11 October 2008

Rum Raisin Applesauce Cake


This time is special to make these Cakes specially the most of you that are in Autumn! This lovely Rum raisin cake Is from Good Housekeeping magazine, February 2002 in Pounds Cakes and is my entry to Bookmarked Recipes of Ruth in http://justaddeggs.blogspot.com/

Ingredients


2 1/2 cups all purpose flour

1 1/2 teaspoon grounds cinnamon

1 teaspoon of baking soda

1/2 teaspoon salt


3/4 cup brown sugar


1/2 cup granulated sugar

1/2 cup butter or margarine

2 large eggs

1/3 cup dark Jamaican rum

2 teaspoon vanilla extract

1 1/4 cups applesauce

1 cup dark seedless raisins


1. Preheat the oven to 190º C Grease a baking pan (such as a Bundt) dust with flour.

2. In a bowl combine flour, cinnamon,baking soda,salt and allspice, set aside.

3. In large bowl, with mixer at low speed,beat sugars with butter until blended,scraping bowl often with rubber spatula. Increase speed to medium-high, beat until creamy, about 3 minutes,occasionally scrapping bowl.

4. Reduce speed to low, add eggs, 1 at time,beating well after each addition.Beat in rum and vanilla.Alternately add flour mixture and applesauce.begining and ending with flour mixture. Stir in raisins.

5. Spoon batter into pan and spread evenly.Bake 50 to 55 minutes or until toothpick inserted in center of cake comes out clean.

6 Cool cake in pan by 15 minutes. For flutted pan, loosen cake from pan. Invert cake directly onto wire rack to cool completely. For tube pan with small metal spaputa,loosen cake from side and center tube of pan.

Invert cake onto plate, immediately invert again.Glaze cooled cake with Brown sugar rum glaze.


Brown sugar rum glaze

Ingredients

1/4 cup brown sugar

3 tablespoon of butter (no substitutions)

1 tablespoon dark Jamaican rum

1/3 cup confectioners sugar

1. In a glass measure Jar,heat brown sugar and butter in microwave on High, by 1 minute and 15 seconds to 1 minute and 45 seconds until bubbly,stirring twice during cooking. With wire whisk,beat in rum,then confectioners' sugar until mixture is smooth.

2.Inmediately pour claze over top of cooled cake. Let cake at least 20 minutes to set before serving.

Notes: If you dont have applesauce you may made cook two green apples with a little sugar by a while, to make as a puree.(I made it)

This day I made I dont have cofectionary sugar, is importante the glaze is so good with it but I hadn't.


EN ESPAÑOL

Cake de Ron y pasas con salsa de manzana

Para la mayoría de ustedes que están en Otoño es un muy buen tiempo para hacer este tipo de Cakes (aunque salvo pleno verano los hago igual) , porque es más agradable hacerlos en esta época. Este cake delicioso de rom y pasas lo saqué de la revista Goodhousekeeping de Febrero del 2002 y es mi entrada para Bookmarked recipes de Ruth en http://justaddeggs.blogspot.com/

Ingredientes

2 y1/2 taza de harina normal

1 y 1/2 cucharadita de canela en polvo

1 cucharadita bicarbonato de soda

3/4 taza de azúcar rubia

1/2 taza de azucar granulada normal

1/2 taza de margarina o mantequilla

2 huevos

1/3 taza de Ron de Jamaica u otro

2 cucharaditas de extracto de vainilla

1 1/4 taza de salsa de manzanas


1 taza de pasas negras sin semillas



1. Precalentar el horno a 190º C (horno medio). Enmantequillar un molde apto puede ser con anillo u otro, espolvorear con harina.

2.En un papel mantequilla o bowl combinar harina,canela,bicarbonato de soda y sal, reservar.

3.En un bowl grande, con una batidora a velocidad lenta.batir el azúcar con la mantequilla hata que esté mezclado, con una espátula junte lo que quede en los bordes.Aumente la velocidad a mediano/alto, batir hasta que esté cremoso. cerca de 3 minutos.

