12 February 2008

Cheese's chicken on crepes to the oven (Panqueques con pollo al horno)

How a lot of dish I make I prepare this all time but how most of you (except Australia and S.A.) are in a cold winter I think this is a delicious dish that you will like so, the childs really love.


And Gerardo Jr. spread Ketpchup on them!!! but I find a horror the kepchup but eat how you like!Not problem.


Is really nice and you may warm at the microwaves later.


This is for 4 of 5 persons but for the people live alone may freeze and is soo good.





Ingredients




To made de panquekes



4 eggs



1 cupand half of milk



2 cups of flour



1/ 2 teaspoon of baking podwer



pinch of salt



pinch of sugar



oil



Beat de eggs, add the sal,the sugar and the baking podwer, add the milk mixing with the flour, until a homogeneus mix.



Heat a frying pan with a little oil(you may make the pancakes in a teflon frying pan)an measure with a little cup or an dipper the mix of panquekes and make one by one first by one side and turn up to the other side, is so quick, and place them in a dish meanwhile make the filling.


Filling


1 chicken breast boiled and chopped


1 cup of white sauce (recipe above)


3 spoonfuls of grated cheese (parmesan)


salt


pepper


1/2 cup of duble cream




Method


Mix the chopped chicken with the white sauce(reserve a little to spread over the panquekes) and double cream,add salt and pepper and mix well.


Add one spoonful of grated cheese.Reserve.Extend one panqueke and filling with the mix,roll on and place in a large pyrex and make the same with all panquekes, pour how is in the picture.When is ready spread a few of white sauce over the panquekes and add the greated cheese and take to the oven by 15 minutes to medium heat, when are little golden are ready. Serve with salads or alone.


Note. If you make more panquekes you may filling later with Dulce de Leche and roll on (are delicious) or freeze them. to heat later use the microwaves.


WHITE SAUCE OR BECHAMEL SAUCE IN MICROWAVES


1 and half cup of whole milk


1 spoonful of butter


1 and half spoonful of flour


salt and pepper


nutmeg podwer


METHOD : In a Pyrex place the butter by 3o seg. en High (100%)


Add the flour and mix well how a cream.


Incorporate the milk stirring, add the salt,pepper and nutmeg.


Cook by 3 minutes to medium (50%) until be thicken, stir well. If is neccesary (depends of the oven) add 1 minute more to thicken.


This sauce is so quick and easy and you may use to differents foods.


Well my dear friends I going to travel to the south to see my Father in Law (Has 90 years) so I will can´t post because the dear Dad don't have WI FI but if I find some Ciber Café or other I will post. I will saty out by 8 days aprox. I will miss you, I hope you too.To my return if God will .( I have a friend he is laughing me)


Cariños Gloria


EN ESPAÑOL


Panquekes rellenos con pollo al horno


Ingredientes


4 eggs


1 taza y media de leche


2 tazas de harina sin polvos


1/2 cucharadita de polvos de hornear


1 pizca de sal


1 pizca de azúcar


aceite


Batir bien los huevos, agregar la sal y la pizca de azúcar, alternar con la leche y la harina haciendo una mezcla homogénea.


Calentar un sartén con un poquito de aceite /mejor si es de teflón) y con una tacita pequeña o con un cucharón hacer la medida para ir haciendo el panqueke en la sartén., hacerlos por un lado y despues por el otro, es muy rápido, sólo tienen que dorarse un poco, reservar en un plato mientras se prepara el relleno.


Relleno de los panqueques


1 pechuga de pollo cocida y cortada en trocitos


1 taza de salsa blanca (receta más abajo)


3 cucharadas de queso parmesano rallado


sal y pimienta


1/2 taza de crema espesa


Método: Mezcla el pollo trozado, la taza de salsa blanca (reservar un poco para poner sobre los panqueques) agregar la crema, sal y pimienta mezclar bien y agregar una cucharada de que rallado.


Extienda un panqueque y rellénelo con la mezcla de pollo, enrollandolos así con todos los panqueques y vaya colocándolos en una fuente Pyrex para horno.


