29 July 2009

I love eat a delicious Sandwich too! (Ham,cream cheese,green chile pepper sandwich)


Really I love sandwichs, but always try are with healthy things!
I love with lettuce, tomatoes,avocado slices, or chopped green chile pepper etc.etc. (or jalapeño chile)
Bread is important too, I love thin slices bread as pumpernickel or pita bread.
Normally I eat this when Im alone at lunch or to dinner.
Anyway you can make with everything you like, only I tell you how I make my sandwich...





I love green chile peppers but this dont be so biting how I like but were

so tasty, at summer are more biting.

For this sandwich I use pumpernickel bread but if you dont have you can use any bread similar or you like.



Ingredients (2 servings)



5 or 6 slices pumpernickel bread or other



4 or 5 ham slices


5 tablespoon of cheese cream (Philadelphia)


toasted sesame seeds


lettuce leaves


2 tablespoon chopped green chile peppers


salt and 1/2 lemon juice



Directions


Before soft the cream cheese to be more easy spread.


Spread the cheese cream on the bread slices.



Add sesame seeds by the side of cream cheese.





Add some thin slices of ham and chopped green chile peppers to your taste



Add the lettice leaves and salt an lemon juice..



.Top with second slice bread.



Cut diagonally in half to serve.


Tips:


You may add a peel avocado slice to each layer.


Add some sesam seeds in the dish to serve.


If you like place Mayo fat free and dont use the cream cheese.





.



EN ESPAÑOL


Amo comer un delicioso sandwich ! (jamón, crema de queso,ají verde picado)


Por supuesto que me encanta comer un rico sandwich, pero trato de que sea con ingredientes saludable o que me gusten a mí.




Generalmente me preparo un sandwich

cuando estoy sola al almueroz o en la noche y no tengo deseos de cocinar más largo.


El pan tambien es importante, me encanta el pan pumpernickel, que es un tipo de pan alemán , delgado pero consistente, no es un pan blando.

Entodo caso yo solo doy ideas, los sandwichs se pueden hacer con lo que uno quiera o tenga ganas de comer, esa es la gracia.



Ingredientes (2 porciones)



5 0 6 rebanadas de pan Pumpernickel u otro pan integral o el que se desee.



4 o 5 lonjas delgadas de jamón


(de cerdo o de pavo)

5 cucharadas de queso crema (tipo Philadelphia)


semillas de sésamo tostadas


Hojas de lechuga


2 cucharadas de ají verde picado fino

sal y el jugo (para las lechugas) de 1/2 limón



Preparación

Primero suavizar elqueso crema con un tenedor para poder esparcir mejor en el pan.

Ponerle queso crema a las tajadas de pan.

Espolvorear sobre el queso las semillas de sésamo.


Agregar lonjas finas de jamón sobre el queso.

Agregar el ají picado,

Agregar las hogas de lechuga aliñar con sal y un poco de limón.

Y cubrir el sandwich con el otro pan.

Cortar en diagonal para servir.


TIPS;

Se le puede agregar unos pedazos de aguacate queda muy bueno.

Se puede servir con unas semillas de sésamo en el plato.

Si alguien no le gusta el queso crema le puede colocar mayonesa de algún tipo.

27 July 2009

Strawberry and cream cheese Ice Cream


At home we love Ice Cream every time and everywhere really!!
And is a nice time yo make to all of you are in summer still.
And I love a lot berries Ice Cream(you know how I love berries)
This is a yummy strawberry Ice Cream from "Better Home and Gardens" magazine, July 2009.
And you can use fresh or fresh strawberries .



Ingredients (6 servings)

2 cups strawberries

1/2 of an 8-ounce pacakge cream cheese

softened

1 cup milk

1 cup whipping cream

3/4 cup of sugar

1/2 teaspoon vanilla (optative)

To garnish: pieces of chocolate, mint leaves,or finely chopped toasted almonds.

Directions;

1. Place berries in a medium bol and mash with potato masher until crushed.Set aside.

2.In a large mixing bowl, beat cream cheese with electric mixer in medium speed until smooth. Add 1/2 cup of milk, and beat just until combined. Add mashed berries,remaining milk,whipping cream,sugar and vainilla, beat just until combined.

3. Freeze the ice cream in a large metal dish or mold or a glass mold and let by 1 hour and half.

After this, take out and stir for a while (to be more smooth) let at freeze 1 hour more and serve with a scoop ice cream. Serve in cones or glasses.

