I really love this recipe. We eat normally alone like you see. The kids really enjoyed this recipes but you can eat like a side dish too.
Im sending this recipe to Decidedly healthy or horridly decadent blog hop an absolutely nice Blog.
Ingredients
80 grs. butter
2 tablespoon of oil
1 medium onion chopped
1 tablespoon of salt
2 cups of white rice
4 cups of hot water
60 grs. green pepper chopped
60 grs. red pepper chopped
3/4 cup of almonds in slices
1 /2 cup of green onion chopped
Method
Add onion and salt.Cook bites for 5 minutes until tender.
Add rice and hot water.
Cover the pot and simmer for 15 minutes. Then place rice in a buttered or oiled pan and place in the oven for about 10 minutes until dry.
For rice is ready in a pan fry 1 tablespoon of butter, cook the peppers with salt for about four minutes.
In another pan fry the almonds in butter.
Mix this with rice and and green onions..
Serve hot with chopped tomatoes.
EN ESPAÑOL
Arroz Pilaf
Este arroz es delicioso y se puede comer solo o acompañado con ensaladas.
A los niños les encanta y a mi tambien.
Tambien se puede preparar como un acompañamiento para carnes o pescado.
Tambien se puede preparar como un acompañamiento para carnes o pescado.
Ingredientes
80 grs. de mantequilla
2 cucharadas de aceite
1 cebolla mediana picada fina
1 cucharada de sal
2 tazas de arroz blanco
4 taza de agua caliente
60 grs. de pímiento verde picado
60 grs. de pimiento rojo picado
3/4 taza de almendras en láminas
1/2 taza de cebollín verde picado
Preparación
En una olla calentar el aceite y la mantequilla a fuego suave, agregar la cebolla picada y la sal.
Cocinar por unos cinco minutos hasta que esté tierna.
Agregar el arroz y el agua caliente.
Cubrir la olla y cocinar por unos 15 minutos.
Despues colocar el arroz en una bandeja de horno por unos 10 minutos hasta que esté más seco.
En un sarten poner un poco de mantequilla y sal y cocinar por unos 4 minutos los pimentones picados.
Aparte dorar en mantequilla las almendras en láminas.
Unir todo, el arroz, las almendras tostadas y los pimentones, agregar los cebollines picados.
Servir caliente. Se puede acompañar de tomates o con carnes de cualquier tipo.
Gloria what a nice rice pilaf! I have a recipe that my mom has made for years. I just adjust it a little and at Christmas made it in the rice cooker (I neede the oven space for the turkey). I'll have to try your lovely recipe next time.
ReplyDeleteI love rice made like this. Looks delish.
ReplyDeletedelicious rice
ReplyDeleteA lovely side dish! Pilaf is so versatile and delicious. What apretty green dish...
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Amiga sabes que nunca he probado el arroz pilaf està entre mis pendientes, asi que atesoro tu receta! tengo una ollita muy parecida a la tuya! :-) un besote
ReplyDeleteQue rico arroz amiga, yo lo prefiero así, sin carnes, una delicia que comparto con la Espe.
ReplyDeleteBesitos
Wonderful pilaf recipe :) Looks delicious!
ReplyDeleteIt sounds lovely Gloria and would be the perfect meal with a salad on the side.
ReplyDeleteune excellente recette le riz pilaf est délicieux
ReplyDeletebonne soirée
MMMMMMMMMM,..Un plato que me gusta mucho!!
ReplyDeleteTengo también 74 % en mi examen de español.
Besitos de Bruselas, mi amiga!!!
Thanks a Lot dear Lyndsey, x gloria
ReplyDeleteThanks dear Happy cook, x gloris
Thanks Santosh! gloria
Thanks dear Rosa, xx gloria
Gracias Topino, me gusta esta receta, cariños. gloria
Gracias Kako así lo comimos solo con tomate picado, cariños Kakito, gloria
Thanks Magic of Spice, xx gloria
Thanks Valli we love with a sald! xxgloria
Grazie Federica, baci, gloria
Merci beacoup mon amie Fimere, bizzz gloria
Thanks dear Sophie Im sure is tru your spanish is absolutely nice!! huggs gloria
Questa ricetta con il riso pilaf non stento a credere che piaccia molto alla tua famiglia sembra davvero buona!
ReplyDeleteProvo!;)
Buon fine settimana Gloria!
Ciao, Barbara
Gloria me encanta el arroz prepàrado así.
ReplyDeleteBesos
Me encanta!! la verdad que nunca he hecho esta receta, con lo que nos gusta el arroz..., tomo nota. Besos
ReplyDeleteI love rice specially when it's flavorful like this one,
ReplyDeleteUn plat de riz délicieux délicieux et suffisant.
