4 December 2012

Chocolate and chestnuts Buche de Noel







Other idea for Christmas, I made this Buche de Noel  last weekend with  chocolate and chestnut puree and was really delicious.

I used frozen chestnut puree because in this time we haven't chestnut but I find the frozen work so well.

This recipe is  adapted from Cuisine AZ  a  french site.


Ingredients

3 tablespoon all purpose flour
200 grs. chestnut pure (frozen)
30 grams dark chocolate
5 eggs
1/2 teaspoon baking powder
30 grams of butter
3  tablespoon of sugar or splenda)
3/4 cup whipped cream
40 grams cocoa powder
2 tablespoon of rum
1 pinch of salt

Method

Preheat oven at 190° c
Butter the baking sheet and cover with parchment paper and butter again.
Sift the flour, baking powder and  cocoa in a bowl,
Separate the whites and the yolks from the eggs.
Beat the yolks with the  1 tablespoon of sugar for 3 minutes.Whipp the whites with the pinch of salt.
Add the remaining sugar. beat again for 30 seconds.
Add the yolks to cocoa mixture and 1/3 of the 
whipped whites.
Repeat added the remaining yolks and the whites.
Mix well.

Empty the batter  on the baking sheet.
Smooth  the surface and bake for 5 to 7 minutes.
Put the cake over a damp cloth and place  in a baking sheet. Peel off carefully  greaseproof paper and roll the cake in the towel tightly.
Let cool and set aside.

Whip the cream  in a very cold bowl.
Melt the chocolate in a bain marie.
Add the chestnut puree to this mix.
Fold the whipped cream.
Unroll the cake and roll without the towel.
Make a syrup with 5 ml of water and rum.
Fill the cake with the chestnut cream and roll. bain with the syrup the roll and wrap in greaseproof paper.
Put in fridge until serve.
Just before serving remove the paper and cut each end of the cake.
Powder with cocoa  and serve.


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EN ESPAÑOL

Rollo de chocolate con pure de castañas











Este rollo de chocolate y puré de castañas es absolutamente delicioso y muy lindo para una cenda de navidad u otra ocasión.
El dulce de castañas lo venden en los congelados.
(por lo menos en el Líder) aqui les pongo una foto, el que viene en envase de vidrio es más caro y este es muy bueno, La receta decia 200 grs. pero yo le eché todo al cake  porque no era mucho más .:)


Esta receta está basada en una de Cuisine AZ un sitio francés super bueno.
Durante todo este mes estaré publicando diversas recetas de navidad o fáciles para esos dias complicados.
Con esta receta me sumo a Buscadores de Recetas chilenos donde pueden ver otras recetas.

Ingredientes

3 cucharadas de harina sin polvos
1/2 cucharadita de polvos de hornear
200 gramos de puré de castañas (congelado o en tarro)
30 gramos de chocolate bitter o similar
5 huevos
30 gramos de mantequilla 
3 cucharadas de azúcar o splenda
3/4 taza de crema para batir
2 cucharadas de ron
1 pizca de sal

Preparación

Precalentar el horno a 190° (calor medio)
Enmantequillar una bandeja de horno y colocar encima papel 
mantequilla y tambien echar un poco de mantequilla. Reservar.
En un bol cernir la harina, polvos de hornear y cacao en polvo.
Separar las claras de las yemas.Batir las yemas con 1 cucharada de azúcar por unos minutos, reservar.
batir las claras con la pizca de sal  a punto de nieve y agregar el resto del azúcar.
Batir para incorporar por unos 30 segundos.
Agregar primero las yemas a la mezcla de cacao y unir bien.Agregar a esta mezcla 1/3 de las claras batidas.
Repetir agregando el resto de las yemas y las claras batidas.
Mezclar bien.
Vaciar la mezcla sobre el papel en la bandeja de horno.
Emparejar la superficie y llevar a horno de 5 a 7 minutos.
Poner un paño de cocina sobre otra bandeja de horno y dar vuelta sobre esta el cake.
Se puede humedecer un poco el papel con una brocha para que sea mas fácil retirar el papel.

Enrollar en el paño el cake y dejar reposar un rato.

