Yes, we continue with pumpkin recipe,really I make pumpkin recipes around all year, specially I love pumpkin soup, and I was thinking here in Chile we eat a lot of pumpkin, in savoy plates and sweet, sopaipillas, cazuelas, picarones, porotos granados etc., in every time winter and summer, so I find this lovely pumpkin cannelloni recipe and I adapted.
This recipe is adapted fromCountry living magazine but really I change some things.. and was yummy!
No need use fresh pasta for these pumpkin cannelloni - ready lasagna sheets work just fine!
The picarones and cazuela recipes are from my my friend Anabella, enjoy and visit her blog is a nice blog with chilean recipes
The recipe
Ingredients( 6 cannelloni)
700 grs. pumpkin, peeled, seeded and chopped
2 tablespoon olive oil or other
3 garlic cloves chopped
1/2 onion chopped
3/4 cup ricotta
1/2 cup grated parmesan cheese
1 cup of freeze corn
1/2 teaspoon of salt
1/2 teaspoon ground pepper
1 package oven ready lasagna sheets
chopped cilantro to garnish.
Method
Preheat oven at 170°c
Place pumpkin along with 3/4 cup of water in a large skillet over medium heat.
Cover and steam until tender 20 minutes.
Remove to a medium bowl and mash until is smooth.
In skillet heat olive oil and sauté garlic and onion until is golden.
In a bowl stir cheeses (parmesan and ricotta) and add salt, pepper,garlic and onion cooked.
Add with the mashed pumpkin. Set aside.
Bring a large pot of water to boil. Cook lasagna sheets until tender about 2 minutes.
(note: Here I use lasagnas sheets that only I moist with water for a while, is the same)
Transfer to a plate and drizzle with olive oil.
Over a clean surface place a lasagna sheet and ad two tablespoon pumpkin mixture to the center of lasagna.
Roll into a cannelloni tube.
then transfer to prepared baking dish.
Repeat with remaining sheets.
Sprinkle with grated cheese and some piece of butter.
Bake until heated through and pasta is tender 20 to 25 minutes.
Serve with chopped cilantro .
EN ESPAÑOL
Canellonis the zapallo (calabaza) con ricotta
Siguiendo con las recetas de zapallo (calabaza) me he dado cuenta que en Chile tenemos muchas comidas a las que le agregamos o usamos zapallo, picarones, sopaipillas, porotos granados, cazuela etc, asi que puse unos link con receta y la de los picarones y la cazuela es de mi amiga Anabella un blog precioso con muy buenas recetas chilenas se los recomiendo a quienes no lo conozcan.
Esta receta está adaptada de una receta de Country living Magazine, pero debo decir que le cambié varias cosas. Pero el resultado fue bueno.
Canellonis de zapallo con ricotta
700 grs de zapallo camote
cortado y pelado
2 cucharadas de aceite de oliva o de otro
3 dientes de ajo picados o molidos
1/2 cebolla picada fina
3/4 taza de ricotta
1/2 taza de queso parmesano molido
1 taza de maiz o choclo congelado
1/2 cucharadita de sal
1/2 cucharadita de pimienta
1 paquete de hojas de lasagna (de esas que se cocinan o solo se remojan)
cilantro piado para adornar
Preparación
Precalentar el honor a 170° C.
Cocer el zapallo en trozos en una olla mediana con 3/4 de agua.
Cocinar por unos 20 minutos hasta que esté tierno.
Trasladar a un bowl y moler hasta que este molido y cremoso.
En un sarten alentar el aciete y agregar el ajo molido o picado y la cebolla, cocinar a fuego suave hasta que esté dorada.
En un bol mezclar los quesos, la ricotta y el queso parmesano,agregar sal y mienta, la cebolla con ajo ya preparada y el zapallo molido, mezclar bien haciendo una pasta.
Reservar.
Calentar en una olla agua para hervir las hojas de lasagna (yo ocupé unas que vienen ya cocidas pero igual las humedezco para usarlas y así son más manuables)
Cocinar por unos dos minutos.
Poner en un plato fuente grande y colocarle unas gotas de aceite para que no se peguen.
Sobre una superficie limpia colocar una hoja de lasagna, rellenar con la mezcla de zapallo y hacer el canelloni, ir colocado en una fuente de horno.
Hacer lo mismo con todas las hojas de lasaña rellenando con cuidado y colocando en la fuente.
Espolvorear con queso rallado y unos pedazos de mantequilla.
Llevar a horno de unos a 20 a 25 minutos. Se hace rápido porque ya está todo listo.
Servir con cilantro picado