Garnish with pieces of chocolate and mint or chooped toasted almonds.
Note: I dont add vanilla because I love the berries taste, Was so nice.


EN ESPAÑOL

Helado de fresas o frutillas

En casa nos encantan los helados en todo tiempo (de verdad) en cualquier època, cuando hago un helado siempre es bienvenido y con mayor razón todos los que está aún en verano y con calor.

Esta receta está adaptada de la Revista "Better Home and gardens" de USA y es de Julio/2009.

Se puede hacer con fresas o frutillas frescas o congeladas

Ingredientes (6 porciones)

2 tazas de fresas

1/2 pan de queso crema natural (tipo Philadelphia)

1 taza de leche

1 taza de nata o crema

3/4 taza de azúcar

1/2 cucharadita de vainilla (optativo)

pedazos de chocolate para adornar, hojas de menta o almendras molidas

Preparación

1. Poner las fresas en un bowl mediano y molerlas un poco con un moledor de papas, para que queden casi enteras en el helado.

2.En un bowl grande batir la crema de queso con batirdor elèctrico a velocidad media, hasta que se suavice, agregar 1/2 taza de leche, y batir hasta que se mezcle bien.

Agregar las fresas aplastadas, la leche que quedaba y la crema, tambien el azúcar.

3. Poner la mezcla en un molde o fuente metálica o de vidrio y congelar durante hora y 1/2.

Despues retirar, batir un poco con una cuchara de palo y volver a congelar durante al menos una hora más.

Servir con una cuchara para helados, se puede servir en conos o en copas, adornar con el chocolate y menta o almendras tostadas picadas.

Guardar en el Congelador.

23 July 2009

Pears crumble with vanilla Ice Cream



Other lovely pears dessert, really I love crumbles deseserts!!


This is nice and with Vanilla Ice cream so delicious.I hope you enjoy!




Ingredients (8 servings)

Crumble

180 grs. oats

160 grs. of flour

200 grs. golden sugar

a pinch of salt

100 grs. of butter



Filling


6 pears peel and cut in slices

100 grs. of waltnuts

50 grs. of butter

Cinnamon powder

50 grs. granulated sugar



Method

Peel the pears and cut in slices without the seeds.

Put aside in a bowl with lemon juice with some water.


In a frying pan place the butter, add the pears and when look cook add the sugar and cinnamon, stirring slowly and cut the fire.

Let chill and place in a ceramic dish or fountain or a pyrex dish with a little of butter.

Cover

Ina a bowl mix the oats with the flour,golden sugar and salt. Add the butter in cubes and make crumbles with it, join well with your fingers.

Cover the pears with this mix and place at oven by 30 minutes at 180º C (medium heat)

Take out. Let chille and serve with vanilla ice cream or whipped cream.







EN ESPAÑOL


Crumble de peras con Helado de Vainilla



Ya lo he dicho, me encantan las peras porque son muy versátiles y se encuentran en casi todas las estaciones del año, así que es un postre que se puede hacer en cualquier tiempo.

Una receta simple y deliciosa.



Ingredientes (8 porciones)

Cubierta

180 grs. de avena

160 grs. de harina normal

200 grs. de azúcar rubia

1 pizca de sal

100 grs. de mantequilla

Relleno de peras

6 peras maduras cortadas en gajos

100 grs. de nueces picadas

50 grs. de mantequilla

canela en polvo

50 grs. de azúcar granulada

Método

Pelar las peras y cortar en gajos sin semilla, colocar en un bowl con limón y un poco de agua.Reservar.

En un sartèn, colocar la mantequilla y agregar las peras en gajos,una vez cocidas agregar el azúcar y la canela.

Esperar que se disuelvan los cristales de azúcar y retirar del fuego.

Agregar las nueces picadas y colocar la mezcla en una fuente de cerámica o pyrex.

Preparar la cubierta:

En un bol colocar la avena, harina y sal, mezclar, agregar la mantequilla en cubos y desmenuzar cobn los dedos uniendo bien y haciendo migajas (crumbles).

Con esta mezcla cubrir las peras que están en la fuente.

Llevar al horno por 30 minutos a 180ºC (medium heat).

Retirar y servir con helado de vainilla o con crema o nata batida.


20 July 2009

Little meatballs with sesame seeds






I love these little meat balls because are yummy, healthy and easy, are baked, not fry and sesame is a really nice touch. Try it.


