28 September 2008

Berry Mousse with red wine and white chocolate sauce

Isn't beauty this berries Mousse?? I have to say this lovely recipe is from Gloria Frugone a Cook teacher of here in a special issue cook (Julio 2007, Revista Ya el Mercurio) I really love her recipes amd I think she like how me the berries.
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Ingredients


200 grs. of blueberries (freeze or fresh)

200 grs. of raspberries (freeze or fresh)

3/4 cup of sugar

3/4 cup of red wine

1/4 teaspoon of cinnamon powder

2 teaspoon of gelatin powder dissolved in 2 tablespoon of water

2 cups of heavy cream





White chocolate sauce

100 grs. white chocolate
1 tablespoon of butter

PREPARATION

1. Mix the red wine and the sugar in a little pot and cook medium heat, until you have a syrup.


2.Mix this syrup with the berries and the cinnamon. Reserve.


3.Dissolved the gelatin to Bain Marie and add the berries stirring, let chill.


4. In a bowl beat the heavy cream until is hold peaks.Incorporate the berries, empty this mix to a loaf mold wrap with aluminium paper, cover and refrigerate by two hours.

5. To serve turn over in a large dish, cut in slices and serve with white chocolate sauce.


White chocolate sauce: Dissolve to Bain Marie the white chocolate, heat slowly, cut the fire and add the butter and mix well with a woodspoon.


Note: Although is delicious with the white chocolate perfectly you can eat without it if you want save some calories.



EN ESPAÑOL

Mousse de berries con vino rojo y salsa de chocolate blanco

¿No es precioso este postre de berries???? Tengo que decir que esta deliciosa receta es de Gloria Frugone, profesora de cocina en un libro especial de cocina del Diario El Mercurio (Julio 2007).

Ingredientes

200 gramos de frambuesas (frescas o congeladas)

200 gramos de aràndanos

3/4 taza de vino rojo o tinto

3/4 taza de azùcar granulada

1/4 cucharadita de canela en polvo

2 cucharaditas de gelatina sin sabor disuelta en 2 cucharadas de agua

2 tazas de crea o nata para batir

Salsa de chocolate blanco

100 grs. chocolate blanco

1 cucharada de mantequilla

1. Mezclar el vino y azùcar y disolver en una olla pequeña.Cocinar a fuego medio hasta que se forme un jarabe o almìbar claro.

2.Mezclar este almìbar con los berries y la canela. Reservar.

3.Disolver la gelatina a bañomarìa y agregar las frutas rojas revolviendo,dejar enfriar.

4.En un bol batir la crema hasta que estè espesa e incorporar suavemente las frutas rojas, Traspasar todo a un molde alargado forrado con papel aluminio,tapar y refrigerar dos horas.

5.Voltear el Mousse en una fuente o plato grande y servir decorado con el chocolate blanco.

Salsa:

Disolver a baño marìa suave el chocolate,retirar del fuego,agregar la mantequilla y revolver bien.

Nota: Este postre se puede servir perfectamente sin el chocolate blanco la Mousse es igual de rica y asì se ahorran calorìas.

26 September 2008

Cherry tomato Tarta


Today I post a delicious recipe to Bookmarked recipes from my friend Daniela of http://pimientaychocolate.blogspot.com/ she has a wonderful blog with yummy recipes, she is from Uruguay but now live in Portugal.

This is my entry to Bookmarked Recipes of Ruth of http://justaddeggs.blogspot.com/ in all Mondays.

Ingredients Filling

500 grs. Cherry tomato

1/2 cup chopped basil

4 eggs

400 grs. Ricotta cheese

100 ml of double cream

100 grs of oatsmeal
salt and pepper


Dough Ingredients

1 1/2 cups of flour
1/2 teaspoon of salt
100 grs. of butter
1 egg
1/3 cup of water

Method dough
Join with the hands in a bowl the flour,the butter and the salt, join well, add the egg and the water and make a dough.
Let rest by 30 minutes.
Prepare a tarte mold about 26 cm. diameter with butter and extende the dough over it. (if is need add a bite of flour)

Method filling
In a bowl beat the eggs and add the ricotta,the double cream and the oatsmeal, add salt and pepper to your taste.Mix well and let rest the batter by 30 minutes (to moist well the oatsmeal)
Wash the cherry tomato and preheat the oven to 180ºC.
Place the batter of ricotta,cream and eggs with oatmeal, will be thick, Place the little tomato over the mix and push slowly.
Bake at oven by 40 to 45 minutes.





EN ESPAÑOL

Tarta de tomate cereza

Les tengo una super rica receta del blog de Daniela http://pimientaychocolate.blogspot.com/ que muchos de ustedes seguramente conocen. En su blog tiene deliciosas recetas, Daniela es de Uruguay y vive en Portugal. Esta es mi entrada a Bookmarkedrecipes de Ruth http://justaddeggs.blogspot.com/ .

Ingredientes relleno


500 grs. tomate cherry
1/2 taza de albahaca fresca picada
4 huevos
sal y pimienta
400gs queso ricotta
100 ml de nata o crema
100 grs. copos de avena

Ingredientes masa
1 1/2 taza de harina normal
1/2 cucharadita de sal
100 grs. de mantequilla
1 huevo
1/3 taza de agua

Preparaciòn masa
En un bowl mezclamos la harina, sal y margarina con la ayuda de un tenedor hasta que estè granulada, incorporar el huevo y el agua y formar una masa uniforme. Dejar descansar por 30 minutos.


Engrasar un molde de tarta de unos 26 cm. de diàmetro.
Extender la masa y forrar el molde.

Metodo para rellenar la tarta

En un Bowl batir los huevos con la ricotta y la nata o crema y le agregamos los copos de avena, añadir sal y pimienta y la albahaca picada.
Mezclamos todo y dejamos reposar por unos 30 minutos.
Lavar los tomates y encender el horno a 180º C.
Colocar la preparaciòn de ricotta que tiene que tener una consistencia espesa, sobre la masa de tarta, se ponen los tomates sobre esta crema presionandolos ligeramente.
Hornear de 40 a 45 minutos.