Mientras batir la crema en un bol bien frío.

1 December 2012

Caprese tartlets (vegetarian)











 Here  are a simple,easy and delicious recipe. Enjoy the  combination of tomato, basil pesto and fresh ricotta on a home made pastry along with those little pieces of tomatos that complement the delicious result.
 Top with a fragrant fresh basil leaf and indulge.
I think in this like a entree or a lunch to any day!


This recipe is from Pia Fendrik (argentinian chef) that I have made some recipes.
The little book is "Cocina para dos" (Cooking for two)


Ingredients (4 servings)

1 dough recipe (see below)
(anyway you can use some freeze dough if you want)
3 eggs
4 tablespoons of ricotta
4 tablespoon of cream
4 tablespoon of mozarella cheese  
4 tablespoons parmesan cheese
Fresh basil to put inside and garnish
4 tomatos slices
salt and pepper

Tartlets dough
200 grams all purpose flour
80 grams butter
1 teaspoon of salt
1 egg
a little cold water

method


Place in a bowl the flour, cubed butter and salt.
Working with a fork mix the ingredients until you have a crumble dough like sand.
Add the egg and cold water.
Mix well until a smooth dough. (if needed you can add more flour)
Wrap in plastic film and refrigerate for 30 minutes.
Use following the recipe.

Make the caprese tartlets





Roll out the dough on a floured surface and cut 4 discs of dough depending if use ramekins or molds like these tarts.
(These disks of dough can be frozen without problem (put spacers between each) last two months)

Cover the pans with foil over the dough and putting up some beans.
This prevents the dough out of shape during cooking.
Place in the oven at 180 ° C for about 10-15 minutes. Remove the paper and beans and set aside.

Filling

In a bowl mix the eggs with the ricotta, cream, cheese and some chopped basil.
Season with salt and pepper.
Fill the tart shells with this mixture and add a slice of tomato in the center.
Back to oven (180 °) for about 18 minutes.
They will be lightly browned and slightly up.
Serve warm or hot.
Garnish with basil.

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EN ESPAÑOL

Tartas Caprese











Pensé en estas tartaletas caprese como una entrada  para cualquier tiempo u ocasión pero tambien sirven para un lunch liviano.
Para los que estamos en verano está saliendo la albahaca.
Esta que ocupé es de unos pequeños maceteros que tengo. ocupé las hojas que tenía.
Pero tambien en los supermercados ya se puede encontrar albahaca.

Esta receta es de Pia Fendrick una chef argentina de la que ya he hecho algunas recetas.
Tienen un libro que se llama cocina para dos.
me gusta porque las cantidades son como para dos o tres personas.
(Si se tienen que hacer más se doblan las cantidades.

Ingredientes (4 tartaletas)

1 receta de masa para tartaletas
(la pondré a continuación)
3 huevos
4 cucharadas de ricotta
4 cucharadas de crema
4 cucharadas de queso mozarella rallado (u otro)
albahaca fresca o congelada
4 rodajas de tomate
sal
pimienta

Masa para tartaletas (se puede congelar guardar con separadores hasta 6 meses)

200 grs. de harina
80 grs. de mantequilla o margarina
1 cucharadita de sal
1 huevo
un poco de agua fría
(salen 6 tartaletas)

En un bol poner la harina, mantequila en cubos y
la sa. Trabajar estos ingredientes con un tenedor hasta que la masa tenga una consistencia migosa.
Agregar el huevo y el agua fría de a poco hasta que se tenga una masa suave pero que no se pegue en los dedos.
Envolver en papel plástico transparente y llevar al refrigerador por 30 minutos.
Utilizar segun indique la receta.

Preparación

Estirar la masa sobre una superficie ligeramente enharinada y cortar 4 discos del porte de los moldes o ramekins que se van a usar, forrar con ellos los moldes.
Cubrir las masa con papel aluminio y rellenar con porotos o garbanzos, esto es para que la masa no pierda la forma.
Hornear a 180°c durante unos 10 minutos.
Retirar el papel y los porotos o garbanzos.
(Se pueden guardar en un frasco (los porotos y dejar para usar algunas veces más)
Relleno
Mezclar los huevos con la ricotta, la crema, los quesos y la albahaca picada.Condimentar con sal y pimienta.
Rellenar las tartaletas con esta prepáración y disponer una rodaja de tomate en el centro.
Llevar nuevamente a horno (180°) durante 15 a 20 minutos cuando se vena listos.