I use for lunch but are nice to appetizer too.




Ingredients (6 servings)

Spray oil or a teaspoon of vegetal oil
1/2 onion choped
1/2 clove garlic chopped
350 grs. grinded beef meat
1 white egg
chives or green onion chopped
salt and pepper

1 1/2 tablespoon og grated bread
toasted sesame seeds( 3 tablespoon)
2 tablespoon of soy sauce



Method



1. In a fry pan add the vegetal oil and add the chopped onion and the garlic clove.

cook until are golden and cut the fire.

2.Preheat the oven at 190° (medium heat)

3.In a bowl mix the beef meat, the fry onion and the white, join well, add the chives,salt and pepper and finally the grated bread.

4.Make the little meat balls and rolled by the sesame seeds and reserve.
5.In a oven dish place some vegetal oil and place the ball meats, and brush these with the soy sauce .
6.Cook at oven by 15 to 20 minutes.

Serve with white rice and salads.
EN ESPAÑOL
Bolitas de carne con semillas de sésamo


Estas bolitas de carne realmente son deliciosas y sirven tanto para la comida (almuerzo) o como aperitivo, no son fritas, van al horno así que son muy saludable y deliciosas.
Una vez hechas se calientan perfectamente en el microondas.



Ingredientes (6 porciones)

Aceite en spray o una cucharadita de aceite vegetal
1/2 cebolla picada fina
1 diente de ajo picado fino
1 clara de huevo
350 grs. de carne de vacuno molida
ciboulette o cebollín picado fino
sal y pimienta para sazonar
1 1/2 cucharada de pan rallado
3 cucharadas de sésamo tostado
2 cucharadas de salsa de soya para pincelar

Método



1. En un sarten poner un poco de aceite, freir la cebolla picada y el ajo, calentando a fuego medio,una vez dorada apagar.
2.Precalentar el horno a unos 190° C (calor medio) En un bol mezclar la carne molida, la clara de huevo, la cebolla frita Y sazonar con el ciboulette,sal y pimienta.
3. Agregar el pan rallado y unir bien.
4. Hacer las bolitas de carne y pasarlas por el sésamo tostado, aceitar una fuente de horno, colocarlas y pintarlas con un pincel con la salsa de soya.
5.Hornear de 15 a 20 minutos.
Servir con arroz blanco y ensaladas.

17 July 2009

Blueberry Pie

You know how I love blueberries, really all berries Many times I want to make this lovely blueberry tart that I saw in Goodhousekeeping Magazine from July 2003, as ever you can use fresh blueberries or freeze blueberries.

They say is a pie and is true but is so similar to some kuchen that we made here.

What can I say?? is a really yummy recipes and I know many of you have a lot of blueberries, enjoy!!!





Ingredients



Dough

1 and half cup of flour

1/2 teaspoon of salt

1/2 cup of butter in cubes

2 tablespoon of vegetal oil

3 or 4 tablespoon of ice water



1.In a bowl mix the flour and salt and join with the butter in cubes and the vegetal oil until join well.

Until you will make a crumble dough.Add 3 or 4 of ice water and join well.Until is moist and firm.

2. Let at fridge by 30 minutes.Preheat the oven to 180 ° C (medium heat)

Place in a Tart mold (24 - 26 cm) Pour a greased paper and some beans.

Bake about 15 minutes and let chill before filling.








Blueberry filling and cream

Ingredients

1 and half whole milk
2 eggs yolk beaten
1 cup of sugar
5 tablespoon of cornstarch
1/2 teaspoon vanilla extract
2 tablespoon butter
4 cups blueberries
1 tablespoon of lemon juice

1. In a 2-quart saucepan, mix milk,yolks, 1/2 cup of sugar and 3 tablespoon of cornstarch.
Cook over medium heat until mixture boil and thickens,stirring.
Stir in vanilla and 1 tablespoon of butter.
Let chil the custard and stir .Spread over the pie shell and keep at fridge.

2. Meanwhile , in 3/4 saucepan , stir 1 cup of berries with 1/2 cup of sugar, 2 tablespoon of cornstarch and 3/4 cup of water, heat to boiling, cook by 2 minutes to thicken, stirring.Stir in lemon juice and 1 tablespoon butter.Cool. Stir in remaining berries.
Top the blueberries mix over the custard in pie shell.
Let refrigerate by 2 hours to set.