23 September 2008

Blackberries & Yogurt Triffle

What can I telll you is an other berries dessert and is so yummy!
I had this recipe is from Revista Ya (Mercurio Newspaper) and I adapted this recipe from Gloria Frugone a cook teacher from here.
Nota: I made with champagne cookies but if you dont have in your country you may use other sponge cookies or same cakes in a nest recipe I will give you a recipe of Champagne cookies that I have.I put some pictures here of the cookies I used.

Ingredients
12 champagnes cookies in pieces (lady fingers cookies)
100 ml. orange's juice

1 1/2 cup of plain yogurt
1 1/2 cup of whipp cream
5 tablespoon of sugar
250 grs. blackberries freeze or fresh
lemon juice of 1/2 lemon
1 tablespoon of caster sugar

Method
1. Mix blackberries , lemon juice and caster sugar. Keep at the fridge.
Cut the cookies in pieces and distribute in six glasses dessert.
Then moist the cookies in the glasses with the orange's juice.
2.Whipp the cream firm and add slowly the plain yogurt and the 5 spoonfuls of sugar.


3.Distribute 3/4 of the mix in the glasses over the cookies m and cover with blackberries, and again with whipped cream and finally some berries over all.

4. Place the glasses at refrigerate until will be served.
Is good to breakfast or a Brunch.

NOTE: Some lovely friends told me that champagne cookies are LADY FINGERS so you know now. Thanks friends!!






EN ESPAÑOL
TRIFFLE DE MORAS Y YOGURT

Es otro postre con moras, muchos me dicen que les encantan a mì tambièn.
Las galletas que usè acà se llaman de champaña, por eso puse una foto. Pero me parece que en España por lo menos se llaman bizcochos de soletilla si no ocupen unas galletas similares. màs adelante en un postre que voy a hacer pondrè las recetas de las galletas de champaña que siempre es pràctico conocerla.
Esta receta la adaptè de Gloria Frugone, una profesora de cocina de acá que publica recetas en la Revista Ya que viene con el Diario El Mercurio de nuestro país.

Ingredientes

12 galletas tipò champagne o o bizcochos de soletilla
100 ml. de jugo de naranja
1 y 1/2 taza de yogurt normal sin sabor
1 y 1/2 taza de crema o nata para batir
5 cucharadas de azùcar o su equivalencia en endulzante en polvo
250 grs, de moras o pueden ser frambuesas (Congeladas o frescas)
El jugo de 1/2 limón
1 cucharada de azùcar glass o impalpable

1. Mezclar las moras con el jugo de limón y el azùcar glass.Mantener frío.
Repartir las galletas partidas en 6 copas de postre altas.Bañar con el jugo de naranja.
2.Montar o batir bien la crema o nata,agregar el azúcar y suavemente el yogurt.
3.Verter 3/4 partes de la mezcla en las copas sobre las galletas, cubrir con las moras y de nuevo con la nata batida, encima colocar unas moras.
4.Refrigerar hast servir. Decorar si se quiere con hojas de menta.
Sirve de postre o de desayuno o brunch

21 September 2008

Grits,cheese, and Onion soufflès






For To this Bookmarked Recipes I wanna made some savoy recipe and I find this tasty recipe in Bon Appètit Magazine, June 2008 and you may look their yummy recipes in http://bonappetit.com/ I love this magazine I have made many desserts and others yummy recipes. So this is my entry to Bookmarked Recipes, every Mondays of Ruth'kitchen experiments, http://justaddeggs.blogspot.com/ .



This versatile soufflès can be served for breakfast or lunch, or as a side dish for dinner (Kitchen bonneappetit)



Ingredients

2 tablespoons butter

3/4 cup chopped onion

3/4 cup chopped leek

1 1/2 cupos whole milk,divided

1/2 teaspooon of salt

1/3 cup quick grits or semolina

4 large eggs, separated

3 green onions chopped (optional)

1 cup grated cheese divided (about 4 ounces)



Method



Preheat oven at 220º C, butter 4 or five souflee dishes, I used the remarking I have.

Melt 2 tablespoons butter in large saucepan over medium heat. Add onions and leek; sautè 3 minutes.

Mix in 1 1/4 cups of whole milk and 1/2 teaspoon of salt, then grits or semolina begin to simmer.

Reduce heat to low, cover and cook until thick,stirring occasionally, about 5 minutes.

Meanwhile,whisk remaining 1/4 cup of milk and yolks in small bowl to blend.
Remove grits or semolina from heat. Stir in yolk mixture,then green onions
and 3/4 cup of cheese. Beat whites in medium bowl until stiff but not dry.Fold into grits mix in 3 additions.

Divide mixture among prepared dishes (mixture will come all the way totop of dishes)Sprinkle with 1/4 cup cheese.
Bake soufflès until puffed and brown on top, about 18 minutes. Serve inmediately.
(Is normal they down a little)



EN ESPAÑOL

Soufleès de semolina,queso y cebollas


Para esta entrada de Bookmarked recipes querìa hacer algo salado porque me gusta ir alternando cuando puedo, y encontrè este rica receta (por lo menos a mì me encantó) en la Revista Bon Appetit (de USA) que estoy suscrita y tiene estupendas recetas yo he hecho postres y algo de salados tambien esta es la revista de Junio/2008 y se pueden ver las recetas en http://bonappetit.com/, esta es mi entrada para Bookmarked recipes de Ruth en http://justaddeggs.blogspot.com/ y su blog es Ruth'kitchen experiments.

Ingredientes

2 cucharadas de mantequilla

3/4 taza de cebolla picada

3/4 taza de puerros picados

1 y 1/2 taza de leche entera

1/2 cucharadita de sal

1/3 taza de semolina

4 huevos grandes separados (las claras de las yemas)

3 cebollines picados (optativos)

1 taza de queso rallado

Mètodo

Precalentar el horno a 220º C (medio alto)

Enmantequillar 4 o cinco cuencos o bowls para souflee. Derretir 2 cucharadas de mantequilla en un sartèn grande a medio calor, Agregar las cebollas y los puerros picados, sofreir por 3 minutos .