28 November 2012

Orange cardamom Cake









These days (really busy here, graduations and others) I was thinking Christmas is just round on the corner
November was so fast, and December begin the next weekend!
So with this recipe I begin the Christmas season, anyway I will mixing some recipes of normal days with Christmas recipes:
Hope you enjoy:)

This cake recipe id adapted from My recipes.com
Is a delicious cake!





Ingredients

Cooking spray or butter to the pan
3 cups plus 1 tablespoon  all purpose flour
1 tablespoon baking powder
1 3/4  teaspoon ground cardamom
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon of salt
3/4  cup fresh orange juice
2/3 cup canola oil
1 tablespoon grated orange rind
2 teaspoons grated  lemon rind
1 teaspoon vanilla extract
3 large eggs

Glaze

1 cup powdered sugar
4 teaspoon fresh orange juice
1 teaspoon fresh lemon juice

Method

Preheat oven at 180° c
To prepare cake  coat a tube pan or a Bundt pan with cooking spray or butter.
Dust with a tablespoon of flour. Set aside.

Lightly spoon flour into dry measuring cups .
Combine flour, sugar,baking powder,cardamom, cinnamon and salt in a large bowl.
Make a well in center of mixture.Add 3/4 cup orange juice, canola oil orange rind,  lemon rind,  vanilla and eggs to flour mixture beat with a mixer at low speed until well combined  and   scraping sides of bowl ocassionally.
Spoon batter into prepared cake pan,spreading evenly. Bake at 180° by 45 minutes or until a wooden pick insertede in center comes out clean.
Cool in pan 5 minutes  on a wire rack and remove from pan.

To make glaze combine 1 cup of powdered sugar the teaspoons of orange juice and lemon juice in a small bowl stirring well with a whisk.
Drizzle glaze over warm cake cool cake completely on wire rack.


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Cake de naranja y cardamomo













Hace pocos dias me di cuenta que la Navidad está ahí, a la vuelta de la esquina, asi que de aqui a la Navidad  espero aportar recetas fáciles y apropiadas siempre intercalando algunas recetas
Se que en Chile (al menos) el Pan de Pascua es un verdadero rito, hay de tantos tipos, de verdad que el único que como es el que hace mi mamá por el color, aroma y humedad
En muchas partes se hacen diferentes cakes. Este de cardamomo es maravilloso, si alguien no ha probado el cardamomo  hágalo es una especia maravillosa.
A mi me encanta.
Este cake se mantiene muy bien por varios dias, normalmente lo pongo en un tupper o una caja.

(Por favor tenganme paciencia si no hago la traducción inmediatamente, a veces no alcanzo así de simple, pero siempre me pondré al día.)

Ingredientes

aceite o mantequilla para el molde 
(para este cake usé uno de silicona, tienen la gracia que se desmoldan fácilmente y el cake no se rompe.)

3 tazas rasas de harina sin polvos de hornear (mas una cucharada para el molde)
1 cucharada de polvos de hornear
1 3/4 cucharadita de cardamomo en polvo (jumbo, Lider o en Unimarc)
1/2 cucharadita de canela molida
1/2 cucharadita de sal
3/4 taza de jugo de naranja
2/3 taza de aceite de girasol o de maiz
1 cucharada de ralladura de cáscara de naranja
2 cucharadita de ralladura de limón
1 cucharadita extracto de vainilla
3 huevos

Glacé

1 taza de azúcar en polvo o azúcar glass
4 cucharadita de jugo de naranja fresco
1 cucharadita de jugo de limón

Preparación

Precalentar el horno a 180°.
Despues bajarlo un poquito porque ya se mantiene el calor.
Aceitar o enmantequillar el molde que se va a ocupar (les digo al tiro los de silicona se van poniendo un poco feos con el calor del horno pero son super buenos para desmoldar)
(los de teflon son muy buenos tambien)
Enharinar y reservar mientras se hace el batido.
En un bol grande poner la harina, el azúcar, los polvos de hornear, el cardamomo, la  canela en polvo y la sal. 