EN ESPAÑOL
Pastel o Pie de arándanos

Y he dicho como me gustan los arándanos. Como siempre este pie se puede hacer con arándanos frescos o congelados. Es una buena época para hacerlo. Los que están en verano tienen muchos arándanos y si no se pueden usar congelados.
Esta receta la adapté de la Revista Goodhousekeeping Julio 2003 y es una deliciosa receta.


Ingredientes masa

1 y 1/2 taza de harina
1/2 cuharadita de sal
1/2 taza de mantequilla
2 cucharadas de aceite o manteca vegetal
3 o 4 cucharadas de agua

Preparación Masa Pie:
En un bowl mezclar la harina y la sal, unir con la mantequilla y el aceite vegetal, unir bien y formar una masa áspera y migosa.

Rociar con 3 o 4 cucharadas de agua fría, agregar de a poco hasta formar una masa húmeda y suave.
Llevar la masa al refrigerador (envolver en un film plástico), y dejar por 30 minutos.
Despues estirar y llevar al molde de pie o tarta (24 o 26 cm)
Y llevar a horno por unos 15 minutos (para que no se eleve la masa poner un papel mantequilla con algunas legumbres o arroz)(horno 180° C calor medio)
Dejar enfriar.

Crema de relleno y blueberries

Ingredientes
1 y 1/2 taza de leche entera
2 yemas de huevo batidas
1 taza de azúcar granulada
4 cucharadas de maicena o harina de maiz
1/2 cucharadita de vainilla
2 cucharadas de mantequilla
4 tazas de arándanos
1 cucharada de jugo de limón

1. En una cacerola mezclar la leche, 2 yemas de huevo batidas, 1/2 taza de azúcar y 3 cucharadas de maicena o harina de maiz..Cocinar y mezclar hasta que espese.
Agregar la vainilla y una cucharada de mantequilla.
Revolver todo el tiempo suavemente..
Revolver y dejar enfriar.
Despues esparcir esta crema en el molde de pie ya hecho, dejar en el refrigerador mientras tanto.

2. En una olla colocar una taza de berries con 1/2 taza de azúcar y 2 cucharadas de maicena o harina de maiz y 3/4 taza de agua.
Llevar a fuego lento y cocinar unos 2 miutos hasta espesar.
Agregar el jugo de limón.Más una cucharada de mantequilla.
Enfriar y agregar el resto de los berries.Mezclar bien y vaciar sobre la crema del pie ya hecho.
Refrigerar por dos horas.

15 July 2009

Pears pudding

Really this dessert is so simple and delicious. I love pears. Here we have pears all year and I think in many places too.
Anyway if you dont have fresh pears you may use pears tin too.
As you see in the pictures above I cut pieces of this pudding with a round mold and ser with whipped cream but you can serve the same a piece with whipped cream or not.
Garnish as you like. (You may use chocolate pieces or mint leaves or some cherries or blueberries)
Is easy and nice. Have ginger powder that I think taste so special and delicious.



Ingredients (6 servings)

6 ripe pears
1 and half tablespoon of lemon
1/2 lemon grated peel
50 grs, sugar
1/2 teaspoon of ginger powder
1/4 teaspoon chopped mint

Batter
1 cup of flour
100 grs. of sugar
1 teaspoon of baking powder
1/4 teaspoon of salt
2 yolks egg
1/2 cup of milk
1 tablespoon of melted butter
some whipped cream
mint leaves
cherries or blueberries or chocolate pieces

Method

Preheat the oven to medium heat (180°C) Greased with a bite of butter a rectangle mold .
Peel and cut the pears in slices.Take out the seeds.
Place in a bowl with the lemon juice and grated peel lemon.
Add the sugar (50 grs.) ginger powder and chopped mint.
Mix slowly.
Empty the pears in the oven mold. Reserve.

Batter
In a bowl place the flour,sugar (100 grs) baking powder,and salt.
In other beat the yolks and milk and mix with the flour and others.
Add the melted butter.
Mix well. Empty over the pears in the mold.
Bake by 25 minutes or until the pudding is golden and dry.
Serve with whippes cream or as you like.