Agregar una taza 1/4 de leche, la cucharadita de sal, agregar la semolina y revolver, reducir el fuego y cocinar hasta que estè espeso,revolviendo ocasionalmente, cocinar por unos 5 minutos.

Mientras tanto, batir las yemas con 1/4 taza de leche entera en un pequeño bowl.

Retirar la mezcla de semolina del fuego. Agregar la mezcla de yemas, los cebollines picados y 3/4 taza de queso rallado.

Batir las claras en un bowl mediano con una pizca de sal hasta que estèn firmes pero no duras.

Agregue a la mezcla de semolina en tres veces e integre suavemente.

Divida la mezcla en los cuencos o pocillos hasta el tope. Espolvoree sobre ellos el resto de queso rallado que hemos dejado.

Cocinar los sufflès hasta que crezcan y estèn bien dorados, alrededor de 18 minutos.SERVIR INMEDIATAMENTE. El soufleè al retirarlo del horno se baja un poco.

18 September 2008

Mil hojas Cake with dulce de leche , Happy Independence' day!!





Happy Independence' s day to all chilean people here and out of Chile, many of you read my Blog but dont post me, I know but others yes, I whish you a happy,happy September's 18.
Sorry if the cake`s pictures are a little darkness this is I finish this cake and take pictures right now at 11:00PM at night.
Anyway I want to share with you some pictures of the day and a recipe. Here the Indepedence is celebrated 18 and 19 so I posted today and you will see tomorrow.

How many of you know we enjoy to days make a grill with beef meat, chiken and others. We added fish (salmon) because daugther don`t like beef meat. If you see the pictures under are better because was at middle of day but I only can finish mi cake at night.
Hubby Made the grill and the childs help, Mom and Dad go to the beach where my brother's home. I made differents salads and the cake...late, but they eat a lot at lunch so they don't need eat the cake, I think.
I post some pictures of the table where we eat we try to garnish if you see the napkins are with patriotic designs I think are so cute, Daughter choose this.

















To the pictures: under first a picture of Hubby and daugther making the grill.
More under a picture of my sweeties, Gerardo Jr. and M. Esperanza helping Dad. And the last picture is the Grill with the beef meat and salmon cooking.
Some of you asking by this Cake, I made this recipe but we have other Mil Hojas that you make with the alfajores dough.
This is cake layers filling with Dulce de Leche and cover by a paste of sugar, almonds and eggs thst is typical of Colonial age.
Ingredients

4 cups of flour
250 grs. butter
2 teaspoon of baking powder
1 cup of milk
1 cup and half of sugar
5 eggs
1 tablespoon of Pisco or Coñac

To filling:
700grs. Dulce de leche or two cooked tins of condensed milk.

Method : Beat the butter with sugar in a bowl, add the yolks one by one, the flour and the baking powder and the pisco or coñac, beat the whites firm and add to the mix, finally the milk, join well.
Preheat the oven at 180º C.
Cut circles of parchment paper and with a spatula spread the mix over them an place at the oven tray by 6 to 7 minutes, when are little golden are ready.
In a large dish place the layers and you may filling with dulce de leche (To Dulce de Leche I have some recipes in Labels; Dulce de leche)

Cover:
2 cups of granulated sugar
3 whites
250 grs. almonds peel (grinded)
1 teaspoon of liquid almond
to powder caster sugar

In a pot make a syrup with the sugar and water to cover only, whe the syrup boil, add the almonds grinded, stir and add the liquid almond, continue stirring until is thick.
Beat the whites firm, add to the almonds paste, again place at heat an cook by a while until is thick. Let chill by a while. Cover the cake with this paste . To the following day powder with caster sugar and make draws with a fork.
This cake you may garnish with flowers too or fruits.


EN ESPAÑOL

Feliz 18 de Septiembre a todos lo chilenos que lo celebran aquì o en el extranjero. Recièn en la noche pude terminar la torta y sacarle fotos (por eso estàn un poco oscuras) porque ustedes saben como es el 18.
Gerardo quiso hacer un asado con carnes, pollo y pescado (salmón) por lo que mi torta la vine a terminar en la noche, igual le saquè fotos porque querìa compartir con ustedes este dìa.
Bueno como veràn en las fotos el dìa estuvo nublado pero agradable, no lloviò. Tìpico que uno quiere hacer algo a la parrilla y llueve.
Yo hice ensaladas y la Torta ... un poco tarde pero al almuerzo comieron bastante asì que no era problema.
En las fotos de ariba està la torta que es una tipo milhojas (pero no la de masa de alfajor pero parecida) y cubierta por una paste de almendras que es super antigua del tiempo de la Colonia.
Despues hay algunas fotos de la mesa donde comimos, con servilletas ad hoc.despues hay una foto de Gerardo Papà cocinando con Esperanza.
Despues una foto de Gerardo Jr. y M.Esperanza y la ultima por acà abajo de la parrilla, hizo carne de vacuno, pollo y salmòn, lo que màs me encantò es el salmòn, no hay caso amo los pescados. estaba todo muy rico.
Receta de la Torta Milhojas con cubierta de almendras



Ingredientes
4 tazas de harina normal
250 grs. de mantequilla
2 cucharaditas de polvos de hornear
1 taza de leche
1 taza y 1/2 de azucar
5 huevos
1 cucharada de pisco o Cognac

Para rellenar
700 grs. de Dulce de leche o dos botes de leche condensada hervidos (si no ver otras recetas en labels)


