5 August 2013

Dark chocolate Bombe shells (with pistachios and raspberries)







I  had this recipe  from past summer and is from Bon Appetit,
sometimes happens you have a lot of recipes but not all the time (home,teens,work and others ) the other day I find again and today here is a really sunshine day (like spring) thinking we are in winter still  I have to make it:)
(anyway we eat Ice cream around the year)

In Bon appetit they say you can make with the kids and is true and is fun but I made alone and was better (I made a mess in the kitchen with the chocolate but I clean all  LOL)

I added chopped pistachios and raspberries but you can use others nuts too or granola!

Im sharing with Cook your books of Kitchen Flavours










Ingredients

350 grams (about 12 oz)
semisweet or bittersweet chocolate
(or high quality white chocolate, chopped
1/3 cup coconut oil or sunflower oil
1 1/2 teaspoon finelly grated lemon zest
(optional for white chocolate shell)

Assembly

8 standard sugar ice cream cones
4 cups Ice cream (about 2 pints)
3/4 cup of garnish such as chopped pistachios,
crushed prezels,  frozen raspberries.

Bombe Shell
Combine dark chocolate and coconut oil or sunflower oil in a medium metal bowl , set over a medium saucepan of simmering water.
Stir until chocolate is almost melted. Remove from heat and continue stirring until completely melted and smooth.
Let cool slightly (if it's too hot it'll melt your ice cream.

assembly

The cones I used have a base but if you have the other cones put in glasses with some sugar to hold cones upright.

Working with  1 cone at a time, spoon about 1/4 cup bombe Shell inside cone  and swril to coat
Pour excess back into bowl.
Set cone upright in a prepared glass. Chill in refrigerator
until chocolate hardens (about 7 to 8 minutes)
Repeat with remaining cones,
Line a rimmed baking sheet  wih foil . pack some Ice cream into cones.
then top each with a small scoop of ice cream
Lay cones on baking  sheet and freeze until hard, about 1 hour.
Rewarm bombe shell working with 1 cone at  a time, rolling to coat.
Quickly sprinkle on desire garnish. Freeze until hard. (about 10 minutes).
when I sprinkle with chopped  piastachios and berries in someones  I added quickly  raspberries.
Keep frozen.
You can made 1 week ahead.Wrap each cone in foil.






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En español

Cubierta para barquillos con pistachios y frambuesas








Hoy el día ha estado precioso  casi primaveral así que hicimos esta cobertura de chocolate para unos conos de helados que hace tiempo quería hacer.
A mis hijos les encantaron y me dijeron tienes que hacerlos de nuevo, y son tan fáciles.

Según Bon Appetit se pueden preparar con niños pequeños (y a ellos les encanta) pero tengan paciencia porque con el chocolate se ensucia un poquito pero se limpia rápido.

Ingredientes

 350 gramos chocolate para cobertura
en barra
1/3 taza de aceite de maravilla
1 y 1/2 cucharadita ralladura de limón

además
6 a 8 barquillos para helado
4 tazas  de helado (de vainilla o del sabor que se prefiera)
3/4 taza de pistachios picados (sin sal)
frambuesas congeladas
o granola

Preparación salsa de chocolate

En una ollita mezclar el chocolate en trozos y el aceite, colocar sobre un sartén u ollita a baño maría (el chocolate no debe nunca hervir)
Revolver la mezcla hasta que el chocolate esté derretido.
Retirar del fuego y seguir revolviendo hasta que sea una crema suave.
Dejar entibiar un poco.

Armar los barquillos
Los barquillos que yo tenía tienen una base (se pueden parar) pero se puede usar cualquier otro, si son de los típicos los pueden colocar en vasos para afirmarlos mientras se preparan.

Primero colocar un poco de la salsa de chocolate dentro del barquillo.
darle una vuelta y dejar lo que cae en el bol.
Hacer con todos lo mismo y dejarlos en los vasos mientras.
Dejar unos 7 minutos en el refrigerador.
Rellenar los barquillos con una bola de helado.
Dejar los helados un rato en el congelador.
Calentar un poco de nuevo la salsa de chocolate y bañar de a uno los barquillos con los helado agregando los pistachios y las fambruesas,
congelar en el freezer unos 10 minutos antes de servir.
Se pueden congelar y guardar 1 semana antes (envolver en
aluza foil)





3 August 2013

granola yogurt








I know a lot of you use either granola yogurt at breakfast or for dessert .
With ice cream is also very rich, so when I saw this recipe I loved to share, here eat yogurt with granola for dessert but it's good have it in a jar on hand to sprinkle on top.

It can be stored for two weeks and keeps well.

Source: Bon Appetit magazine





Ingredients
1 large beaten egg White
3 cups old fashioned oats
1 1/2 cups chopped nuts
(such as almonds,pistachios
or walnuts)
1 cup coconut shavings
1/4 sunflower oil
or coconut oil
1/4 cup sesame seeds
2 tablespoons light Brown sugar
1 /2teaspoon salt
1/2 teaspoon cinnamon

(when is baked)
1 cup of dried cranberries or cherries
Method

Preheat oven to 180°c

In a large bowl toss to combine.
Spread out on a rimmed baking sheet.

