4 February 2011

Rice Pilaf















I really love this recipe. We eat normally alone like you see. The kids really enjoyed this recipes but you can eat like a side dish too.
Im sending this recipe to Decidedly healthy or horridly decadent blog hop an absolutely nice Blog.



Ingredients

80 grs. butter
2 tablespoon of oil
1 medium onion chopped
1 tablespoon of salt
2 cups of white rice
4 cups of hot water
60 grs. green pepper chopped
60 grs. red pepper chopped 
3/4 cup of  almonds in slices
1 /2 cup of green onion chopped

Method

In a saucepan heat the oil and butter over low heat.



Add onion and salt.Cook  bites for 5 minutes until tender.


Add rice and hot water.


Cover the pot and simmer for 15 minutes. Then place rice in a buttered or oiled pan and place in the oven for about 10 minutes until dry.


For  rice is ready in a pan fry 1  tablespoon of butter, cook the peppers with salt for about four minutes.


In another pan fry the almonds in butter.

Mix this with rice and and green onions..


Serve hot with chopped tomatoes.






EN ESPAÑOL

Arroz Pilaf


Este arroz es delicioso y se puede comer solo o acompañado con ensaladas.
A los niños les encanta y a mi tambien.
Tambien se puede preparar como un acompañamiento para carnes o pescado.













Ingredientes

80 grs. de mantequilla
2 cucharadas de aceite
1 cebolla mediana picada fina
1 cucharada de sal
2 tazas de arroz blanco
4 taza de agua caliente
60 grs. de pímiento verde picado
60 grs. de pimiento rojo picado
3/4 taza de almendras en láminas
1/2 taza de cebollín verde picado

Preparación

En una olla calentar el aceite y la mantequilla a fuego suave, agregar la cebolla picada y la sal.
Cocinar por unos cinco minutos hasta que esté tierna.

Agregar el arroz y el agua caliente.
Cubrir la olla y cocinar por unos 15 minutos.
Despues colocar el arroz en una bandeja de horno  por unos 10 minutos hasta que esté más seco.
En un sarten poner un poco de mantequilla y sal y cocinar por unos 4 minutos los pimentones picados.
Aparte dorar en mantequilla las almendras en láminas.
Unir todo, el arroz, las almendras tostadas y los pimentones, agregar los cebollines picados.
Servir caliente. Se puede acompañar de tomates o con carnes de cualquier tipo.

47 comments:

  1. Gloria what a nice rice pilaf! I have a recipe that my mom has made for years. I just adjust it a little and at Christmas made it in the rice cooker (I neede the oven space for the turkey). I'll have to try your lovely recipe next time.

    ReplyDelete
  2. I love rice made like this. Looks delish.

    ReplyDelete
  3. A lovely side dish! Pilaf is so versatile and delicious. What apretty green dish...

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  4. Amiga sabes que nunca he probado el arroz pilaf està entre mis pendientes, asi que atesoro tu receta! tengo una ollita muy parecida a la tuya! :-) un besote

    ReplyDelete
  5. Que rico arroz amiga, yo lo prefiero así, sin carnes, una delicia que comparto con la Espe.
    Besitos

    ReplyDelete
  6. Wonderful pilaf recipe :) Looks delicious!

    ReplyDelete
  7. It sounds lovely Gloria and would be the perfect meal with a salad on the side.

    ReplyDelete
  8. une excellente recette le riz pilaf est délicieux
    bonne soirée

    ReplyDelete
  9. MMMMMMMMMM,..Un plato que me gusta mucho!!

    Tengo también 74 % en mi examen de español.

    Besitos de Bruselas, mi amiga!!!

    ReplyDelete
  10. Thanks a Lot dear Lyndsey, x gloria

    Thanks dear Happy cook, x gloris

    Thanks Santosh! gloria

    Thanks dear Rosa, xx gloria

    Gracias Topino, me gusta esta receta, cariños. gloria

    Gracias Kako así lo comimos solo con tomate picado, cariños Kakito, gloria

    Thanks Magic of Spice, xx gloria

    Thanks Valli we love with a sald! xxgloria

    Grazie Federica, baci, gloria

    Merci beacoup mon amie Fimere, bizzz gloria

    Thanks dear Sophie Im sure is tru your spanish is absolutely nice!! huggs gloria

    ReplyDelete
  11. Questa ricetta con il riso pilaf non stento a credere che piaccia molto alla tua famiglia sembra davvero buona!
    Provo!;)
    Buon fine settimana Gloria!

    Ciao, Barbara

    ReplyDelete
  12. Gloria me encanta el arroz prepàrado así.
    Besos

    ReplyDelete
  13. Me encanta!! la verdad que nunca he hecho esta receta, con lo que nos gusta el arroz..., tomo nota. Besos

    ReplyDelete
  14. I love rice specially when it's flavorful like this one,

    ReplyDelete
  15. Un plat de riz délicieux délicieux et suffisant.
    Je rajouterai en dessert, le parfait de ricotta et sa sauce aux framboises.
    Bon week-end et à très bientôt.