Mètodo: Se bate la mantequilla con el azùcar hasta que estè bien cremosa, en seguida se añaden las yemas una a una, la harina, pisco o coñac y polvos de hornear, batir firme ñas claras para merengue y agregar a la mezcla, finalmente la leche, se sigue batiendo to junto por un buen rato hasta que estè bien unido.
Precalentar el horno a 180 º C.
Cortar circulos de papel mantequilla para colocar la masa esparciendola con una espatula, son como 8 cìrculos, en cada circulo poner la masa y llevar a horno por unos 7 a 8 minutos cuando estèn dorados estan listos, colocar los circulos en la bandeja del horno, de a poco. Cuando se saque el papel tener cuidado para que no se rompa la hoja.
Irlos poniendo en un plato para ir rellenandolos con el Dulce de Leche (Para dulce de leche ver receta en Labels: dulce de leche)
Cubierta de Pasta de almendras
2 tazas de azùcar
250 grs. de almendras peladas y molidas
1 cucharadita de sencia de almendras
3 claras
azùcar en polvo para espolvorear

Mètodo
En una ollita hacer un almìbar de pelo con el azùcar y agua sòlo para cubrir, cuando estè hirviendo agregar las almemdras molidas y la esencia de almendras, revuelva siempre y cuando se vea el fondo de la olla retire del fuego.
Bata las claras anieve y agregue a esta mecla de almendras y lleve otra vez al fuego, sin dejar de revolver hasta que espese. Unir bien
Dejar enfriar un poco. Cubrir la torta, emparejar y dejar ojalà de un dìa para otro.Espolvorear con azucar fina o impalpable y hacer dibujos con un tenedor o pellizcar con una pinza.
Se puede adornar con flores o con frutas, como le puse la bandera no quise agregar nada más.

16 September 2008

Artichoke and chicken Lasagna Rolls



Here a really nice and yummy recipe with artichokes and chicken, I was thinking a lot if I post this recipe because some people dont like artichokes but others really love them, as me, I eat artichokes all my childhood and now I had in my home, I think are yummy,tasty and versatiles.

This recipe is adapted from antique recipe I had, publish in a chilean magazine "Revista Mujer" of the Newspaper "La Tercera".

Ingredients (5 servings)

2 cups of cream

2 tablespoon of oil

1/2 onion chopped

1 chicken breast peel and in slices

5 boiled artichokes (the food)

100 grs. parmesan cheese grated

10 Lasagna Noodles

salt and pepper


Method

1.In a little pot heat to slow fire 1 cup of cream by 6 minutes, stir always, and add the salt . Reserve.

2. Preheat the oven to medium heat (170º)

3. In a large Frying pan heat the oil, add the onion chopped until is transparent. Add the chicken meat in slices and cook by 10 minutes more.Empty the other cup of cream and artichokes food and stir well, cook by 3 minutes. Cut the fire and add the middle of the parmesan cheese (50 grs.), add salt and pepper to your taste.
To cook the lasagna noodles: In a large pot of boiling salted water until almost are tender, about 6 to 7 minutes, drain and cover with cold water, reserve to filling.
Full each noodle with the artichokes and chicken mix and roll the noodle and place in a large pirex to cook at oven.
When all the rolls are ready empty the cream you reserved and add the rest of the cheese over the rolls.
Cook at oven by 20 minutes until is gratined. Serve hot.



EN ESPAÑOL


Rollos de lasaña con alcachofas y pollo

Esta receta de rollos de lasagna con alcachofas y pollo tuve dudas de ponerla porque si bien amuchos les encanta las alcachofas a otros no les gustan. A mì me encantan, quizàs porque las he comido toda mi vida mi mamà siempre nos hacìa ya sea cocidas o en pastel o de otras formas, es una receta no complicada y sabrosa.

Adaptè esta receta de una antigua receta que tenìa de la revista "Mujer" del diario La Tercera aquì en Chile.

Ingredientes (para 5 personas)

2 tazas de crema o nata

2 cucharadas de aceite normal

1 pechuga de pollo sin piel y cortada en lonjas finas

5 alcachofas ya cocidas (la comida)

1/2 cebolla picada fina

100 grs. queso parmesano rallado

10 hojas de lasaña para cocer

Mètodo

En una olla pequeña calentar una taza de crema o nata por unos 6 minutos, revolviendo, agregar sal y apagar.

Precalentar el horno a temperatura media.

En un sartèn grande colocar el aceite y calentar a fuego medio, agregar la cebolla picada y cocinar hasta que estè transparente. Agregar el pollo cortado en lonjitas y cocinar por unos 10 minutos revolviendo.Verter la taza de crema hasta que hierva un poco, agregar la comida de las alcachofas, cocinar tres minutos màs a fuego bajo, y apagar. Agregar la mitad de queso rallado (50 grs.) y revolver, agregar sal y pimienta al gusto.

Cocinar las hojas de lasaña por unos 6 minutos o segùn las instrucciones, colar y reservar para rellenar. Poner un poco de agua frìa.

Sobre una superficie lisa extender las hojas de masa de lasagña e ir rellenando con la mezcla de alcachofas y pollo, enrollar para formar los rollos de lasgna e ir colocando en una fuente tipo pyrex.

Repetir el procedimiento hasta terminar de rellenar.

Verter sobre los rollos la crema o nata que se habìa reservado y espolvorear con el resto de queso rallado.Hornear 20 minutos o hasta que estè gratinado.Retirar y servir caliente.

14 September 2008

Dark chocolate Cake with white chocolate glaze


How the dear Vall said some events I like to participate too, sometimes I cannot but I love this of Ruth'kitchen experiments because you may choose any recipes of book,blog,magazine or other and for this is Bookmarked Recipes from Ruth of http://justaddeggs.blogspot.com/ and is my entry of all Mondays.







First at all here I post picture of the Book I used, (I will make this when in North Hemisf. dont know some books) This is in Spanish from Anne Wilson, and in English is "Best Ever chocolate" so if you see some day in a Bookstore (Love bookstores) I have someones books of Anne Wilson and made a lot of recipes of her, I have to tell has lovely and good recipes, and this is so important to me because all my recipes I try before to post of course.