Bake granola, stirring every 10 minutes until golden brown
and dry about 40 minutes.
Let cool on baking sheet (it wil crisp as it cools)

Add 1 cup dried cranberries.
Store airtight at room temperatura.

Coconut shavings are strips of  unsweetened coconut and are available at many natural stores and supermarkets.

You can serve too in layers in a glass with yogurt and fresh fruit.


Im sharing with Cook your books from Joyce of Kitchen Flavours





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EN ESPAÑOL

Granola con yogurt







Me gusta tener granola a veces para ponerle no solo al yogurt sino que a los helados  y a los postres.
Muchas veces el postre en la noche sobre todo a mi hijo es yogurt, un poco de mermelada y un poco de granola.
Lo mejor de hacer uno mismo la granola es que uno le pone lo que quiere y también poca azúcar.
La conservo normalmente en un frasco de vidrio grande.
Esta receta me gustó mucho y es de Bon Appetit!

Ingredientes

1 August 2013

lemon curd parfaits









When  I say  love lemon Im not kidding:)
And for this I have a label that say : lemon recipes.

I love lemon pies, lemon desserts, lemon cakes and especially lemon curd, so when I saw this recipe I love it!

I was tired today with one of the twins sick in bed but I wanna make a try to this recipe and was fine:)
Is a delicious and fresh recipe, to every season!

Source: Rachel cooks



Ingredients
(6 glasses)

base
lady fingers cookies, cut into pieces

Simple syrup
1/2 cup water
1/2 cup sugar
2 tablespoon meyer lemon juice

Lemon curd

2 tablespoons meyer lemon zest
5 eggs yolk
3/4 cup sugar
3/4  cup lemon juice
5 tablespoons butter

For garnish

1 cup heavy cream
2 tablespoons confectioners'sugar
lemon zest

Method

Base
Cut cookies into tiny pieces.
 Place evenly in the bottom glasses..
 

Simple syrup

In a small saucepan and cook over medium heat until
sugar dissolves.
Allow to cool.
Spoon 1 to 2 tablespoons into each glass.
Store any leftover syrup in the fridge.

Lemon curd

Add lemon zest, lemon juice, sugar and yolks to a médium saucepan.
Whisk- and  cook over a medium low heat, adding butter right away.
Whisk until thick, which can take about 6 to 8 minutes.
Allow to cool a bit before adding to shot glasses
Spoon or pipe into glasses evenly.
Pop in the fridge for about 1 hour,

Garnish

Whip the heavy cream and confectioners' sugar.
Mix until fluffy.
Transfer to a piping tip and Pip into tip of parfaits.
Garnish with lemon zest.
 
     

 
Parfaits de lemon curd

 



 



Me encanta el limón ,me gusta el pie de limón, los cakes de limón, tartas en fin, pero especialmente el Lemon curd que es una crema de limón deliciosa.

 Hoy día me sentía bien cansada (hija enferma y demases) pero quería hacer este postre  porque por algo me gusta cocinar y tengo un blog de cocina!y fue muy bueno, delicioso y fresco.


Ingredientes
(6 copas o vasos)

 base
galletas de champagne o de vainillas en trozos

jarabe para mojar las galletas
1/2 taza de agua
1/2 taza de azúcar
2 cucharadas de jugo de limón

Lemon curd
2 cucharadas de ralladura de limón
5 yemas de huevo
3/4 taza de azúcar
3/4 taza de jugo de limón
5  cucharadas de mantequilla

Crema para cubrir
1 taza de crema para batir
2 cucharadas de azúcar en polvo o azúcar glass
ralladura de limón  para adornar

Preparación

En vasos o copas colocar pedazos de galletas  en el fondo, repartir en 6 vasos.
Para el jarabe o syrup poner en una olla pequeña a fuego medio el agua, el azúcar, cocinar hasta que el azúcar se disuelva.
Dejar enfriar.
Cuando este frio repartir cucharaditas sobre las galletas de champagne ya cortadas en los vasos.

Lemon curd

 En una olla mediana colocar las yemas, ralladura de limón,
azúcar y yemas. Batir bien y cocinar a fuego medio, siempre revolviendo o batiendo porque se irá espesando, agregar finalmente la mantequilla y revolver con cuchara de palo hasta tener un batido cremoso y espeso.
Este proceso puede durar de 6 a 8 minutos.
Dejar entibiar.
Repartir esta crema sobre las galletas de los vasos.

Crema
Batir la crema y agregar el azúcar glass o en polvo hasta que tenga una consistencia firme.
con una manga o una cuchara decorar y rallar un poco de cáscara de limón sobre los vasos o copas.
Dejar en el refrigerador hasta servir.