4.Reducir la velocidad a suave,agregar los huevos de a uno cada vez, batir bien. Agregar el ron y la vainilla. Alternar con la mezcla de harina y agregar la salsa de manzana, agregar las pasas.

Poner el batido en el molde. Cocinar de 50 a 55 minutos o hasta (probando con un palito o similar) .

Enfriar el cake en el molde al menos durante 15 minutos. Despues sacarlo cuidadosamnete del molde dejarlo enfriar y traspasarlo a un plato. Cubrir con el glaseado de azucar rubia y ron .

Glaseado de azúcar rubia y ron

Ingredientes

1/4 taza azúcar rubia
3 cucharadas de mantequilla
1 cucharada de ron de Jamaica o similar
1/3 taza de azúcar glass o impalpable

1. En un jarro de vidrio tipo pyrex (para microondas) calentar el azúcar rubia con la mantequilla en potencia alta durante 1 minuto y
15 segundos hasta 1 minutos y 45 segundos, hasta que comienze a burbujear, durante la cocción revolver unas dos veces, agregar el ron y el azúcar glass hasta que se forme una textura cremosa.
Cubrir con este glacé el Cake dejando escurrir por los lados, dejar secar unos 20 minutos antes de servir.
Nota: En el momento no tenía azúcar glass, es importante para esta receta queda más sólida la cubierta.
Si no tienen puré o salsa de manzanas, se cocinan dos manzanas verdes con 1/2 taza de agua fría y un poco de azúcar hasta que esten blandas,así lo hice yo.

9 October 2008

Poached eggs and parmesan cheese over toasted bread with pistou

You dont believe this: I saw the pictures and Im hungry with this and dont happens a lot, we see a lot of recipes in the blower world and magazines,books etc. I like to imagine the recipe but not always I feel hungry.

This recipe is from Bon Apéttit of August 2008 and I love it. Is fantastic too all of you cook only to one or two persons. Normally I make recipe to 4 or 6 and tell you make the middle of the recipe but to this you will not problem.

Ingredients (2 servings)

1/3 cup fresh or dry basil leaves

1/2 small garlic clove

6 tablespoons of oliva oil

4 large eggs


2 slices of bread brioches or other,toasted

Parmesan cheese shavings

Puree basil,garlic and oil in mini processor until very smooth. Season pistou to taste with salt and pepper.

Add enough water to medium skillet to measure 1 1/4 inches.Sprinkle salt generousley into water.Bring water to simmer over medium heat.Crack eggs 1 at a time and gently sleep into water. Cook until egg whites are just set and eggs yolks are still runny,about 3 minutes,

Place hot toast on plates.Top each with parmesan.Using slotted spoon,transfer 2 eggs,well drained to each piece of bread. Sprinkle eggs with salt.Drizzle with some of pistou and serve. Perfect to a lunch. Enjoy.




EN ESPAÑOL


Huevos pochados con queso parmesano sobre pan tostado con pesto (2 porciones)

Uds. no van a creer pero miraba las fotos ahora y me daba hambre.

Y esto no me pasa mucho con las recetas, es tanto la cantidad de recetas que uno ve en los Blogs (deliciosas), revistas y libros pero con esta me pasó.

Esta receta es de la revista Bon Appetit de Agosto, 2008 y es fantástica para esos amigos que tienen cocinar sólo para uno o dos personas, en la mayoría de las recetas viene para 4 o 6 y aconsejo calcular la mitad de la receta, pero en este caso no hay problema, está pensado para dos personas.

Ingredientes

1/3 taza de albahaca fresca o seca

1/2 diente de ajo

6 cucharadas de aceite de oliva

4 huevos

2 panes tostados tipo brioche u otro

queso parmesano en tajadas pequeñas


Moler la albahaca,ajo y aceite con un mini procesador u otro similar.

