9 February 2009

Polenta quiche with grind turkey and basil (or without the grinded turkey)


From my oven to your table!! ja!

We made this polenta quiche yestarday for lunch and all family enjoy, I made two versions, the large with turkey and hierbs and other little with only onions and hierbs to my lovely daugther doesn't meat.

So Im proud to tell this is a dish with a version to veggies and others.

I ahd used polenta bfore to others things but never made quiches, I love it!!!




These are the little quiches to my lovely daugther (cream,eggs,green onions,cheese and basil)

The dough is the same of course.


You can made in little molds or in a large ceramic or glass mold, as you like, not problem. I made a large in a ceramic dish to tartes and a little to daugther.



Ingredients( 6 servings)

250 grs. polenta

1 cup of flour (240 grs.)all purpose

120 grs.butter cold in cubes

1 egg

salt and pepper



to filling

1/4cup of olive oil or other

2 green onions chopped

1 garlic clove

1/4 cup of red pepper finely grated
1/4 cup of green pepper finely grated

1 cup of grinded turkey or chicken in slices

1 tablespoon of basil chopped (fresh or dry)

1 cup of double cream

4 eggs

1 cup of gated parmesan cheese



Method Dough

In abowl processm (or make with your hands) the polenta,flour,butter and egg, and salt (1/2 teaspoon).

Make a ball with the dough and wrap with a plastic and let in fridge by 15 minutes.

Menawhile in a frying pan,heat the oil to medium heat add the green onions chopped and the garlic, cook by a while and add the red and green peppers.Cook by 5 minutes more, now incorporate the chopped basil and the turkey or the chicken (in veggie version you dont need the turkey of course)

Add 1/2 cup of cold water and cook to evaporate the liquid.Let cool off by a while.

In a medium bowl place the cream, eggs and the middle of the parmesan grated cheese. Mix well with a manual beater, add to the the other mix and stir well. Reserve.



Over a kitchen table powdered with flour place the dough and roll about 1,5 cm (if you think you need more flour add a little) and line the large dish or the little with the dough. Empty the mix you reserve and powder with grated cheese and place to medium oven about 20 minutes until the mix look firm and golden.

Serve with tomatoes in slice or other salads.

EN ESPAÑOL

Quiche de polenta, con pavo o pollo molido y albahaca

Este quiche lo hicimos ayer con los niños, en dos versiones la con pavo o pollo y la otra sin carne ya que he explicado que mi hija hace un tiempo no come carne.

Yo Había ocupado polenta para otro tipo de platos pero quiche no había hecho nunca pues me ha encantado y le debo de cir que es riquísima, ovbiamente se puede hacer con otros tipos de rellenos (pescado,callampas, calabacines etc. y la masa es muy rica.







Ingredientes

250 grs. de polenta(aquí en los super está con la harina o sémola)

1 taza de harina normal (240 grs.)

120 grs de mantequilla fría y en cubos

1 huevo

sal y pimienta

Relleno

1/4 taza de aceite de oliva u otro

2 cebollines picados finos

1 diente de ajo(picado)

1/4 taza de pimentón o pìmiento rojo cortado en cuadritos

1/4 taza pimentón verde picado en cuadritos

1 taza de pollo coratdo en tiras o pavos molido

1 cucharada de albahaca seca o fresca

1 taza de crema o nata

4 huevos

1 taza de queso parmesano rallado

Método

En la procesadora o con las mano unir en un bowl la polenta,la harina,mantequilla y el huevo, formar una masa como una bola, envolver en plástico y colocar en el refrigerador por unos 15 minutos.

Mientras tanto en un sartén colocar el aceite a fuego medio, agregar los cebollines y el ajo, cocinar dos minutos y agregar los pimentones picados, cocinar 5 minutos más y agregar el pollo o pavo y la albahaca, sazonar con sal y pimienta.Verter 1/2 taza de agua fría y cocinar hasta evaporar el líquido.Retire y deje entibiar.ç

En un bol coloque los huevos, nata o crema y la mitad del queso rallado, batir con una batidor manual,agregar a la mezcla anterior y revolver.