EN ESPAÑOL
Budín de peras

He aquí un postre super simple y delicioso.
Me encantan las peras.
Aquí tenemos peras casi todo el año así que me imagino que en otras partes del mundo tambien, en todo caso se puede hacer on un bote o tarro de peras tambien.
Como pueden ver en las fotos para la presentación corté el budín con un cortapastas (puede ser con un vaso) y se le coloca un poco de nata batida y puede ser chocolate picado, hojas de menta, cerezas o arándanos.
Tambien se puede servir sólo cortando un pedazo y adornando como se quiera.
El jengibre en polvo le da un gusto especial mezclado con el limón.

Ingredientes

6 peras grandes y maduras
1 y1/2 cucharada de jugo de limón
1/2 limón su ralladura
50 grs. de azúcar
1/2 cucharadita de jengibre en polvo
1/4 cucharadita de menta picada

Para el batido
1 taza de harina
1/2 taza de azúcar (100 grs.)
1 cucharadita de polvos de hornear
1/4 cucharadita de sal
2 yemas de huevo
1/2 taza de leche
1 cucharada de mantequilla derretida
Nata para decorar,mentas, chocolate picado o cerezas o arándanos.

Preparación

Precalentar el horno a temperatura media (180°c) .
Enmantequillar un molde rectangular .
Pelar y cortar las peras a lo largo, eliminar las semillas.
Colocarlas las peras en un bowl agragar el jugo de limón, y la ralladura, mezclar bien, Agregar el azúcar, jengibre, y menta.
Mezclar.
Verter la mezcla de peras en el molde rectangular.

Para el batido
En un bowl, mezclar la harina,azúcar, polvos de hornear y sal.
En un recipiente batir las yemas con la leche y agregar esta mezcla a la harina.
Añadir la mantequilla derretida.
Mezclar bien y verter encima de las peras.
Hornear durante 25 minutoso hasta que el budín esté seco y dorado.
Servir con crema batida o adornar con pedazos de chocolate, cerezas o arándanos.

9 July 2009

Wrapped salmon in phyllo dough

Well, you can see, other delicious salmon recipe (if you like salmon of course)and always I have wanted to make this salmon in Phyllo.

The phyllo dough (if you dont know) is a very thin dough that normally is used in Oriental foods, sweets or savoy.

You can find in Supermarket (come in a roll) with other doughs, or some Oriental stores is nice to make some fine food , if you think this recipe is so simple but the dough is nice.

Ingredients (5 servings)

5 skinless salmon fillets (fresh or freeze)

1 green pepper in slices

1 yellow pepper in slices

1 red pepper in slices

1 medium zucchini in slices (the green part)

2 green onions in slices

1/3 cup of lemon juice

5tablespoon of oil

4 tablespoon of white wine

salt and pepper

5 or 6 rectangles of Phyllo dough

1/3 cup melted butter (to brush)

green salads to serve



Method

Place the skinless salmon fillets in a large dish, add the lemon juice, add 3 tablespoon of oil, tha white wine and salt and pepper. Wrap with a plastic film. Keep at fridge until you will wrapped.

In a frying pan heat 2 tablespoon of oil and add the pepers in slices and the zucchini and green onions.Cook by 5 minutes or until the veggies are tender.

Reserve.

Preheat the oven at medium heat, about 190º C.

Over a table place the phyllo dough rectangle and place in the center a piece of salmon and some cooked veggies and make as a parcel as the picture, place in a large dish to oven, Wrapped well making parcels and place in the large dish.

Brush the parcels with melted butter.

Bake at oven by 12 minutes or until are golden.Serve with some green salads.








