6 October 2009

Bake Rice Pudding





This recipe is inspired in an Indian Recipe, I adapted from Better Homes Recipes, and how they say "this pleasently sweet, Indian-style rice pudding is smooth and curstardy with a hint of cardamom"

I love cardamom because with a little is tasty so delicious, many people call Cardamom "Indian Vanilla" but vanilla comes from Orient too, anyway, this is a dessert nice an simple.

The cardamom powder sold in all Supermarket, come in little bags or others little jars.

And of course you may find in Oriental stores too.




The recipe

Ingredients

3 egg whites

1 egg

1 and 1/2 cups of milk

1/2 cup of sugar

1 teaspoon of vanilla

2/3 cup cooked rice

2 tablespoons of goden raisins (optative)

1/2 teaspoon ground cardamom

1/2 teaspoon finely sheredded orange peel

Garnish: Mint leaves and finely orange peel.

Method

1. In a medium bowl combine egg whites, egg, milk,sugar and vanilla.


Beat until combined but no foamy.


Stir in rice, golden raisins, cardamom and orange peel.


2.Place in six custard cups of souffle dishes in a 3 quarter rectangular baking dish (bain Marie) an oven rack.


Divide rice mixture among cups. Place boiling water into baking dish around custard cups to a depth of 1 inch.


3. Bake in 190° oven about 40 minutes or just until stirring after 20 minutes.

Let cool and garnish with some finely sheredded peel orange and mint leaves.


Make 5 servings.



En español

Budín de arroz al horno

Esta receta está inspirada en una receta India que adapté de Better Homes and Gardens y como ellos dicen:"Es una deliciosa receta de budin de arroz estilo indio y que lleva una pizca de cardamomo"


El cardamomo viene en pequeñas bolsitas o frascos, es una especia que viene de la India, y la venden en los Super o en negocios de productos orientales.

La receta

Ingredientes

3 claras de huevo

1 huevo

1 y 1/2 taza de leche

1/2 taza de azúcar

1 cucharadita de vainilla

2/3 taza de arroz ya cocido

2 cucharadas de pasa rubias (optativo)

1/2 cucharadita de cardamomo en polvo

1/2 cucharada de cascara de naranjas cortada fina

Para adornar: hojas de mentas y cáscaras de naranja finas.





Preparación

En un bowl mediano, batir las claras de huevo, el huevo, la leche, azúcar y vainilla.

Batir hasta que esté unido pero no espumoso.

Unir con el arroz, las pasas rubias , el cardamomo y las cáscaras de naranja.

. Colocar 5 cuencos o bowls de cerámica en una fuente metálica cuadrada para que vayan a baño maría.



Repartir la mezcla de arroz en los cuencos. Agregarle agua a la fuente donde van los bowls, y llevar a horno por unos 40 minutos a horno mediano a unos 190° C.

Dejar enfriar y adornar con hojas de menta o cáscaras de naranjas cortadas en lonjas finas.

























25 comments:

  1. yumm! my mom makes rice pudding for a Danish traditional dessert at Christmas!

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  2. Thanks mini baker, sure your Mom cook fantastic, as you, Gloria

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  3. Gloria, me mude!! No me olvide de vos, aqui estoy chequeando tu maravilloso blog de nuevo, pero pase de Good Pueblo a Cookie therapy.
    Besos

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  4. Virgina que bueno que viniste ya fuí a visitar tu blog nuevo es muy lindo,xgloria

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  5. Love the look of this rice pudding. And what a great touch with the orange rind!

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  6. No podrías cambiármelo por un bocadillo de jamón, eh guapa????

    :)

    Besos

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  7. Veo que has cambiado los "muebles" del blog. Este nuevo diseño te ha quedado precioso y más acogedor, si cabe, que antes; en recepción: Brandi y Nora ¡todo un lujo! y en el buffet libre esta maravilla de postre. De nuevo apuestas por el contraste de sabores: naranja, vainilla, cardamomo, pasas, menta... ¡Uhmmmm....! Un pasaporte seguro al exotismo y al sabor. Creo que todos llevamos una vida monótona y estresada (trabajo, familia, tráfico, agobios...), una manera perfecta de recargarnos de energía y placer es hacer un break, sentarnos tranquilos, escuchar tu playlist y saborear sin prisas este dulce de arroz.
    Esos son los importantes pequeños placeres de la vida. Los imprescindibles y seguros placeres de la vida.
    Besos.

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  8. Great looking rice pudding Gloria! As you know we love rice pudding in this house!! I love your new looking page and the new header! Very, very nice!!! xxoo

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  9. I love rice pudding, neve rhad this baked one looks so so yumm.

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  10. Hola, guapísima, perdona que haya tardado un poco en venir a ver tus platos... ¿será porque me he vuelto a engordar? Buahhhhhhh...
    Pero es un placer escuchar la música tan preciosa que has puesto y este plato con cardamomo, me encantaría probarlo.
    ¿qué tal va todo, darling?
    Confío que muy bien y sigamos unidas en la oración , la una por la otra, vale?
    Mil besos y abrazos, linda.
    Muac muac muac

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  11. the smell of cardamom and orange will this is cooking would drive me crazy--it'd be hard to wait for it to get done! great pudding, gloria!

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  12. Thanks dear Anh!Love orange you know! xxgloria

    Ah Toro lo siento, puede que la proxima sea salado nunca se sabe en este blo je, porque vasmos haciendo lo que s epuede, pero ya veremos, besoos gloria


    Gracias Gato tú siempre tan amable, si cambié el look del blog, siempre me gusta hacerlo de vez en cuando,renovarlo un poco,
    tambien creo que son importantes los pequeños placeres de la vida ¿Qué haríamos sin esos placeres? gracias, cariños, gloria

    Thanks dear Marie, yes I know you love rice puddng!xoxoxoxox
    Huggs!!

    Thanks dear Happy Cook, try this is lovely and yummy!! xxgloria

    Felicitas gracias por venir, te mando muchos cariños, gloria

    Grace I love how smell cardamom too is absolutely nice.
    thanks a lot, xxgloria

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  13. I love rice pudding Gloria but I've never made it. I love yours! Thanks for posting it!

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  14. Thanks dear Bunny, Im glad you loved it, try this recipe is simple and yummy!! gloria

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  15. What an excellent idea to bake the rice pudding rather than cooking it on the stovetop!

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  16. Adore this Indian style sweet, typical made with rice....gorgeous!

    Cheers!

    Gera

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  17. Thanks a lot Cynthia , waht really nice are you, I love tis type of desserts, huggs! gloria


    Thanks a lot Gera I adore too, love Indian style, and this dessert is yummy and simlple, thanks by coming Gera,xoxoxo gloria

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  18. I love cardamon too! It has such a nive, particular flavor. Your dessert sounds delicious!

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  19. Thanks Karine, you are so nice I think cardamom is absolutely lovely and tasty, Gloria

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  20. Such a comforting dish Gloria wuth the Canadian Thanksgiving right around the corner...in fact this weekend.

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  21. Thanks a lot Vall and I whish you a lovely Thanksgiving,xoxoxo gloria

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  22. wow everything i love in one bowl: orange, mint and rice in a sweet original dessert!! love it!

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  23. Thanks my dear and lovely sister! xoxoxoxoxoxo gloria

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  24. A real treat! Fantastic!

    Cheers,

    Rosa

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  25. Thanks dear Rosa, you are always nice! xoxoxo gloria

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

Not anonymous users

Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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