6 March 2015

Black sesame muffins (muffins con sésamo)


I love sesame seeds...all types, and especially black sesame, so when I saw this recipe in Yeh blog I knew I have  to do some day:)



Black sesame muffins
(12 servings)

Ingredients
1 stick butter ( 1/2 cup)
1 cup white sugar
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
1 1/2  cups all purpose flour
1 teaspoon baking powder
pinch of salt
1 tablespoon cocoa powder
2 tablespoon black sesame seeds, ( in oriental stores and supermarkets) ground in a spice grinder
2/3 cup milk



Method

Preheat oven to 180°c (350°F)
Cream butter and sugar, add eggs, stir in vanilla.
In a separate bowl combine  flour, baking powder,pinch of salt, cocoa powder and  ground  black sesame seeds,   add to the butter mixture, stir in milk.
Divide the batter evenly in 12 muffin cups.
Bake for about 18 to 22 minutes.
Allow the muffins to cool for about 5 minutes, and then remove them from the molds and let cool to room temperature.

For frosting I use THIS recipe I found in Good to know co.uk  and I love it.
Frost  the muffins and then sprinkle with a few more black sesame.
enjoy!







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En español
Muffins con  semillas de sésamo negro














Me encantan las semillas de sésamo, especialmente el negro pero generalmente uso de las dos.
El sésamo negro se puede encontrar en tiendas chinas u orientales o en algunos supermercados.









Ingredientes

1/2 taza de mantequilla
1 taza de azúcar
2 huevos
1 cucharadita extracto de vainilla
1 1/2 taza de harina sin polvos de hornear
1 pizca de sal
1 cucharada de cacao en polvo
2 cucharadas de sésamo negro molido en un procesador o en molinillo de esos para café (la 1,2,3 es muy buena)
2/3 taza de leche

Preparación

Precalentar el horno a 180°c.
En un bol batir la mantequilla, azúcar, huevos y vainilla.
Hasta tener una mezcla cremosa.
En otro bol mezclar la harina, polvos de hornear,pizca de sal,cocoa en polvo y las semillas negras de sésamo molidas.
Agregar a la mezcla de mantequilla y tambien la leche hasta tener una consistencia homogénea.
Divir la mezcla en 12 capsulas puestas en moldes de muffins, solo rellenar un poco mas de la mitad porque despues suben.
Hornear de 18 a 22 minutos o hasta que esten ligeramente dorados y secos.
Dejar enfriar en los moldes de muffins por unos 5 minutos.
Dejar enfriar por un rato a temperatura ambiente antes de preparar el frosting.

Frosting


Ingredientes
300 gramos azúcar flor
50 gramos mantequilla a temperatura ambiente
125 gramos de queso crema tipo Filadelfia

Método

Primero batir el azúcar y la mantequilla con una batidora a velocidad media. Luego agregar el queso crema y batir hasta incorporar totalmente, (si se quiere más cremoso agregar 1/2 cucharada de crema espesa) luego batir a velocidad más rapida hasta tener una consistencia firme y cremosa para decorar los muffins.
Decorar los muffins y espolvorear sésamo negro sobre la crema.











2 March 2015

Mango and orange flan (Flan de mango y naranja )



I back home on the weekend!
An this other dessert I made in Villarrica I take pictures lol
Mango and orange dessert.
I love the light in these pictures, I loved this kitchen with it light!
Hope you enjoy!



Note: In my next post I hope to added pictures I have of Villarrica and Valdivia.
Still Im putting in order the house:)






This tray with roses bought me my daughter in Villarrica!
Love it!





Ingredients

1 1/2 cup sugar
3/4 cup  water
2 eggs
2 yolks
1 tin condensed milk
fine zest of one orange
fine zest of one lemon
1 cup mango puree (fresh or from jar)


Method


Preheat oven to 180 ° c.
prepare 6 or 7 or ramakins oven molds and place in a baking dish .

Make caramel  combining sugar and water in a medium saucepan and coking over moderate heat
swirling ocassionally until color begins to turn golden about 12 minutes.
Turn heat to low and continue cooking until colour is dark brown and mixture smell caramel.

In a small saucepan boil for 5 minutes until the sugar dissolves
just gently move the pot until the caramel is made ..

Pour the caramel into the ramekins.

To make the custard combine condensed milk , orange and lemon zest, and  milk  in a saucepan  over medium heat and bring up to just below simmering point. Turn off heat and allow orange and lemon zest flavours infuse by 15 minutes.
Whisk the eggs and egg yolks and mango puree until combined. Slowly add milk mixture to eggs whisking gently to combine.
Strain the custard and carefully put the mixture into the ramekins.


Fill a baking dish  about 1/3 with hot water. Set the custards molds into the dish of hot water.
Bake at 180°c (350 F) about 25 minutes until the flans look firm.
Refrigerate custards until ready to serve.
At least 2 hours.

To serve turn custard upside down onto a dish and remove ramekin. The caramel should make a thin layer on top, serve with some orange zest and some fruits.











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EN ESPAÑOL

Flan de mango y naranja












Finalmente puedo hacer este post que tenía practicamente listo pero llegué de Villarrica y me he pasado puro limpiando y ordenando, y ya saben como es  este mes!
Tengo muchas fotos de Valdivia que espero agregar en mi proximo post.
Me he fijado que en muchas partes es habitual encontrar mangos.
No se preocupen si estan verdes. Se maduran muy bien.
Yo tenía unos maduros y para no  perderlos los llevé a Villarrica y allá hice este postre/flan, queda delicioso.
El mango es muy dificil que se eche a perder, si estan maduros se pueden moler y congelar y se guardan.


Flan de mango y naranja

Ingredientes

1 1/2 taza de azúcar
3/4 taza de agua
2 huevos
2 yemas
1 tarro de leche condensada
1 naranja (la ralladura)
1 limón la ralladura
 1 taza de mango maduro hecho puré



Preparación

Precalentar el horno a 180°c.