5 April 2009

Walnut & chocolate mini balls! (Confites de nuez con chocolate)




I made these mini chocolate balls to the event hostess Nicole of http://artandaioli.blogspot.com/ she has a wonderful blog that mix Art (she is really an artist) and food recipes. I really enjoy her blog. And now she hostess an event called Open House, A bloggery Celebration .





I made this recipe to her nice and lovely Event.


Ingredients


1 tin of sweet condensed milk(you will use 3/4 aprox)

1 teaspoon of liquid vanilla

1/2 k. of grinded walnuts

3/4 k. normal cookies (as biscuits or others)

1/2 cup of chocolate powder or cacao semi sweet

little cupcakes to the balls


Method

In a bowl place the grinded waltnuts, the cookies (grinded too), mix well, add the liquid vanilla, add 3/4 of the condensed milk and join all, (if you think are a little dry add more more condensed milk, try making a little ball to see the texture), rool over the powder chocolate the balls and place in a dish to let dry to normal temperature.

Later place in little cupcakes.(the kids love to make these and can help)




EN ESPAÑOL

Confites de nuez con chocolate.


Hice estos mini confites (mi mamá los hacía para nuestros cumpleaños) par un evento que se llama Open House de Nicole que tiene un blog precioso http://artandaioli.blogspot.com/ en que combina cosas bellísimas que hace (es una artista) con recetas de cocina, está de aniversario de blog y pidió si le queríamos mandar recetas para el evento.

Con todo cariño le he preparado esta receta que los niños y los adultos aman.

Los niños les encanta preparar estos confites.


Ingredientes
1 bote o tarro de leche condensada
(se ocuprá 3/4 del bote aprox)
1/2 kilo de nueces molidas
3/4 kilo de galletas dulces molidas (normales)
1 cucharadita de vainilla líquida
Chocolate en polvo para pasar los confites
Cápsulas pequeñas para colocar los confites
Preparación
En un bowl mezclar las nueces molidas con las galletas, agregar la vainilla, mezclar con 3/4 del bote de leche condensada (s i se requiere se le agrega más, hacer una pelotita para ver la textura). Unir bien.Hacer los confites y pasarlas por el chocolate en polvo. Dejar secar en un plato y despues colocar en las cápsulas. Dejar a temperatura ambiente.