 Hacer un hoyo al centro de los ingredientes y agregar el jugo de naranjas, el aceite de girasol u otro, la ralladura de naranja y la ralladura de limón, la vainilla y los huevos, unir y batir todo bien, puede ser a mano o con batidora eléctrica.Si está muy espeso (depende de los huevos) agregar dos cucharadas de yogurt normal y unir bien.

Colocar el batido en el molde ya preparado, repartir bien.
Cocinar por unos 45 minutos o hasta que al enterrar un palito de brocheta sale seco .(Si el horno está mucho rato bajar un poco el calor pero no mucho)

 Dejar reposar antes de desmoldar.

Darlo vuelta en un plato bandeja grande.
Preparar el glacé.
en un bol pequeño colocar el azúcar en polvo y agregar el jugo de naranja y de limón, revolver bien.
Despues repartir el glacé sobre el cake y dejar reposar hasta que se seque.


23 November 2012

Chilli chocolate Mousse










The people follow my blog these years know me that Im not really typical in my recipes, but always inside of the classic and yummy recipes (always tasted) and here all tasted and are really critical (sigh)  so when I find this recipe in Good to know UK (really is a recipe from Weight Watchers).
All this is about the chilli thing in the mousse, (anyway is only 1/2 teaspoon) and really good well with chocolate.
Believe me:)


Ingredients
(6 serves)

80 grams of Dark chocolate  
broken into pieces
4 heaped  teaspoon cocoa powder (without sugar)
4 tablespoon of water
 2 medium eggs separated
1/2 teaspoon of chilli powder
2 tablespoon caster sugar
some cherries
(fresh or canned)

PD :These cherries are the first (and I think the only ones)
from my yard and always think in a dessert would be beauty.
But the birds are really enjoyed them (more than us) well all in the earth is to sharing LOL


Method

Put the chocolate pieces into a heatproof bowl and place over a sauce pan of gently simmering water until melted.

Blend the cocoa powder with the hot water, then add  to the chocolate and stir really well until smooth.
Remove from the heat and cool slightly.
Beat the eggs yolks and stir into the chocolate mixture. Replace the bowl over the saucepan of simmering water and cook gently for about 5 minutes stirring until thickned.
Remove from the heat and stir in the chilli powder.
Whisk the egg whites until stiff, then add the caster sugar and whisk again until glossy.
Fold through the chocolate mixture using a large meatl spoon.
Share between 6 small glasses and top with a cherry .




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EN ESPAÑOL

Mousse de chocolate








Los que me siguen hace un tiempo saben que dentro de lo clásico me gustan  las recetas originales o un poco diferentes.
Porque ademas gozo probando algo nuevo o diferente.
Además todas las recetas por supuesto que son probadas en mi casa que son MUY críticos (son un poco gourmet sobre todo mis hijos).
Me gustó esta receta de mousse de chocolate un poco distinta con un poco de ají en polvo (solo un poco) y queda maravilloso, por el sabor del chocolate es increíble que se puede probar con otras cosas y siempre es un plus.
Esta receta viene de un sitio que me gusta mucho Good to know recipes.UK.
creanme que  es delicioso:)

19 November 2012

Cinnamon rolls with caramel frosting








I cant believe is Secret Recipe Club again!!
This time my assignment was and amazing blog  Julie'Eats & Treats was difficult chose because I loved a  lot of recipes ,
finally I made these Speedy cinnamon rolls with caramel that really I find delicious!!
Thanks Julie I enjoyed your blog!