Sazonar el pesto con sal y pimienta al gusto

Poner a calentar agua en una olla mediana. Colocarle sal al agua.Hacerla hervir a fuego mediano. Colocar en la olla cuando el agua esté hirviendo los huevos de a uno. Cocine hasta que la clara del huevo esté lista y la yema aún se mueva, es cerca de tres minutos.

Ponga las tostadas en platos, agregue encima pedazos de queso parmesano y usando una espumadera, coloque dos huevos en cada tostada. Aliñe con sal los huevos,coloque encima un poco de pesto y sirva. Perfecto para un almuerzo o merienda. >

7 October 2008

A pause to some Awards...

I had a lot of Awards that very nice people give me and I really dont have time yo order and give to others blogs friends. I know some of you dont like Awards, take thess Awards how a gift, a present, of love and frienship, if you want you may place in your blog and shera with others.


Tenía muchos premios Award que se me habìan juntado que me ha dado gente encantadora pero no había tenido tiempo de ordenarlos y compartirlos con otros Blogs amigos, yo sé que a algunos no les gustan estos premios, como quieran, es un regalo, que les hago con cariño, los que quieran lo ponen en el blog, pienso que estos Awards son como expresiones de amor, con cariño, Gloria.



This first Award "I love your blog" gived me Marie and Lura!

I give the awards in not special order. Is to:


Adam http://bakingwithdynamite.blogspot.com/

Peter http://kalofagas.blogspot.com/







This give me M. Carmen who is a wonderful woman. is to





This Award gived me Marie and Nikki is to:

Kako http://kako-enguete.blogspot.com/

Daniela http://pimientaychocolate.blogspot.com/

Soleil http://dondestaspaz-soleil.blogspot.com/

Luis http://soypequeno.blogspot.com/



This angel give me M. Carmen is to

Sergio http://sergio1022.blogspot.com/

Marie http://ayearatoakcottage.blogspot.com/

Lura http://grammysnews.blogspot.com/

María Jesús http://mariajesusalmendro.blogspot.com/

Felicitas http://felicitas-felicity.blogspot.com/

Fernanda http://fernanditaysumundo.blogspot.com/




This give me George and is to:


My sis Dhanggit http://dhanggitkitchen.blogspot.com/

Deeba http://passionateaboutbaking.blogspot.com/

Rosie http://rosiebakeapeaceofcake.blogspot.com/

María Jesús http://mariajesusalmendro.blogspot.com/






This give me too M. Carmen is for

Ferrán http://fuentezen.blogspot.com/

Felicitas http://felicitas-felicity.blogspot.com/

Marie http://ayearatoakcottage.blogspot.com/





This give me M. Carmen is t

George http://culinarytravelsofakitchengoodess.wordpress/

Nikki http://canarygirl.com/


Tarta sacher de http://milpostres.blogspot.com/

Brenda de http://Teandwheatenbread.blogspot.com/

Sylvie from http://apotofteaandbiscuit.blogspot.com/

Trota de http://delicatessen-world.blogspot.com/

Vall of http://morethanburnttoasted.blogspot.com/



This is for Soleil http://dondestaspaz-soleil.blogspot.com/

Kako http://kako-enguete.blogspot.com/

Rosario http://circulo-rosario.blogspot.com/

Dhanggit http://dhanggitkitchen.blogspot.com/

Farida http://azcookbook.wordpress.com/

Isa http://isascooking.blogspot.com/


And this is for Daziano of http://italialicious.blogspot.com/

M.Carmen of http://panconsusurros,blogspot.com/

Adam of http://bakingwithdynamite.blogspot.com/

Ruth of http://justaddeggs.blogspot.com/


(say We walk together)

Marie http://ayearatoakcottage.blogspot.com/

María Jesús http://mariajesusalmendro.blogspot.com/

Felicitas http://felicitas.felicity.blogspot.com/

Fernanda http://fernanditaysumundo.blogspot.com/

Deeba http://passionateaboutbaking.blogspot.com/

And finally this is to

Ferrán http://fuentezen.blogspot.com/

Grace http://asoutherngrace.blogspot.com/

Rosa http://bocadosdulcesysalados/