Sobre una superficie lisa enharinada,colocar la masa ya preparada y uslerear ya sea para moldes pequeños (en este caso cortar círculos) o en un molde de tarta como para pie.

Verter encima el relleno y espolvorear con el resto del queso rallado, cocinar en horno a temperatura media por unos 20 minutos o hasta que esté dorado y cuajado.

Servir con ensalada de tomates u otra.

31 comments:

  1. Hola hadita! Alguna vez he comido quiche del que venden preparado y no está mal, seguro que nada que ver con el hecho en casa. Me puedes mandar uno vegetal por favor... :D

    Besitos!

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  2. De verdad que te encantaría María Jesús prueba esta receta! y puedes refrigerar la masa, a la Espe le encantó, xxGloria

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  3. I like the sound of a polenta quiche!

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  4. Gloria your quiche looks wonderful!

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  5. Gloria, se ve muy rico, con polenta nunca hice una quiche, es una buena idea.
    En las fotos se ve que cada vez queda menos de quiche...jajja.
    Oye, finalmente te prestaron el pc.
    Bien por ti.
    Besos

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  6. Se ve deliciosa Gloria. Yo si que he cocinado quiche pero no con polenta. Me ha llamado la atención.
    Besos

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  7. Thanks Kevin,really was nice, so nice,I love the dough, is really tasty !! Gloria


    Thanks dear Bunny, really I love this quiche.xxxGloria

    Psst! Kako fue toda una lucha, a Gerardito se le ocurrió bajar un juego (pokemon no sé que Nº) y se lo pasan jugando horas!! y en ese computador es donde bajo las fotos porque el otro es so antique. Finalmente me las arreglo de noche.Kako me encantó la polenta en el quiche queda super! Gloria


    Hola Rosa, gracias por venir, que tiempo que nos ve´´iamos, como vuela el tiepo!! Te iré aver. Me encantó la polenta en el quiche! queda so good!! besosss Gloria

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  8. I love using polenta on food, just gives the right consistency.
    Great quiche x

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  9. Yes Ann is fantastic for consistency and for this I love this quiche.Thanks dear,Gloria

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  10. i've never seen polenta used in quite this way, but it looks fantastic!

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  11. Que rico Glori, me encantan las quiche. En Francia se toman mucho, pero en España no tánto.

    Son exquisitas todas, suaves, esponjosas mmmmmm

    Besos mi niña.

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  12. Grace, try I love this dough!! xxGloria

    Guerrera me encantan los quiches siempre hago y con una ensalada son fantásticos, este me encantó la masa con polenta era primera vez que lo hacía. besooss Gloria

    Por supuesto Toro, repìtete no más, atí te gusta lo salado más que el dulce, xxxGloria

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  13. Thanks dear Andhra you are welcome, really I love polenta in the quiche dough! xGloria

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  14. This comment has been removed by the author.

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  15. LOL - grind turley without the turley - very clever. looks delicious Gloria.

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  16. A polenta quiche! What a fantastic idea! I bet this was scrumptious.

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  17. Hola Belmar, bienvenido. Gloria

    Cakelaw, many thanks really I wanted to explain the two versions ji!! thanks, Gloria

    Yes Emily, now I love polenta quiches!! LOL Gloria

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  18. Gloria, polenta quiche sounds delightful...one piece left for me? I always stick by my friends, my dear.

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  19. Thanks dear Peter, you make me happy when stopping by!! I appreciate so you know!! Really I love this polenta quiche!!!I only want to make quiches with polenta know!!! is so tasty. xLOL Gloria

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  20. This is such an interesting concept to make the quiche with polenta.

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  21. Thanks dear Cynthia is so nice really I like polenta quiche.Gloria

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  22. oh my dear sister, you never run out of good ideas!! this is delicious polenta quiche!! i love it

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  23. Thanks dear, really I love polenta quiche, huggs!! Gloria

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  24. Dearest Gloria, your quiche looks gorgeous!!

    Rosie x

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  25. Thanks dear Rosie, thanks by stopping by !! xxxGloria

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  26. I am a big fan of polenta! This looks great!

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  27. Many thanks María I love polenta too! xxGloria

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  28. Im making a test!

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

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Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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