23 May 2011

Coffe floating Islands (Leche nevada con café)











This recipe of floating islands with coffee is  from my  friend  Pamela who has a wonderful blog "  Rescatando recetas"and she made  this recipe to Mom' s day in honor of her mother .



And I appreciate  her for this recipe and  also is delicious. We loved them all. ..


I invite you to visit her blog because you would enjoy great recipes.
Floating  islands  dessert we say here in Chile Snow milk and is the same.



Floating Islands



Ingredients (6  servings)

6 eggs whites
3/4 cup of sugar
3 tablespoon of coffe powder
3/4 liter of milk
150 ml. of heavy cream (optional)
some coffe seeds for garnish

Coffe cream
1/2 cup of sugar
3 tablespoon of cornstarch
2 tablespoon of coffe powder

Method



Make a syrup with the sugar and 3 tablespoon of coffe powder, heat the pan and add some water.
About 5 minutes when is ready cut the fire and reserve.

Beat the whites until are until soft peaks form and add the coffe syrup until is incorporate.


Heat de milk  until boil,  and then reduce heat to make the whites flakes.

With a tablespoon, place delicately the eggs whites in the milk and leave for 2 minutes then turn
aside and leave again for 2 minutes. Remove the coffe whites from the milk and skim.

 
Make the coffe cream


To coffe cream  use the same milk boiled  add 1/2 cup of sugar and dissolve in cold water 3 tablespoon of cornstarch,  Cook, over low heat, stirring constantly without letting it come to  a boil  until mixture thickness and coats back of spoon. Add two tablespoon of coffe and incorporated to he cream.
Place the cream and the coffe flakes in a large dish to serve. Keep refrigerate until serve.

If you like garnish with  some coffe seeds


EN ESPAÑOL

Islas flotantes con café o Leche Nevada con café










Este postre de Islas Flotantes o Leche nevada de café (como le decimos en Chile) es de mi amiga Pamela que para los que no la conocen es chilena y tiene un blog con recetas muy buenas que se llama "Rescatando recetas" y los invito a que la visiten para que la conozcan.
Esta receta de Leche nevada con café es de su mamá y justamente la preparó para el día de las madres, aquí en la casa nos encantó.



Leche nevada con café

Ingredientes

 6 claras de huevo


3/4 taza de azúcar


3 cucharadas (sopa)de café instantáneo


3/4 litro de leche


Crema de café

2 cucharadas de café instantaneo

3 cucharadas  de maizena

1/2 taza de azúcar


150 ml. de crema (opcional)


Preparación


Primero preparar un almíbar con 3/4 taza  de azúcar y 3 cucharadas de café instantáneo, luego cubrir con agua y llevar al fuego por unos 5 minutos hasta que se acomo un almíbar un poco espeso.

Calentar la leche hasta que hierva luego bajar el fuego a muy suave para preparar las copos de claras.

Barir las claras firmes y agregar de a poco el almíbar de café hasta que esté bien firme el merengue..


En cuanto la leche comience a hervir cada vez que pongamos una tanda de copos, los sacaremos con ayuda de una espumadera y los iremos poniendo en una fuente.

Cuando terminamos con los copos usaremos la misma leche para hacer una crema pastelera. Primero agregaremos 1/2 taza de azúcar  y luego disolver las 3 cucharadas de maizena en un poco de agua y se incorpore a la leche.

Una vez que espese la leche agregaremos 2 cucharadas de café instantáneo y si queremos también la crema. Verter  esta preparación en la fuente con los copos y cuando haya enfriado dejar  el postre en la heladera una o dos horas antes de servir.
Si se quiere agregar granos de café para servir.

51 comments:

  1. Amiga! Te ha quedado precioso!! Gracias por mencionarme, y me alegra que les haya gustado. Estos platitos tuyos son tan lindos que el postre se ve de lo más elegante; qué buena idea la de ponerle los granos de café. un beso enorme

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  2. A very decadent dessert.