Secret Recipe Club




Ingredients

3 1/4 all purpose flour
3 tablespoon sugar
2 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1cup buttermilk or plain yogurt
1/2 cup whipping cream (or milk)
1/3 cup butter melted and cooled slightly
1/4 cup butter softened
1/4 cup brown sugar
1/4 sugar
2 tsp cinnamon
1 apple peeled and chopped

Caramel frosting

1 cream cheese (philadelphia type)
1 tablespoon of unsalted butter
3 tablespoon caramel sauce
1 tablespoon milk
1/2 tsp vanilla extract
3/4 cup powdered sugar

Preheat oven to 180|° c

In a mixing bowl combine the flour, sugar,baking powder and salt.
In another bowl whisk the buttermilk (or yogurt) cream and melted butter.
Add the liquid to the dry ingredients and stir until combined. Dont worry it il doesnt look like it's going to come together.
Using your hands kneed the dough until it comes together. If it seems a little sticky add more flour (I add 1/3 cup more)

Roll out the dough on a floured surface using rolling pin . You want the dough  to be about 18 x 10 inches.Spread the dough  with softened butter.
Combine the brown sugar,sugar and cinnamon.
Spread over dough evenly.If you want add the chopped apples now.

Starting with the long and roll the dough as tightly as you can.
Pinch the seam to seal and place the roll, seam side down. on the counter.
Cut the dough into 12 pieces using a sharp knife.
Pick up the slices and place in a greased muffin pan.

Bake about 20 to 25 minutes or until are golden brown.

Frosting
While the rolls are baking make your frosting.
Combine the cream cheese and butter in microwaves
safe bowl.
Microwave in 15 to20 seconds intervals until you can whisk the misxture together.Whisk in caramel sauce milk and vanilla until smooth. Whisk in the powdered sugarntil smootyh. Drizzle over rolls.

easy caramel sauce
1/2 cup of brown sugar
1/2 cup half and half
2 tablespoon butter
pinch salt
1 tablespoon vanilla extract

Mix the brown sugar,half and half, butter and salt in a saucepan over medium low heat.
Cook while whisking gently for 5 to 7 minutes until it get thicker. Add vanilla and cook one minute more.
Turn the heat cool slightly and pour the sauce into a jar. Refrigerate until cold.


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EN ESPAÑOL

Rollos de canela con frosting de caramelo









mañana hago la traduccion en español!

16 November 2012

Old fashioned chicken potpie









I think always in chicken pot pies like nice comfort food.
So I have tosay this is other version that really I liked!
I find it in My recipes the original version have potatoes but I dont add and I think was yummy the same.
To Esperanza I made a veggie version (without chicken) and she really loved!
Hope you enjoy!
I used these little pots I have but you can use ramekins too!





Ingredients

crust

 1 3/4 cups all purpose flour
1/2 teaspoon of salt
5 tablespoon of unsalted butter chilled
4 tablespoon of water

Filling

2 tablespoon butter
1 cup chopped carrot
1/2 cup chopped onion
1/2 teaspoon chopped fresh thyme
2 cups fat free lower sodium chicken broth
1/3 cup all purpose flour
1/3 cup water
2 cups dicedcooked chicken
1/2 cup frozen petit peas
1/2 teaspoon salt
black pepper
(2 cups cubed potatos) Optative

Method

To make crust:Combine the flour and the salt in a  large bowl, add the butter an cut with a pastry blender until the mixture resembles coarse meal, add the 4 tablespoon of ice water, stir just until moist. Press mixture  gently and make a ball. Cover with plastic wrap. Chill by 30 minutes.
If you feel dough  is stick add a little more flour to roll.
Roll dough into a rectangle on a floured surface.

Preheat the oven at 180|° c

Filling

Melt 2 tablespoon of butter in a pot, add carrot, onion and thyme,cook 8 to 10 minutes until the vegetables are soft , add broth and potatos (if you add potatos) bring to a boil.
Cover ans simmer 10 minutes.Combine flour and 1/3 cup water in a small bowl, stir with a whisk until smooth.
Return potato nixture to a bowl.Add flour mixture into potato mixture, stirring constantly Cook 1 minute until the mixture thickens. Stir in chicken and peas, salt and pepper. Spoon chicken mixture into glas or ceramic baking dishes, coated  with cooking sray.
Place dough on top of chicken mixture pressing the edges. Cut 4 slits in top to allow steam to escape.
Gently brush the cruat making a mixture of yolk and milk.
Bake by 45 to 50 minues or until golden and bubbly.




 
 
 
 
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Pastel de pollo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingredientes