudy)
My mom always made scones for Birthdays but now she is tired
so when she wants something special, I cook or bake for her.
I hope you enjoy this recipe.


Adapted from  Two peas & their pod 
and Eating for England



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Ingredients

3 cups all purpose flour
1/2 tablespoons sugar
2  1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
3/4 cup cold unsalted butter cut into pieces
3/4 cup cold plain greek yougurt
1 large egg beaten
3 tablespoon cold water
1 egg beaten for brushing  scones



Method

Preheat oven 180°c (375 °F)
Line two large baking sheets with parchment paper  and set aside.


In a mixing bowl sift together flour,sugar,baking powder,baking soda and salt. Cut in butter, using your fingers. Work  the dough until mixture resembles a coarse meal.
In a small bowl whisk together greek yogurt, egg and water. Add liquid ingredients to flour mixture, stirring until dough barely comes together. Dump the mixture on lightly floured counter and knead until the dough comes together.
If is needed add some flour to dough.

Using roll pin , roll out the dough. Cut into rounds using a biscuit cutter. Combine dough scraps and roll out again to make remaining scones.

Place the scones on prepared baking sheets and brush them with egg wash.
.
Bake for about 15 minutes. Or until well risen and lightly golden.
Serve with butter, jam or honey.



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En español
Scones para el té








Tenia muchas ganas de hacer scones. Es que habitualmente mi mamá hacia en la casa . Ahora no mucho porque se cansa al estar de pie.
La cosa es que hice esta receta diferente a la mia y me gustó harto, quedan suaves y deliciosos. Creo que el yogurt griego es un aporte.
Que los disfruten con una taza de té o café . Besos







Ingredientes

3 tazas de harina sin polvos de hornear
1/2 cucharada de azúcar
2 y 1/2 cucharaditas polvos de hornear
1 cucharadita de bicarbonato
1 cucharadita  de sal
3/4 taza de mantequilla  fria en lo posible sin sal
cortada en trozos
3/4 taza de yogurt griego frio
1 huevo batido
3 cucharadas de agua fria
1 huevo batido para pintar los scones


Preparacion

Precalentar el horno a 180°.
Preparar 1 o 2 bandejas con papel mantequilla y reservar.
En un bol mezclar la harina, azucar, polvos de hornear, bicarbonato y sal.
Agregar la mantequilla en trozos usando los dedos haciendo migajas,

Trabajar la masa hasta que parezca una masa migosa.

En un bol pequeño batir el yogurt griego, huevo y agua.
Agregar los ingrediente liquidos a la mezcla de harina, revolviendo bien . Colocar la masa en la mesa enharinada y amasar solo un poco hasta que la masa tenga un aspecto suave para hacer los scones. No amasar demasiado.

Usando un rodillo estirar la masa no muy delgada. (se puede agregar un poco de harina.) La idea es que los scones sean mas bien altos no planos.
Con un cortador de galletas redondo cortar y colocar en las bandeja.
Unir todo de nuevo y cortar el resto.
Con el huevo batido pintar los scones. Llevar a horno y cocinar por lo menos 15 minutos o hasta que esten de un ligero color dorado.
Servir con mantequilla, miel, mermelada o palta.