EN ESPAÑOL
salmon envuelto en masa phyllo
Esta deliciosa receta de salmón va envuelta en masa Phyllo, que es una masa muy suave y delicada. Es tan delgada que es preferible comprarla, la venden en unos rollos (como viene el film plastico) en casi todos los supermercados o tiendas de productos orientales, se pueden hacer diversas cosas ya sean dulces o saladas porque se adapta a todo, sólo se debe tener cuidado al tomarla y hacer los paquetes porque es muy delicada (es fácil que se quiebre) pero en este caso si sucediera no importa sólo se envuelve con otro pedazo de masa.
Ingredientes (5 personas)
5 filetes de salmòn sin piel (fresco o congelado)
1/3 taza de jugo de limòn
5 cucharadas de aceite
4 cucharadas de vino blanco
sal y pimienta
1 pimiento verde en tiras
1 pimiento rojo en tiras
1 pimientos amarillo en tiras
1 calabacín (optativo) en julianas la parte verde
2 cebollines en julianas
5 a 6 rectàngulos de masa phyllo
1/3 taza de mantequilla derretida
ensalada verde para acompañar
Preparación Preparación
Colocar los filetes de salmón en una fuente, rociar bien con el jugo de limón. agregar 3 cucharadas de aceite y el vino, rociar con esto el salmon. Sazonar con sal y pimienta, cubrir con film plástico y reservar en el refrigerador.
En un sartèn calentar el resto del aceite a fuego medio, agregar, los pimentones en tiras, los cebollines y si se quiere el calabacín . Saltear unos 5 minutos o hasta que las verduras estén al dente.Retirar y sazonar.Reserve.
Precalentar el horno a temperatura media (unos 190ºc)
Sobre una superficie lisa, extender rectángulos de masa phylo (hacer de a uno y colocar en el centro un trozo de salmón y encima unas verduras de las ya cocinadas. Envolver con la masa haciendo paquetes, ir colocando en una fuente de horno. Cuando estén todos listos pintar con una brocha con la mantequilla derretida.
Llevar la fuente al horno por unos 12 minutos o hasta que la masa se vea bien dorada.
Normalmente a esta temperatura es suficiente para que se cocine el salmón pero si se quiere probar partir un pedacito y pinchar con un tenedor.
Retirar del horno y servir con ensaladas verdes.

5 July 2009

Dulce de Leche layers Cake (torta mil hojas)







"Live in each season as it passes: breathe the air, drink the drink, taste the fruit."



Henry David Thoreau



(I love this sentence when I read at Marie'site a friend of mine, she has two lovely blogs if you dont know please visit her, http://www.ayearfromoakcottage.com/ and http://theenglishkitchen.blogspot.com/ )



I made other Torta Mil Hojas Recipe with layers in other posts (see cakes) buth is the typical that we make to birthdays and holidays, I make this Mil Hojas Cake to the Father's day a couple weeks ago and


I have to say this is really yummy, the dough is as the alfajores if you know (so smooth) and the Cake is with layers stuffed with Dulce de leche.




Normally I make the layers the day before and stuffed with dulce de leche to next day.





Ingredients


5 cups of plain flour


100 grs. butter or margarine


3/4 cup of milk (warm)


8 yolks



2 whites

To fillin

4 cups of Dulce de Leche (or three tins condensed milk boiled) see labels to make


To cover

grated coconut or pieces of dough in pieces with Dulce de Leche



Method:


In a bowl mix the flour, yolks, whites, and warm milk, join well and place over the table kitchen and make a smooth dough kneading.


Let rest the dough by 15 minutes cover by a towell kitchen.


Now, Extend a piece of dough and with a roll pin make as a circle, with a plate about 24 cm, place over the dough and cut by the border. The dough circle has to be about 2mm. of thickness.



Floured the oven tray and place the dough circle and prik with a fork.



Place at oven medium heat (190ºC) the discs and bake by 8 minutes or until are golden.Take care because are so fast to cook.



Place in a large dish to stuff after.



To stuff you may make the following:

Filling only with dulce de leche.

Make a C ream with Dulce de leche and double cream ( about 1 cup and half)

if you like less sweet.



To cover, spread Dulce de Leche in all Cake and grinded some dough circles and sprinkle over it.


Or sprinkle grated coconut.



EN ESPAÑOL


TORTA MIL HOJAS


Esta es una torta que hice para el día del Padre unas semanas atrás.


Hace mucho que no la hacía. En otro post puse hace un tiempo otra tarta en cpaas también, pero son capas de bizcocho, ésta es con capas de masa de alfajor para los que los conocen. Para mí gusto es una masa más crujiente.


Normalmente hasgo las hojas el día anterior y la relleno al día siguiente con el Dulce de Leche.


Ingredientes

5 tazas de harina normal (sin polvos)

100 grs. de mantequilla o margarina

3/4 taza de leche tibia

8 yemas

2 claras

relleno:
4 tazas de Dulce de Leche o 3 botes de leche condensada cocidos (ver labels para Dulce de Leche)

taza y 1/2 de nata espesa (optativo) si se quiere mezclar con el Dulce de leche para que no quede tan dulce.

Para cubrir:

Puede ser coco rallado o pedazos de la misma masa.