For last really this cake was a success here and for this I dont have a picture of all Cake.

I dedicate this recipe to my lovely friend Luis from Spain to love so much chocolate.


Ingredients

2 cups of normal flour

1 teaspoon of bicarbonate

1/2 teaspoon of baking powder

1 cup of sugar

3/4 cup of powder chocolate

2 eggs beater

1 cup of milk

125 grs smooth butter

1 teaspoon of vanilla

To garnish

200 grs. white chocolate to melted

Method

Preheat the oven to medium heat(180º C). Butter a mold with ring or a loaf mold


(I use a silicone ring mold of 24 cm)


Join the flour with the baking powder,bicarbonate, powder chocolate,sugar . In other bowl mix the eggs,milk,the butter and vanilla, you may beat with an electric beater slowly about 30 seg.And then add the other dry ingredientes and beat by 3 minutes to medium velocity to until is smooth. Place the mix in the mold and place at oven by 35 minutes or until you prick it and is dry the center.


Let rest the cake about 5 minutes before to upset.Let chill.


Melted the white chocolate to bain Marie (slow) and bain the cake . you may garnish with pieces of dark chocolate over the cake too.


EN ESPAÑOL

Tarta o Cake de chocolate bañada en chocolate blanco


Como dice una amiga de Blog que tengo en Canadà, la Val, hay Eventos que me gusta participar cuando puedo y alcanzo a hacer las cosas.Como este de Ruth'kitchen experiment que me encanta porque uno elige una receta ya sea de revista,libro o blog y la prepara por eso se llama Bookmarked Recipes y este evento lo auspicia Ruth cuyo blog es http://justaddeggs.blogspot.com/ y la receta (por eso està el libro arriba) es de Anne Wilson que tiene fantàsticas recetas, estoy segura que en España debe estar porque esta traducciòn viene de allà, en inglès se llama "Best ever chocolate" y tiene recetas estupendas.Les dirè que fue tal el èxito aquì que por eso tuve que tomar fotos de parte del Cake o de lo que quedaba, no tenìa la càmara y se lo estaban comiendo, finalmente pude sacarle fotos.


Esta receta con chocolate se la dedico a un amigo que quiero mucho y le encanta el chocolate, Luis de España.


Ingredientes


2 tazas de harina normal


1 taza de azùcar


1 cucharadita de bicarbonato


1/2 cucharadita de polvos de hornear


3/4 taza de chocolate en polvo


2 huevos un poco batidos


1 taza de leche


125 grs. de mantequilla ablandada (yo la suavizo un poco en el microondas)


Para adornar


200 grs. Cobertura de chocolate blanco derretida a Baño Marìa.

Mètodo


Precalentar el horno a 180º C (calor medio)


Prepara un molde de 24 cm que puede ser con anillo o esos largos tipo pan.Yo ocupè uno de silicona con anillo al centro (me gusta porque se despegan facilmente.


Unir en un bowl la harina chocolate en polvo,bicarbonato,polvos de hornear y azùcar.


En otro bowl unir la mantequilla suavizada, los huevos, la leche y la vainilla, verter esto sobre los ingredientes secos y batir con batidora a velocidad lenta primero durante 30 segundos y despues a velocidad media durante 3 minutos hasta que no hayan grumos y la mezcla estè suave y aumente de tamaño.


Vaciar en el molde que se va a usar y llevarlo a horno durante 35 minutos o hasta que el centro cuando lo pinchen estè seco.


Retirar y dejar reposar por lo menos 5 minutos antes de darlo vuelta.Puede ser en un plato o rejilla y dejarlo descansar y enfriar.


Derretir el chocolate blanco a Baño Marìa y cuando estè cremoso bañar el queque con el chocolate. Se puede adornar arriba con virutas de chocolate.


Kako, que tal con una tacita de tè ?????



11 September 2008

Crepes stuffed with prawns.. (Crepes /panqueques rellenos con camarones)




Here's a little creation of my own, you know I love prawns,shrimps etc. I wanted try with a Crepe or panqueke dough thaI made to others plates and voilà!! here is the recipe, crepes stuffed with prawns or shrimps, hope you like!
But to know my recipes to the dough is the same recipe of panqueque' s savoy tart.


And this is my entry to Original Recipe Culinarty round-up of Lore of http://culinarty.sapiensworks.com/





















Ingredients

500 grs. shrimps or prawns (freeze or fresh)
50 grs. grated cheese (parmesan)
salt and pepper
lemon juice




White sauce at microwaves

1 spoonful of butter or oil
1 spoonful of flour
3/4 cup of whole milk
1/2 cup of double cream
1 pinch of nutmeg powder
salt




In a glass jar heat the oil with the flour and beat, heat by 30 seg. in microwaves en High Level (100%)

Stir the mix until is smooth, incoporated slowly the milk and salt and mix well.

Cook by 3 minutes to medium level (50%) until is thick, stir again and if needed more cook place 1 minute more.

Finally add the double cream.Reserve.

To make Crepes

Ingredients

3 eggs
1cup and half of whole milk

2 cups of plain flour
1/2 teaspoon of baking powder
pinch of salt
pinch of sugar
1 teaspoon of oil to make the crepes (corn oil or sunflower oil)

Beat the eggs, add the salt, sugar and the milk and go around with the flour until have a homogeneus batter.

Heat a frying pan with oil and add a portion of batter (1 little cup of coffe or a large spoon) I use a medium teflon frying pan., Spread over the frying pan and wai,with a spatula turn up and gold by the other side, Place the crepes in a dish while you cook all.

These crepes you may freeze so well, I place in a large dish and put a plastic film between each crepe. You may use to other dish or dessert or roll on and eat with dulce de leche.

To assemble: Add a little lemon juice to prawns and add to the white sauce (if are freeze defrost and add, if are fresh, cook and take out the opeel if they have), mix well, reserve some prawns and white sauce to place over the crepes.



Preheat the oven.