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  3. What an inviting dessert!

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  4. I had floating islands with pink pralines in a restaurant recently. It's a delicious dessert. I love how you've been generous with the size of your islands

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  5. Que rico postre, me encanta.

    Saludos

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  6. Gloria me encanta este postre, me pasa con este como con el Eton no recuerdo el nombre, que tienen una belleza especial además de ricos. Feliz día!

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  7. Gloria, I would love this dessert, it looks so delish!

    Maria
    x

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  8. Dessert and coffee in one! How delicious!

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  9. That is so perfect!

    Take care,

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  10. Gracias a ti Pamela, tu receta es deliociosa, los bols son los que usan los niños para los cereales o para la sopa, a mi me gustan mucho, besos gloria

    Thanks Rachel, x gloria

    Thanlka a lot Zoe, gloria

    Thanks Cake crusader, is really nice, x Gloria


    José Manuel gracias, gloria

    Gracias Odile, si el postre que dices es el Eton mess, delicioso, besos

    Thanks a lot. María, xxgloria

    Thanks Joanne, gloria

    Thanks fishyface designs, take care you too, gloria

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  11. OMG, this is to die for!!!
    What a delish! I love to have new desserts to prepare for the family and this is one amazing one.
    Te agradesco mil

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  12. Si yo la vi cuando la publico y me apeteció mucho!!
    Te quedo muy bonita mi linda Gloria y ahora me apetec mucho otra vez!!! :(
    Que hago???...pues tendré que hacerla!!!!:)
    Cariñitos!

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  13. Oh my goodness, amazing!!! This looks addictive. What a fantastic idea!!

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  14. hi! i sent you an email about guest posting but for some reason it came back to me! here's the link to all the info you need to give me to guest post. let me know if you have any questions :)

    http://eatinginwinnipeg.blogspot.com/p/guest-writers.html

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  15. Olá Glória, passei para conhecer seu blog e suas receitas, adorei, são perfeitas e muito bem preparadas. Vou seguir. Se desejar venha me conhecer também, será muito bem vinda. Tenha uma boa semana. Um abraço, Marta.

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  16. Thanks by your comments, Google HAVE A PROBLEM again I cannot enter to many friends blog, I will try later, huggs gloria

    Google tienen un problema esta vez con los comentarios, no me ha dejado en comentar en varios blogs de diferentes partes en algunos pude como anónimo pero en otros no. Trataré más tarde de visitar again, un abrazo, gloria

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  17. Gloria! en mi familia nos gusta mucho la leche nevada, y esta nueva forma es bastante innovadora, creo que va a encantar en el lugar.

    Cariños n_n

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  18. RICO,RICO, y ademas muy bonito
    yo tambien he tenido problemas con los comentarios, solo me dejaba como anonimo ???? pero parece que ya se arreglo.
    besos
    Toñi y Tere

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  19. Yo también la tengo en mis pendientes, suena excelente! te quedo muy bonita, me encantan los copos de espumas parecen nubes, tan lindos.

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  20. I think this looks absolutely scrumptious, like most of your recipes. But I don't think I would be feeding the kids this at night, it would be best as a morning dish for them!

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  21. A beautiful and yummy dessert!

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  22. ayyyyy noooooo, no me tientes please..que lo dulce ...uf, e smi graaan debilidad =S me encanta la leche nevada y esta variante se ve rik´sima!
    Gracias por tus deliciosas recetas.
    BEsitos,
    Emma

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  23. Wow! My favorite!
    Thank you!!

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  24. Que delicioso se ve!....ya la habia visto donde Pamela y ahora tu....me encanta!!......Abrazotes, Marcela

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  25. Oo, that looks so delicious....such a great treat.

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  26. Un dolce rinfrescante e buono, ti abbraccio ciao ✿

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  27. Cara Gloria, mi piace parecchio questa tazza dolce!
    Bacio

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  28. Conozco el blog de Pamela, tiene unas recetas estupendas.
    Desde luego esta leche nevada es de lo más apetecible, me encanta, te ha quedado estupenda Gloria.
    Un abrazo.