    ReplyDelete
  16. Grazie Barbara, Buon finne settimana, xx ciao gloria

    Gracias Annie a nosotros también, lo buenpo es que se puede comer solo, cariños, gloria

    Gracias Rosanna creo que les gustaré, besos gloria

    Thanks peachskins, gloria

    Merci mon amie Nadji, Bon weekend et a tres bientot, gloria

    ReplyDelete
  17. Delizioso riso immagino che hai bambini piaccia, baci grandi ciao

    ReplyDelete
  18. Gloria es una delicia
    tu receta me encanto es que me gusta el arroz
    besos

    ReplyDelete
  19. Que arroz mas apetitoso! Siempre me encanta el arroz pilaf y tu receta es super delicioso con mantequilla! Este es almuerzo especial para mi terminando con tu riquisimo postre de parfait de ricotta! Un abrazo y hasta pronto!

    ReplyDelete
  20. Gloria,
    Me encanto esta receta, la voy a hacer apenas tenga restos de arroz, la combinación con las almendras buenísima.

    ReplyDelete
  21. This really looks delicious. Pilaf has the advantage of being remarkably adaptable and it goes with almost anything. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  22. Mmmm, so many flavorful ingredients in your rice dish! It looks delicious!

    ReplyDelete
  23. Rice pilaf is a simple way of cooking rice so it's fluffy and loose.
    Lovely ♥

    ReplyDelete
  24. Gloria, looks delish! We love rice and I love that combination of flavours you have there! Love you loads and loads! xxoo

    ReplyDelete
  25. I've always loved pilaf too, Gloria. Haven't made it in ages. This looks like a wonderful recipe...will be making it soon.

    ReplyDelete
  26. Thanks to all of you for your kind and lovely comments, have a lovely day, gloria


    Gracias amigos por sus cariñoso comentarios, besos, gloria

    ReplyDelete
  27. Rice Pilaf, now there's a thought. I was just wondering what I would make with turkey meat loaf tonight.

    Thanks for the inspiration Gloria. Yours looks yummy!!!

    ReplyDelete
  28. Gloria
    te invito a visitar a nuestra amiga CHILENA COCINERA Y BLOGUERA que vive en Madrid
    http://elpuntodelcaramelo.blogspot.com/
    besos

    ReplyDelete
  29. Thanks a lot Louise, Thanks to you dear,
    OK. querida Angélica I will stopping by, la veré más tarde, besos, gloria

    ReplyDelete
  30. Mmmm, that looks like a fantastic side dish and so easy to make too.

    ReplyDelete
  31. une assiette de riz des plus appétissantes, j'adore
    bonne soirée

    ReplyDelete
  32. Hola Gloria: Me ha gustado mucho tu blog. Muy buenas recetas y la estética muy interesante.
    Gracias por haberte pasado por el mío. Veo que Angélica te lo recomendó. Como le decía a ella, soy bastante nueva en esto, pero poco a poco vamos sacando el blog adelante.
    Un abrazo y enhorabuena por tu página.

    Nathalia

    http://elpuntodelcaramelo.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. Un acompañamiento perfecto, incluso para primer plato.
    Besos

    ReplyDelete
  34. Another great header photograph, Gloria.

    That rice dish looks mighty yummy.

    ReplyDelete
  35. I just made rice pilaf also. The almonds are a nice touch. I must add them, next time.

    ReplyDelete
  36. Oh, I absolutely love this kind of rice dish. Thanks for another great recipe! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters

    ReplyDelete
  37. I think this dish would be marvellous on its own Gloria. It looks delicious and I especially love the almonds.

    ReplyDelete
  38. Thanks a lot dear Lisa, xxgloria

    Merci Fimere, bizzzz gloria

    Gracias Nathalia eres muy bienvenida me ha gustado mucho tu blog, cariños, gloria

    Gracias Mese, efectivamente lo comemos solito y es deliciosos, besos gloria

    Thanks a lot Cynthia, happy to see you my dear and thanks for stopping by!! gloria

    Thanks Cakelaw I love almonds too! x gloria

    Thanks dear Chaya and thanks for stopping by! gloria

    Thanks a lot Myriam and thanks for stopping by! gloria

    ReplyDelete
  39. Lovely looking pilaf which makes me feel hungry now.

    ReplyDelete
  40. So much better than the boxed mixes!

    ReplyDelete
  41. Thanks Mymoonah, x gloria

    Thanks a lot dear Blonde, x gloria

    ReplyDelete
  42. What a wonderful rice dish, Gloria! I am a huge rice fan and I eat it every day!

    ReplyDelete
  43. This looks wonderful! I would really love to have some of this, would go great with spicy curries too!

    ReplyDelete
  44. A yummy rice pilaf, I like the almonds here!

    ReplyDelete
  45. Une superbe recette!! J'adore;) Bon mardi ma belle Gloria:)xxx

    ReplyDelete
  46. Thanks for your lovely comments!! x gloria

    ReplyDelete

Thanks by stopping by you are welcome here.

NO SPAMS and ADS and Im not interested
And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
All them will be deleted