Take one crepe and full with tablespoon of the prawns mix and roll on, is are bigger you may cut in two and place in a dish pyrex, when are Ok, spread some of the white sauce, and prawns over the crepes and powder with the parmesan cheese.
Place at oven by 15 to 20 minutes to medium heat to gratine, when are little golden are ready.
Delicious with a white wine Chardonnay or Sauvignon blanc. Cheers!


EN ESPAÑOL


Crepes rellenos con camarones o gambas


Esta es una pequeña creaciòn mia, me encantan los camarones o gambas, (de hecho tengo varias recetas con ellos) y el otro dìa me da vuelta hacer esta receta de panqueques rellenos con gambas,(lo habìa hecho solamente con pollo) y el resultado fue...yummy! asì que aquì està la receta. Y esta es mi entrada a Original Recipe Culinarty of Lore in http://culinarty.sapiensworks.com/ .

Ingredientes

500 grs. camarones o gambas (frescos o congelados)
50 grs. queso para gratinar rallado (parmesano u otro)
sal y pimienta
jugo de limón

Salsa blanca en microondas
1 taza de leche
1/2 taza de crema o nata
1 cucharada de mantequilla o aceite sin sabor
1 cucharada de harina
sal
1 pizca de nuez moscada

Calentar en un jarro de vidrio pirex la mantequilla o aceite durante 30 segundos,(potencia alta 100%) agregar la harina, revolver bien hasta que quede cremosa.
Incorporar la leche gradualmente sin dejar de revolver y luego a gregar la sal y la nuez moscada.
Cocer la mezcla durante 3 minutos a potencia media (50%) hasta que espese, revolviendo de vez en cuando. Si le faltara espesor ponerla un minuto màs.
Finalmente agregar la crema o nata y reservar.
Para hacer la msa de los Crepes
Ingredientes
3 huevos
1 y 1/2 taza de leche
2 tazas de harina
1/2 cucharadita de polvos de hornear
1 pizca de sal
1 pizca de azùcar
1 cucharadita de aceite para el sartèn donde se haran los crepes
(Yo uso de teflon, hay tambien unos especiales para los crepes)

Batir los huevos en un bowl, agregar la sal y la pizca de azúcar y la leche alternando con la harina hasta tener un batido homogèneo.

Calentar el sartèn con el aceite y esparcir, echar una tacita tipo cafè con batido o un cucharòn depende del tamaño, en todo caso si son grandes se cortan en dos como se ve en la foto donde estàn antes de ir al horno.Reservar en un plato.

Estos crepes se pueden congelar muy bien, sòlo hay que tener la precauciòn de poner entremedio de cada crepe un film plàstico para que no se peguen cuando se quieren descongelar.
Precalentar el horno.

Para armar los crepes: Colocar un poco de limòn a los camarones o gambas y agregarlos a la salsa blanca (reservar unos camarones y salsa blanca para colocar encima de los crepes)
Tomar un crepe o panqueque y rellenar con una cucharada de la mezcla de gambas, cerrar e ir colocando en una fuente grande de pirex, acomodar hasta terminar, colocar encima salsa blanca, y luego el queso y unos camarones, llevar a gratinar al horno por unos 15 a 20 minutos, cuando esten listos estaran ligeramente dorados y crujientes en los bordes. Deliciosos con un vino blanco helado tipo Chardonnay o saugvignon blanc.

9 September 2008

Blackberry & Raspberry Ice Cream Yogurt



Maybe you guys are thinking; what's ??? other berry recipe??? and you have reason,uupps!! I did it again!!! But Im really in love of berries, to this time I mix the blackberries and raspberries and I find a recipe with only yogurt!! don't have cream! So we can say is very healthy.
Yo know in the North H. is begin to finish summer but here (under) is going to be Spring is this world that we live.!

So all we can eat a lovely Ice Cream. I asked today my childs and others (visits) Who want eat Ice cream??? (ssshh and dont tell your Mom I give you Ice cream in a very cold day!) And all say Yes!!! is winter yet but I discover the childs and others love Ice Cream every time. Enjoy!



Ingredients


(6 to 8 servings)


2 cups of blackberries (fresh or freeze)


2 cups of strawberries (fresh or freeze)


2 cups of normal and natural yogurt


3/4 cup of sugar


1 tablespoon of orange's juice


Method


If use freeze berries, desfreeze first at microwaves by 2 to 3 minutes in medium level..

In the processor or blender, grind the raspeberries and strawberries and make a puree.


Mix this berries's puree with the yogurt and sugar, mix well and add the tablespoon of orange's juice, join well.


Empty the mix in a rectangle metalic mold and freeze. Let by two hours and beat when is firm and let again by three hours more.


You may garnish with whipped cream, pieces of chocolate or mint leave.


To make garnish chocolate melted a piece of hard chocolate (70% cacao) to bain Marie. When is melted spread over a plastic or silicona and let chill at the fridge, now take out and with a knife cut pieces of chocolate.





En español


Helado de yogurt de frambuesas y moras

Puede que màs de alguien estè pensando Otra receta de berries???
Si pues encontrè este delicioso helado de yogurt y màs encima como es de yogurt es bastante saludable.
En el hemisferio norte se termina el verano y aquì pronto comenzarà la primavera por lo que entre tanto todos podemos comer un poquito de helado.
Cuando hice este helado les preguntè a los niños (y unos invitados de ellos) si querìan helados y todos dijeron que sì!! (espero que no le digan a la mamà que comieron helados en este dìa super frìo)
Aquì va la receta.
Ingredientes (6 a 8 porciones)
2 tazas de frambuesas congeladas o frescas
2 tazas de moras congeladas o frescas
2 tazas de yogurt normal natural
3/4 taza de azùcar
1 cucharada de jugo de naranja

Si las frambuesas y moras son congeladas, primero descongelarlas unos 2 o 3 minutos al microondas en potencia media.
Cuando estèn listas molerlas en el procesador o similar, como para hacer un puré, agregar el yogurt y el azùcar, mezclar bien y agregar la cucharada de jugo de naranja, mezclar y unir bien.
Vertir la mezcla en un recipiente de metal y congelar.Dejar unas dos horas.Cuando la mezcla estè firme retirar del congelador y batir has que estè cremosa.Dejar tres horas màs y batir para suavizar antes de servir.
Se puede adornar con chocolate, horjas de menta o nata batida.
Para los adornos de chocolate se derrite chocolate de barra (70% cacao) a baño marìa y cuando este cremoso y suave se esparce en un plastico o silicona y se deja enfriar en el refrigerador, despues se corta o raspa con un cuchillo.

