3 March 2008

Plum's Küchen (Plums's pie) Kuchen de Ciruelas


Well, well the mentioned "kuchen de ciruelas" or plums'pie of course to the final of summer we have a lot of plums yet.





In a post before I made the plums's jam and here was a really success, if someones want look I made at Frebuary and in Labels search by Jams.





This pictures was taken by María Esperanza, my daugther.





This recipe is from an issue so antique "Saber comer y vivir mejor", year 1968, and was a nice surprise, I never made before and I love it.These antiques issues have so good recipes. Mom give me these antiques issues.





Ingredients

125 grs. butter

2 cups of flour

2 teaspoonfuls of baking powder

1 egg

3/4 cup of caster sugar

1 pie or küchen tin about 20 to 22 cm.





Filling

2 cups of fresh plums without seed and cut in pieces

2 spoonfuls of caster sugar

1 cup of apricots's jam





Beat the butter with the sugar until be creamy, and add the egg, mix well, now add the flour and the baking powder, has to be a smooth dough.

Let rest by 15 minutes on the table.

Divide the dough in two parts and add a little flour if is necessary, rolling a part first , place in the tin engrased with butter.
Take to the oven by 6 minutes only to dry a little before filling.

Filling with the apricot's jam first and then with the plums mixing with the caster sugar an cut in pieces and for last rolling the other dough and cover the kuchen or pie with the dough and presser the border of the tin.

Mix a little of water with sugar and brush to be golden.

Take to the oven by 25 minutes to medium heat. Let cool and serve.







KUCHEN DE CIRUELAS





Bueno aquí está el prometido kuchen o pie de ciruelas, esta receta fue una grata sorpresa porque nunca lo había hecho y lo encontré en una revista muy antigua, Saber comer y Vivir mejor, año 1968.

Estas revistas antiguas me las dio mi mamá y tienen muy buenas recetas de todo tipo. Espero que les guste.

La foto la sacó María Esperanza, mi hija.



Ingredientes Masa

125 grs. de mantequilla
2 tazas de harina normal
2 cucharaditas de polvos de hornear
1 huevo
3/4 taza azúcar impalpable
1 molde de tarta o pie

Relleno
2 tazas de ciruelas rojas o negras
deshuesadas y trozadas
2 cucharadas de azúcar impalpable
1 taza de mermelada de albaricoques o damascos

Preparación
Batir la mantequilla ycon el azúcar hasta que esté cremosa, agregar el hurvo y mezclar bien y empiece a agregar la harina y los polvos de hornear hasta formar una masa blanda.
Deje reposar la masa con un paño por 15 minutos.
Divida la masa en dos porciones, la más grande para cubrir.
Tome una porción y usleree con suavidad según el porte del molde de tarta y cubra sobre el molde enmantequillado.
Lleve a horno sólo para secar un poco antes de poner el relleno ( 6 minutos)
Cubrir el fondo del kuchen con la mermelada de damascosy luego vaciar las ciruelas mezcladas con el azúcar impalpable.
Estirar el resto de la masa del porte del molde como para cubrir, presionar las orillas para cubrir.
Arriba pintar con una mezcla de agua y azúcar para que quede más dorado.
Lleve a horno medio por 25 minutos.
Cuando esté listo, deje enfriar y sirva.