Cuando esten todos listos cubra con un poco de salsa blanca y el resto de queso rallado, lleve a horno por unos 15 minutos o hasta que estén dorados.Se pueden servir con ensaladas o solos.


Generalmente sirvo dos por persona pero depende de cada uno.


Si sobran algunos panqueques se pueden rellenar con dulce de leche o congelar hasta que se usen.


La verdad es que quedan deliciosos no se parecen para nada a los que vienen en caja y uno no se demora nada.


Salsa blanca para microondas


1 taza y media de leche


1cucharada de mantequilla


1 cucharada y media de harina sin polvos


sal, pimienta y nuez moscada


Método; Calenta en un pyrex la mantequilla durante 30 segundos en potencia alta (100%).


Agregar la harina y revolver hasta que quede cremosa.


Incorporar la leche gradualmente sin dejar de revolver y luego a agregar la sal, pimienta y nuez moscada a gusto.


Cocer durante 3 minutos en potencia media (50%) hasta que espese, revolviendo de vez en cuando. Si le falta un poco de espeso se le puede agregar un minuto más.


Esta salsa blanca o salsa bechamel se puede usar para diferentes platos es rápida y muy fácil, yo la aprendí en unos cursos especiales de microondas. (tiene la gracia que no se pone grumosa).


Bueno esto es todo por ahora, mis queridos, me voy por unos dias al Sur a ver a mi suegro, estaré aproximadamente unos 8 días fuera y mi querido suegro no tiene Wi Fi, Gerardo lleva los Notebooks, si encuentro donde postear lo haré. Mientras prueben la receta o vean otra. Espero que me extrañen. Yo de todas maneras. Cariños. Gloria








9 comments:

  1. Hmm...chicken pancakes. That sounds pretty good. In the US, people sometimes eat fried chicken and waffles together.

    I don't know about the ketchup, though. I'm going to have to pass on that. Sorry Gerardo.

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  2. Pancakes warpped around chicken with cream and cheese sounds so tasty.

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  3. Hola Gloria,
    Siento haber tardado tanto en enviarte un comentario a tu blog... me encanta! Debes dedicar mucho tiempo para traduciar al inglés también. Me gustaría hacerlo en el mío, pero ya tengo bastante trabajo... me faltan horas!
    A mi este plato me recuerda a nuestros canelones. Qué rico!!!! A todos los niños les encanta echar ketchup por encima... mi hija es una de ellas.
    Un beso Gloria y que tengas buen viaje.

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  4. Hi Gloria
    Loved the chicken pancake..worth trying and experimenting. Enjoy your holidays and wish your Father -in-law wishes from your blogger friend too.Saw the picture of nice matter awards..what did you mean in the blog site...do explain the mystery of the post.

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  5. Emiline, yes I don't like so keptchup bu the very young generations is other word. I like only how you see the picture.

    Kevin this is so delicious I think you will like so . really!!

    Nuria que gusto que viniste te agradezco tu visita de veras, a mì me encantò tu blog. Si es harto trabajo traducir las recetas pero lo hago con cariño porque el sentido de mi blog en primer tèrmino es dar un servicio de recetas de acà traducirlas al inglès porque casi no habìa. Cariños

    Anamika, sorry, dear, happens the following: when I make the panqueques with chicken, Th post of the Award let up of the other so I save by some days, now I will put again sorry!!!! And how I have to travel I canno`t made again. xx Gloria

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  6. Gloria, that does sounds so delicious. I love such dishes, so I have bookmarked it to try when I am less busy.

    Actually, I love all your recipes. :-)

    x nora

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  7. this sounds delicious!! chicken pancakes, i bet my hubby will love this :-)

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  8. Dears Nora and Dhanggit, this dish I think is so easy and yummy, if you like you may make the panquekes before and the next day make the dish, the panquekes made at home really are delicious I make this with canellonis too but sincerely I find with panquekes are sooooo yummy and the chilkds think so too. /Gerardo Jr. is VERY CRITICAL!!!if he don't like something he say!!xxxGloria

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  9. This is indeed a great idea Gloria! A savoury crepe.

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And I dont like ads and I dont want them on my recipes. Thanks
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