6 September 2008

Bread pudding with vanilla sauce

This a recipe Im make always when have old bread and the childs enjoy a lot, but I find this lovely recipe with vanilla sauce and really love it.

I find this recipe in All recipes.com (bread puddings) and is my entry to Bookmarked recipes of Ruth'kitchen experiment in her blog http://justaddeggs.blogspot.com/ .


Ingredients

3 cups bread cubes

4 cups scalded milk

3/4 cup white sugar

1 tablespoon butter

1/2 teaspoon of salt

4 eggs lightly beaten

1 teaspoon vanilla extract

Sauce

1 cup white sugar

1/2 cup butter

1/2 cup heavy cream

1 teaspoon vanilla extract

Directions

1.Preheat the oven t0 175 º C

2. Butter a mold to baking the pudding. Soak bread in hot milk by 15 minutes,mix well, add the 3/4 cup sugar, the tablespoon of butter,salt,eggs and 1 teaspoon of vanila. Join well and place into the baking mold.

3.Fill with boiling water a roasting pan and place baking dish inside.Bake for 50 to 60 minutes or when is golden.


4. While pudding cools,combine 1 cup of sugar,1/2 cup of butter, cream and 1 teaspoon of vanilla in a large sauce pan.While stirring,bring to boil.Reduce heat to low.Stir 3 minutes more. I turn up the pudding over a large dish how picture and bain with the sauce the dessert.

Or spoon the sauce over warm bread pudding, serve warm or cold.




EN ESPAÑOL





Budìn de pan con salsa de vainilla



El budìn de pan es un postre que hago bastante a menudo con diferentes recetas pero esta que encontrè en All recipes.com me gustò mucho y especialmente la salsa de vainilla.Esta es mi entrada a bookmarked recipes de Ruth'kitchen experiments en su blog http://justaddeggs.blogspot.com/.

Ingredientes

3 tazas de pan en cubos

4 tazas de leche caliente

3/4 taza de azúcar

1 cucharada de mantequilla

1/2 cucharadita de sal

4 huevos ligeramente batidos

1 cucharadita extracto vainilla

Salsa vainilla

1 taza de azúcar

1/2 taza de mantequilla

1/2 taza de crema o nata espesa

1 cucharadita de vainilla

Método

1. Precalentar el horno a175 ° C


2. Enmantequillar un molde para el budín. Remojar el pan en la leche caliente por 15 minutos, mezclar bien. Agregar el azùcar, la mantequilla, sal y huevos y la cucharadita de vainilla. Unir bien.Colocar en el molde.


3. Colocar dentro de un molde màs grande con agua caliente (bain marie).Llevar a horno por 50 minutos o hasta que estè dorado.


4. Mientras el pudìn se enfrìa un poco combinar el azùcar,1/2 taza de mantequilla crema o nata y la cucharadita de vainilla en un sartèn. Revolver y mezclar a fuego medio,Reducir el calor y revolver unos 3 minutos màs, cubrir con esta salsa el postre o cuando se sirva. Yo lo doy vuelta en un plato y lo baño encima.


Se puede servir frìo o caliente es igual de rico!


4 September 2008

Prawns little puddings






I love seafood but specially prawns and really I made so nice dishes with them freeze or fresh. I live ate the country so sometimes I cannot have fresh seafood all the times. But really the freeze is so good and you may have in the Freeze when you find or remember a lovely dish how this.


Anyway I how to say here we love this type of dihes prawns puddins,seafood puddings, or seafood quiches, if you lovetoo see in my labels in seafood.


For the Moms I have to say the childs love this dish, the problem is always Gerardo Jr. want one more, oh My, sorry but for cost and others I make normally 4 or 6 I will try to put in the recipes how servings you may make, so you can double the recipe or reduce for two.





Ingredients (4 servings)


500 grs. prawns (fresh or freeze)


8 loaf day-old bread slices,torn into small pieces


1 tin evaporated milk


3 tablespoon of butter


1 onion, chopped


salt and pepper


100 ml white wine


50 grs. parmesan cheese


reserve some prawns to garnish


Method


In a bowl soak the bread pieces with the evaporated milk and let by 20 minutes.

In a sauce pan heat the butter to medium heat,add the chopped onion and cook until is transparent.

Seasoned with salt and pepper and add the prawns and cook for a while, add the white wine and cook by two minutes.Reserve,

To the mix of bread and evaporated milk you may processor or how I make normally beat with a hand beater because this type of bread is so soft.

Place this mix in a pot and cook to medium heat until begin thicknes, stir all time,add the prawns mix and join well.

Place the mix in little ramekin bowls and powder with parmensan cheese grated.

Bake at oven vy 15 minutes or until are little golden.

NOTE:1) you may use too a large oven proof dish.

2) if you want the mix more thick add two slices more of bread.

EN ESPAÑOL

No es ninguna novedad que me encantan los camarones y gambas y siempre que puedo hago algùn plato con ellos, como esta receta que encontrè en mis cuadernos antiguos, uno ve tanta receta que a veces se olvida de las que ya tiene.

Si alguien le gustan igual que a mi ver en mis Labels en: Sea Food donde tengo otras recetas de camarones o gambas.

Esta receta tambièn es tìpica de acà porque nos encantan los pudines o pasteles de mariscos, gambas, camarones etc,.