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  29. Gracias Vare, queda muy bueno, en serio, besos, gloria

    Gracias Tere (y Toñi) yo tuve problemas toda la mañana al final tenía que hacer así que ya no volvi hasta hoy veremos como anda, a mí solo me aceotaba coo anónimo. besos

    Gracias Pilar, en realidad con diversas variaciones este es uno de mis postres predilectos, besos

    Hi Aaaron yes for the kids is excellent in the morning like breakfast because have milk, eggs etc. huggs, gloria

    Thanks Kitchen flavours, gloria

    Emma, puedes hacerlo d evez en cuando, besos gloria

    Thanks Mandy, you are nice, gloria

    Gracias Marcela es una receta de la Pame que a mí me encantó, y en la casa también, besos

    Thanks so much Indie, you are nice, gloria

    Grazie Steffannía, un abbraccio per te, gloria

    Grazie Barbara, thanks a lot, gloria

    Gracias Amparo? allá le dicen leche nevada también, la conozco con diferentes nombres, originalmente viene de Francia y el nombre original es "Islas flotantes" xgloria

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  30. Oh those look so yummy!!! Thanks for sharing my friend! And I hope you're having a great week!

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  31. Gloria, this is such a great idea. I haven't made floating islands in years. You've inspired me. I hope you have a great day. Blessings...Mary

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  32. Such a fun idea. It looks scrumptious!

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  33. Yum! I love this, so my kind of dessert, it looks gorgeous. x

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  34. Oh, it's beautiful, I know I'd love this!!

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  35. Thanks Alicia, huggs, gloria

    Thanks so much Mary, blessings to you, gloria

    Thanks a lot Barbara, xxgloria

    Thanks To be perfect! gloria

    Thanks girlchef is a yummy and nice recipe, gloria

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  36. Don't forget to enter my writing contest!

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  37. Gloria gracias por tu mensaje y preocupación de mi salud
    Que ORIGINAL es una receta que me recuerda pero con café tiene que quedar muy buena
    besitos

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  38. Thanks Blode I will stopping by, thanks dear duckie, gloria

    De nada Angélica por Dios, tú eres lo más preocupada que hay un beso, y me alegro que estés mejor, gloria

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  39. This is amazing1 I love coffee.....and I am a big coffee dessert fan!

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  40. Hi Gloria - I have been having lots of computer problems and have not been able to leave comments on your blog. Today though I haved managed to!
    The floating islands look wonderful.

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  41. bonne idée avec du café pour moi c'est un excellent dessert bravo ma chère Gloria je note ta recette
    bonne soirée

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  42. Thanks Erica I love too coffe desserts, x gloria

    Thanks Maggie I had a lot problems specially to comments, hope this will be better soon, gloria

    Merci beaucoup mon amie Fimere, Je aime coffe dessert, a bientot mon amie, bizz gloria

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  43. Such a wonderful and decedent dessert...I love coffee flavors :) I will visit your friend :)

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  44. Muy rica! un postre delicioso, con lo que me gusta el café...Besos

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  45. Thanks Magic of Spice, visit Pamela have lovely recipes, xxgloria

    Gracias Rosana a mí tambien me gusta mucho los postres con café, gloria

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  46. Hi Gloria, I have been having trouble entering my own blogs. I can comment on other computers but not my own.

    This dessert would be so good right about now. I love coffee flavor! Yummmmmm!!!

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  47. Oh heavenly goodness...I'll be right over...

    Thanks for sharing, Gloria...

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  48. Thanks Lyndsey and thanks Louise, Im so worry with these things that happens in Blogger, waht can we do? I dont know. Huggs and thanks,gloria

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  49. floating islands are so fun and classy, and they're perfect for beating the summer heat!

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

Not anonymous users

Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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