ReplyDeleteJe rajouterai en dessert, le parfait de ricotta et sa sauce aux framboises.
Bon week-end et à très bientôt.
Grazie Barbara, Buon finne settimana, xx ciao gloria
ReplyDeleteGracias Annie a nosotros también, lo buenpo es que se puede comer solo, cariños, gloria
Gracias Rosanna creo que les gustaré, besos gloria
Thanks peachskins, gloria
Merci mon amie Nadji, Bon weekend et a tres bientot, gloria
Delizioso riso immagino che hai bambini piaccia, baci grandi ciao
ReplyDeleteGloria es una delicia
ReplyDeletetu receta me encanto es que me gusta el arroz
besos
Que arroz mas apetitoso! Siempre me encanta el arroz pilaf y tu receta es super delicioso con mantequilla! Este es almuerzo especial para mi terminando con tu riquisimo postre de parfait de ricotta! Un abrazo y hasta pronto!
ReplyDeleteGloria,
ReplyDeleteMe encanto esta receta, la voy a hacer apenas tenga restos de arroz, la combinación con las almendras buenísima.
This really looks delicious. Pilaf has the advantage of being remarkably adaptable and it goes with almost anything. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteMmmm, so many flavorful ingredients in your rice dish! It looks delicious!
ReplyDeleteRice pilaf is a simple way of cooking rice so it's fluffy and loose.
ReplyDeleteLovely ♥
Gloria, looks delish! We love rice and I love that combination of flavours you have there! Love you loads and loads! xxoo
ReplyDeleteI've always loved pilaf too, Gloria. Haven't made it in ages. This looks like a wonderful recipe...will be making it soon.
ReplyDeleteThanks to all of you for your kind and lovely comments, have a lovely day, gloria
ReplyDeleteGracias amigos por sus cariñoso comentarios, besos, gloria
Rice Pilaf, now there's a thought. I was just wondering what I would make with turkey meat loaf tonight.
ReplyDeleteThanks for the inspiration Gloria. Yours looks yummy!!!
Gloria
ReplyDeletete invito a visitar a nuestra amiga CHILENA COCINERA Y BLOGUERA que vive en Madrid
http://elpuntodelcaramelo.blogspot.com/
besos
Thanks a lot Louise, Thanks to you dear,
ReplyDeleteOK. querida Angélica I will stopping by, la veré más tarde, besos, gloria
Mmmm, that looks like a fantastic side dish and so easy to make too.
ReplyDeleteune assiette de riz des plus appétissantes, j'adore
ReplyDeletebonne soirée
Hola Gloria: Me ha gustado mucho tu blog. Muy buenas recetas y la estética muy interesante.
ReplyDeleteGracias por haberte pasado por el mío. Veo que Angélica te lo recomendó. Como le decía a ella, soy bastante nueva en esto, pero poco a poco vamos sacando el blog adelante.
Un abrazo y enhorabuena por tu página.
Nathalia
http://elpuntodelcaramelo.blogspot.com
Un acompañamiento perfecto, incluso para primer plato.
ReplyDeleteBesos
Another great header photograph, Gloria.
ReplyDeleteThat rice dish looks mighty yummy.
I just made rice pilaf also. The almonds are a nice touch. I must add them, next time.
ReplyDeleteOh, I absolutely love this kind of rice dish. Thanks for another great recipe! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeleteI think this dish would be marvellous on its own Gloria. It looks delicious and I especially love the almonds.
ReplyDeleteThanks a lot dear Lisa, xxgloria
ReplyDeleteMerci Fimere, bizzzz gloria
Gracias Nathalia eres muy bienvenida me ha gustado mucho tu blog, cariños, gloria
Gracias Mese, efectivamente lo comemos solito y es deliciosos, besos gloria
Thanks a lot Cynthia, happy to see you my dear and thanks for stopping by!! gloria
Thanks Cakelaw I love almonds too! x gloria
Thanks dear Chaya and thanks for stopping by! gloria
Thanks a lot Myriam and thanks for stopping by! gloria
Lovely looking pilaf which makes me feel hungry now.
ReplyDeleteSo much better than the boxed mixes!
ReplyDeleteThanks Mymoonah, x gloria
ReplyDeleteThanks a lot dear Blonde, x gloria
What a wonderful rice dish, Gloria! I am a huge rice fan and I eat it every day!
ReplyDeleteThis looks wonderful! I would really love to have some of this, would go great with spicy curries too!
ReplyDeleteA yummy rice pilaf, I like the almonds here!
ReplyDeleteUne superbe recette!! J'adore;) Bon mardi ma belle Gloria:)xxx
ReplyDeleteThanks for your lovely comments!! x gloria
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