Budines de gambas o camarones (4 porciones)

500 grs. de gamas o camarones (frescos o congelados)

1 tarro o bote de Leche evaporada

8 rebanadas de pan de molde sin la corteza

3 cucharadas de mantequilla

1 cebolla picada fina

sal y pimienta

100 ml de vino blanco

50 grs. de queso parmesano rallado

Mètodo

En un bowl o cuenco colocar a remojar el pan cortado en pedacitos con la leche evaporada, dejar 15 minutos.

En un sartèn calentar la mantequilla a fuego medio, agregar la cebolla y cocinar hasta que estè transparente, sazonar con sal y pimienta. Añadir los camarones o gambas, cocinar por un rato y agregar el vino blanco, cocinar dos minutos màs y reservar.

La mezcla de pan y leche evaporada se puede hacer en la procesadora o batir con un batidor manual porque este pan es muy suave y blando, ya con el remojo se deshace bastante.Verter la mezcla en una olla y poner a calentar a fuego medio, revolviendo (se puede pegar un poco) hasta que espese. Agregar la mezcla ya preparada de gambas o camarones y mezclar bien.Cortar el fuego.

Repartir en pocillos o cuenco ceràmicos y si no en una fuente o budinera grande, antes de llevar al horno, espolvorear con queso parmesano rallado y cocinar en el horno a temperatura media durante 15 minutos o hasta que estè dorado.

NOTA: Si se quiere màs espeso se puede agregar 2 rebanadas màs de pan a la mezcla.

2 September 2008

Berries and chocolate's roulade (rollo de chocolate con berries)






A lot of you know how I love berries, well here other berries dessert in a chocolate' roulade, I had only a few raspberries so I used a mix with blackberries but was so good and delicious.

I garnish with whip cream and mint leaves but you may put what you like, some berries, pieces of chocolates etc. You may use fresh or freeze berries)


Ingredients

1 cup of flour


4 eggs


1 cup of sugar

60 grs. hard chocolate to melted

1 teaspoon of vanilla

1/2 teaspoon of baking powder

1/2 teaspoon of bicarbonate


1 pinch of salt


2 tablespoon of water

Filling:


2 cups of berries (raspberries or blackberries how you like)>


1 1/2 cups of whipped cream

3 tablespoon of caster sugar( or Splenda)

Preheat the oven to medium heat about 180 C.

Prepare a oven tray with a greased or parchment paper.


Whisk the whites eggs with a pinch of salt until they form soft peaks, then add the yolks and beat and slowly the sugar until is dissolved.


Now add the flour, baking powder and vanilla to the batter with a metal spoon slowly.


Melted the chocolate in a bowl over a pan with water, to bain marie until is melted.Cut the fire and let chill.


Add the bicarbonate and the spoonfuls of water and mix well until is homogeneous, and incorporate this to the batter of eggs and flour.


Empty over the parchment in the oven tray.


Baked by 15 minutes or until the cake is sponge.


Take out the oven invert it onto the cake over a towel kitchen powdered with caster sugar .


To separate the paper from the cake moist the paper with a brush with water and retire. Wrap with the towel kitchen and reserve.
Whipp the cream firm and add the caster sugar. In a pan heat the berries with a little sugar and 1 teaspoon of corn meal dissolved in a 1/3 of cup of water. Mix well.
Open the roulade carefully and spread first the whipped cream and then spread the mix of berries. With carefully roll again and place in a large dish and let at the fridge.
When you are going to serve, garnish with whipp cream, mint leaves or berries.

EN ESPAÑOL

Rollo de chocolate con berries y crema

Los que me conocen sabe que me encantan las berries (frambuesas,moras o fresas) asì que tengo otro postre con berries, y con chocolate, no he hecho muchas recetas con chocolate.
Ingredientes
1 taza de harina (250 grs.)
4 huevos
1 taza de azùcar
1 cucharadita de vanilla
60 grs, de chocolate en trozos
1/2 cucharadita de polvos de hornear
2 cucharadas de agua
1/2 cucharadita de bicarbonato

Para rellenar
1 taza y 1/2 de nata montada (con azùcar al gusto)
2 tazas de berries /frambuesas y moras u otras.
Las berries pueden frescas o congeladas
3 cucharadas de azucar glass ( o splenda)
1 cucharadita de harina de maiz disuelta en agua
azùcar para las berries

Precalentar el horno a 180º C. Colocar un papel engrasado o mantequilla sobre la lata del horno para colocar el cake.
Calentar el chocolate a baño marìa en un cuenco sobre una olla para derretir suavemente, hasta que se funda. Retirar del fuego.

Batir las claras a punto de nieve con una pizca de sal y cuando esten firmes agregar las yemas, batiendo suavemente, agregar de a poco el azùcar hasta que el azùcar se haya disuelto, añadir la vainilla y revolver. Incorporar con una cuchara de metal la harina y los polvos de hornear uniendo suavemente.
Agregar al chocolate derretido el agua y el bicarbonato, unir bien hasta que la mezcla quede homogènea e incorporela a la mezcla de harina y huevos.

Vertir la preparaciòn en la lata del horno sobre el papel engrasado.
Hornear durante 15 minutos o hasta que el bizcocho estè esponjoso, vuelquelo sobre un paño limpio o toalla de cocina espolvoreado con azucar glass.

Humedezcalo con una brocha por el lado del papel para que sea màs fàcil retirar.
Enrolle ayudandose con el paño de cocina.Dejelo por un rato.
Mientras bata firme la nata y agregue el azùcar. Reserve.En una ollita colocar las berries con un poco de agua y azùcar y agregar la cucharadita de maicena disuelta en agua, revolver y cocinar un poco y apagar el fuego.

Abrir el bizcocho y extender la nata con cuidado agregar las berries y enrollar con cuidado llevar al refrigerador por un rato y despues colocar en un plato fuente,adornar para servir con nata montada, chocolate hojas de menta o berries.
Espolvorear un poco con azucar glass.

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