6 June 2015

Greek yogurt & Fig popsicles (Helados de higos y yogurt griego)








Love posicles  are delicious and easy, I made these some weeks ago  because still I    had some figs and were delicious.
Anyway you can make this recipe with any fruit you like.
(strawberries (in slices) blueberries or raspberries)

Note 
Is true we are in autumn but still I make some popsicles because some days we have really warm days!

Source: Cooking stones






Greek yogurt & Fig popsicles

(8 popsicles)


1 1/2 cups of milk
1/2 cup granulated sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 1/2 cups greek yogurt
5 figs thickly sliced
Popsicles molds


Method


First, slice the figs so they are rather thick.

Add the milk and sugar to a medium sauce pan and warm the mixture over a low heat. Just till the sugar is fully dissolved.
Add the vanilla extract and the greek yogurt.

Whisk the mixture until is completely smooth.
 Transfer the mixture to a large measuring cup and let it cool in the refrigerator about 1 hour.

Fill each popsicle mold with 1/3 of the yogurt mixture and insert the popsicle sticks.
Let set in the freezer about 1 hour.
 Divide the sliced figs amongst the molds and fill with the remainig mixture.
Put popsicles in the freezer until solid.
To remove the popsicles, either let them sit out for 5 to 10 minutes until soft enough to pull out or submerge the bottom of the popsicle mold (up to the edge of the top) in room temperature water for 10 seconds, then gently pull to release.





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En español

Paletas de helado de higos y grogurt griego










Me encantan estos tipos de helados, además de fáciles son mucho más sanos que los comprados.
Los hice con unos higos que me quedaban pero se pueden hacer con: kiwis en rodajas, frutos congelados como frambuesas o arándanos y si encuentran higos mejor!!














1 June 2015

Chocolate Mascarpone Loaf (at breakfast)



Sunset in the countryside


Some days (and I love it) all is wonderful, (at least until breakfast) wake up, (early,early, ) can take some pictures of the sunset and maybe the day before you made a chocolate loaf
and after take some pictures  yo can enjoy!
A bliss, really bliss....


I baked last night (a nice time) and was a wonderful recipe:)




Yes, I want a really nice breakfast.....I need that..



the men are eating eggs ..but I will share this with them lol

Now the recipe!

(adapted from bevcooks.com)


Ingredients

1   loaf mold about 3" x 7" (18  x 7 cm)
1 1/2 cup all purpose flour
1/2 cup unsweetened cocoa
1 1/2 tsp baking powder
4 o 5 tablespoons sugar
1/2 tsp salt
1/3 cup mascarpone cheese
3/4 cup whole milk
2 eggs
1 tsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
2 tablespoon melted butter


For garnish:
Chopped pistachios or pepitas
sugar in the raw


Method

Preheat oven to 375 F (180°c)

In a large mixing bowl, sift together the flour, cocoa, baking powder, sugar and salt.
In another mixing bowl whisk together the mascarpone or cream cheese,milk eggs,lemon juice and vanilla.
Mix until the texture is smooth.
Slowly add the dry ingredientes to your wet ones.
Once combined add the butter.Mix to incorporate.

Pour into a lightly greased and lined loaf pan.( I used parchment paper). Sprinkle the top with chopped pistachios or pepitas and a bit of sugar in the raw.
Bake about 40 minutes or until a toothpick comes out clean
Let by 15 minutes before serving.






En español

Cake de chocolate con mascarpone o queso crema y pistachios















A veces solamente el placer de cocinar u hornear,
Este fue el caso.
Esas recetas que una tiene guardadas mucho tiempo o que aún no he traducido.
Pero piensas : hoy la quiero hacer!
Creo que fue el Viernes pasado en la noche. Me encanta hacerlo tarde ya más tranquila y despues acostarme.
Al otro día tomo las fotos.
La mejor luz es la de la mañana.
Y despues a desayunar!

Ingredientes

Un molde alargado no muy grande de 18 x 7 cm aproximadamente.

1 1/2 taza de harina sin polvos de hornear
1/2 taza de cocoa  sin azúcar (chocolate amargo)
1 y 1/2  cucharadita de polvos de hornear
4 o 5 cucharadas de azúcar
1/2 cucharadita de sal
1/3 taza de mascarpone o queso crema
3/4 taza de leche entera
2 huevos
1 cucharadita de limón
1 cucharadita extracto de vainilla
2 cucharadas de mantequilla derretida

Para decorar
azucar rubia gruesa 
unos pistachios picados en trozos (sin sal)


Preparación

Precalentar el horno a 180°c

En un bol grande mezclar la harina, cocoa o chocolate amargo, polvos de hornear, sal.
En otro bol mezclar los huevos, la leche, el queso crema,el jugo de limón y la vanilla.Y finalmente la mantequilla derretida.
Unir los ingredientes secos a los húmedos.
Mezclar todo hasta tener una textura cremosa.
Vaciar la mezcla al molde preparado (mejor con papel mantequilla).
Espolvorear encima el azúcar rubia y los pistachios picados.
Llevar a horno por unos 40 minutos o hasta que al insertar un palito de brocheta salga limpio.
Dejar reposar antes de servir, tapado con un paño de cocina.