Método

Colocar sobre la mesa de amasar la harina, la mantequilla, las yemas de huevo, y las dos claras, unir, Agregar la leche tibia y unir bien haciendo una masa suave y flexible (si se necesita agregar un poco más de harina pero no mucha)

Dejar reposar la masa por 15 minutos a temperatura ambiente.

Extienda la masa y usleree pasandole el rodillo hasta que esté más o menos de 2 mm.

Cortar discos de masa con un plato de unos 24 cm

Prepar la lata del horno (prender el horno a unos 190ºC) y colocar los discos sobre la lata enharinada, uno o dos dependen del tamaño.

Pinchar cada círculo con un tenedor para que no se hagan globos.

No cocinar más de 8 a 10 minutos hasta que estén ligeramente dorados. Se hacen muy rápidos una vez que el horno está caliente.

Retirar y dejar enfriar sobre una rejilla o un plato de torta para despues rellenar.

armar la torta y rellenar con el Dulce de Leche.

Se puede rellenar con solo con dulce de leche entre capa y capa.

O mezclar la nata o crema espesa con el dulce de leche queda más suave y menos dulce.(aunque si se fijan las hojas NO llevan azúcar)

Para cubrir esparcir el dulce de leche por los lados y sobre la torta y espolvorear ya sea coco o con la masa de la misma torta molida como se ve en la foto.

3 July 2009

Tuna Pudding with parmensan cheese

Other healthy recipe and so tasty of course (Im thinking in you that are in summer time but we eat with pleasure)


You can make in a a large plate or in little ramekins, I use this clay bowls that we use to many things, chicken pudding,prawns puddings or corn puddings. You make in this and serve in the same (I made it) at Table.


If you come sometimes to Chile I advise buy this type of clay bowls that are nice to cook seafood too.

And you can use at microwaves and normal oven.



Ingredients(6 servings)



3 Water Tuna tins (about 200 grs. each one)

or 600 grs. fresh tuna (cooked)

1 onion chopped

2 cups of half and half milk

1 cup of bread crumbs

4 eggs

3 tablespoon of vegetal oil

40 grs. parmesan grated cheese

salt

2 tablespoon of chopped parsley



Method



Heat a frying pan with the oil and add the chopped onion, until is little golden.Cut the fire.
Add the tuna in pieces, the breadcrumbs, milk and salt.Stir well.

Beat the eggs and add to the Tuna mix. Join Well.

Cut the fire and add the chopped parsley.

Greased only a little the ramekins or clay bowls and distribute the mix in these.

Sprinkle the parmesan grated cheese over them and place at normal oven ( 190º C)about 15 to 20 minutes or until are golden.

Serve with some chopped lettuce or tomatoes.


En Español


Budín de atún con queso parmesano rallado
Otra receta saludable y deliciosa sobre todo para los que están en verano en el hemisferio norte, aunque nosotros igual comemos estas cosas con mucho placer.

En fin no es difícil y muy sabroso.

Para prepararlos you usé estos pocillos de greda que son típicos de acá, pero que además usamos para el pastel de choclo,(de maiz), o budín de pollo o de mariscos.
Si alguna vez vienen les aconsejo comprarse aunque se unos 4 o seis, son muy buenos para cocinar, la comida queda muy buena y en los mismos pocillos se lleva a la mesa. Sirven para el microondas y para el horno normal.

Si no se hacen en pocillos de cerámica especial para horno.

Ingredientes (6 porciones)
3 botes o tarros de atún al agua (aprox 200 grs. c/u)
o 600grs atún fresco ya cocido.
1 cebolla picada fina
2 tazas de leche semidescremada
1 taza de pan rallado
4 huevos
2 cucharadas de perejil picado
sal
3 cucharadas de aceite vegetal
40 grs. queso parmesano rallado
Método
Calentar en un sartén el aceite y freir la cebolla picada hasta que esté dorada.
Agregar el atún en pedazos, la leche, el pan rallado y la sal a gusto.Unir bien.
Btair los huevos y agregarlos a la mezcla de atún, revolver bien. Al final agregar el perejil picado.
Preparar los pocillos con un poco de mantequilla o aceite (para que no se peguen)
Repartir la mezcla en los pocillos de cerámica o bowls, y esparcir el queso rallado parmesano.
Llevar a horno (190º C) por unos 15 a 20 minutos, o cuando se vean dorados.
Retirar y y servir en los mismos pocillos, acompañados de ensaladas (leguga o tomates) y poner limones en mitades para echarle al budín el que desee.

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